Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van neve a száj feletti...

Van neve a száj feletti "bajusz dombnak"?

Figyelt kérdés

Nehéz leírni, mivel sehol sem találtam róla semmilyen cikket, ezért feltételezem, hogy nincs is. Azonban megkérdezem itt, hátha valaki mégis hallott róla valamit, vagy tud valamilyen információval szolgálni.

Arra gondolok , ahol eleve a bajsza lenne valakinek, feltételezzük fel, hogy az le van borotválva simára. A bajusznak a helyén domborodik a bőr, és ha oldalról valamilyen fény éri, akkor látszik a bajusz körvonalát lerajzoló domborulat. Mintha leborotválnánk a szemöldökünket, és ahol a szemöldök helye van, ott kidomborodna a bőr, mint egy "bőrszemöldök".

Azért érdeklődöm róla, mert nem mindenkin látok ilyet, valamilyen genetikai örökség lehet.

2021. aug. 14. 22:31
 1/9 anonim ***** válasza:
philtrum azt hiszem
2021. aug. 14. 22:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A philtrum az a takonycsatorna, a kérdés másról szól
2021. aug. 14. 22:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Ah bocsi tippeltem
2021. aug. 14. 22:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Pedig philtrum lesz az, vagy Ámor-ív
2021. aug. 14. 23:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt hittem, hogy a philtrum függőleges. A kérdés meg elvileg horizontális kiterjedésű dologról szól.
2021. aug. 14. 23:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Jaja, nem volt elég egyszer elolvasni a kérdést. [link] Erre gondolsz? Külön neve nem hiszem, hogy van, valószínűleg genetika.
2021. aug. 14. 23:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A férjem szájöldöknek hívja :D
2021. aug. 14. 23:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Szemérem völgy.
2021. aug. 15. 11:15
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos én arra gondoltam ami pont a philtrum vagy ámor-ívtól van jobbra és balra, lehet nincsen megállapított neve tényleg, és csak ilyen genetikai érdekességnek lehet elkönyvelni.
2021. aug. 18. 20:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!