Mit gondoltok a COVID-os halottak kapcsán? Megdőlt az a teória a járvány kapcsán, hogy csak az idősek-krónikus betegek halnak meg?
Én kezdettől fogva úgy álltam és állok a COVID-hoz, hogy akik meghaltak benne azok már úgyis idősek voltak, tehát leélték az életüket és legyengültek, vagy olyan "nem idősek" haltak meg, akiknek volt egyébként is valami alapbetegségük. Pár hónap, vagy 1-2 év múlva úgyis meghaltak volna.
Ennél fogva nem vettem és veszem komolyan a dolgot, hiszen nettó COVID-os normál állapotú, erős halott véleményem szerint nincs csak alapból idősek meg krónikus betegek.
Van még aki hasonlóan gondolja a dolgot, vagy megdőlt ez a klisé a járvány alatt? Egyetértetek vagy cáfoljátok?
Én sohasem állítottam, hogy fiatalokra, középkorúakra veszélyes, kifejezetten veszélyes a COVID. Ellenben (!) veszélyes(ebb), mint a nátha, hörghurut, torokgyulladás, influenza, hányós-hasmenős, tehát a többi, közöttünk terjedő vírus.
Gyakoribb a halál (főleg a középkorúak között), gyakran többhetes, erős betegséget okoz, gyakori a poszt-COVID.
Akkor is lehet veszélyes, ha az ember igyekszik minél egészségesebben élni - amúgy ennek alapnak kellene lennie, mert a modern életmód úgy önmagában baromi egészségtelen. Nem figyelsz oda, már azonnal ott tartasz, hogy nem mozogsz semmit, nem iszol elegendő vizet és semmi zöldséget-gyümölcsöt nem eszel.
Egyébként a teljesen egészséges ember nagyon-nagyon-nagyon ritka, ha létezik is. Mindenkinek van valami betegsége, még ha a tünetét meg is szokta avagy még ha nem is kell kezelni.
Nekem például refluxom van, miatta krákogás, váladékosodás, magas koleszerinszint (még nem adnak gyógyszert rá szerencsére), magas kalciumszint, I. fokú mitralis prolapsus vagy mi (visszafolyás a szívben, szívbillentyű nem zár jól) és seborrhea.
Emellett szinte teljesen jól vagyok, csak a krákogás és néha gyomorégés van.
De az ismerősi körömben is mindenkinek van valami.
Viszont nem tudom, hogy a COVID-nál ezek mennyire számítanak.
Ha nagyon (szélsőségesen!!) gyenge az immunrendszer, például szervtranszplantáció után, vagy az öreg, beteg szervezet nehezen bírja a lázat, oxigénhiányt.
Egyébként pedig szerencse, vércsoport, orvosok számára sem ismert dolgok, fertőzéskor bejutó vírusrészecske-mennyiség és hasonlók számítanak valószínűleg.
"De hajrá, mondjátok tovább a hülyeségeiteket."
Ennyi marhaság összehordása után leírja ezt a mondatot...lol
Akinek nem inge...
Érdekes dolog, hogy az oltottak mindig ugyanazt szajkózzák. Lélegeztetőgépre kerülsz, ha nem oltatsz, bele halsz a vírusba...
Igen, covidban haltak meg emberek, igen, fiatalok is. Sok embert vitt el a covid? Világszinten sem, és országos szinten sem. Belegondoltál, hogy amúgy hányan halnak meg egy nap a covid szarságon kívül? Gondolom nem.
Népesség, születések idén, ma, idén elhunyt rákos emberek, idén elhunyt 5 éves kor alatti gyerekek száma stb. Csak nézd a számokat:
Itt pedig a covid számokat láthatod:
[link] coronavirus/
Még mindig soknak tűnik VILÁGJÁRVÁNY alatt a 4 millió ember halála lassan 2 év leforgása alatt?
13,14 👍
Ettől érthetőbben nem lehet elmagyarázni,ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!