Miért van az, hogy a nők maguktól rá se néznek a videójátékokra, de amikor kipróbálják őket alíg bírják lerakni?
Attól még ugyan olyan emberek, ők is szerethetik a videojátékokat, csak legfeljebb maguktól nem kezdenek bele olyan sokan mint a férfiak.
Én férfi vagyok, de én is így vagyok vele, hogy amikor egy havernál erre került a sor mindig élveztem, na játsszunk még egyet (fifa), de magamtól meg nem adnék ki erre pénzt, meg valahogy nem ölnék ebbe időt, de amúgy szeretek játszani.
Ez egyfajta hibás társadalmi beidegződés eredménye. A lányok babáznak, sminkelőst játszanak, a fiúk videójátékokat, és focit. És mivel rengeteg időt pazaroltak el, anélkül hogy kipróbálták volna magukat egy -egy játékban, az újdonság erejével hat rájuk az érzés, és mindent beakarnak pótolni.
( amúgy nem tudom a választ, csak unalomból tippelgetek. de jól, látod, ha egyszer beindulnak, le se lehet vakarni őket a game-ről)
Nő vagyok, és azért nem, mert
1) többségét bugyitának tartom, nem köt le. Ami tetszett (pl a Red Dead Redemption 2), a stílusa miatt jött be. A Vaják nem tetszett, bár belevágtam, de mivel a könyvek se jöttek be, így ez se szippantott be.
2) nem bajlódok a telepítgetésével, mert nem értek hozzá, nem tudom hogyan kell crack-elni, stb.
3) egy jó játék sok pénzbe kerül, fejleszteni kell a gépet is, hogy egyáltalán csak elfusson. Sajnálom rá a pénzt, inkább egy jó könyv.
Akkor hogy próbáljuk ki, ha nem magunktól?
Fegyverrel kényszerítenek minket?
Nő vagyok, és már gyerekkorom óta játszok. Még DOS alatt volt az első játékom, a Super Mario. Utána kaptam egy Sega konzolt (az a sárga kazis). Ilyene pl. sokaknak volt fiúknak-lányoknak vegyesen.
Aztán amikor megkaptam az első saját gépemet (6 évesen), magam választottam ki a játékokat a polcról. Aztán egy ismerős megmutatta hogyan kell a Strong DC-t használni, és onnantól kezdve korlátozások nélkül szedtem le mindenfélét, amit szüleim nem vettek meg (gta, cod, unreal tournament, doom stb...).
Apám nem kockult, fiú unokatesóim nem kockultak, szval nem volt aki „bevezessen” a játékok világába.
Mondjuk van amit nem vennék meg (Fifa), vagy nem játszottam volna magamtól (Sven Co-op), és olyan is előfordult, hogy egy gameplay alatt tetszett meg egy játék.
Igaz, ma már nem annyira nyomom mint régen (akkoriban rengeteget játszottam online, mmorpg-ket többnyire), inkább csak offline játszok, 1-2 kivétellel. Na meg már egy ideje áttértem konzolra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!