Mivel lehet előcsalni a rosszabbik énünket?
A helyzet az, hogy nagyon úgy néz ki áldozat típus vagyok. Olyan, aki a közéletben csendes, igaz szorgos, amit ki is használnak. Nagyon nehezen juttatom érvényre az akaratom. Sokszor nem merem elmondani a véleményem. Mindig "kifelé húzok" a társaságból.
Konfliktust kezelni pedig semmi esélyem. Ha erélyesebbnek kellene lennem mindig remeg a hangom, elgyengülök, pánikolok. Elhagy az erőm. Illetve leginkább a következményelen aggódom. Sajnos ez mindigis ilyen volt.
A magánéletemben párommal, családommal nem ez a helyzet. Ott normálisan élem meg a vitákat.
Mit tudnék tenni, hogy ez változzon?
Ha számít, a gyerekkoromat két idegbeteg szülővel és egy elkényeztetett kistesóval éltem le. Nő vagyok, huszonéves.
Az nem rosszabb én, aki érvényesíti a saját akaratát.
Ezt inkább asszertív kommunikációnak hívnám.
Aki csendesebb, és erre nem képes, az valószínűleg passzív agresszíven kommunikál, aminek pedig az okozója általában önbizalomhiány, és az abból fakadó konflikuskerülés.
Ha az önbizalmadat rendbeteszed, akkor nem fog annyira érdekelni mások véleménye, mint most.
Persze ez egy hosszú folyamat, de megéri érte dolgozni.
#2 Az önbizalomhiánnyal tepjes mértékben beletrafáltál.
Igazából csak egyszerűen szeretném rendbetenni a dolgaim. Visszaszólni azoknak, akiktől félek, vállalni a konfliktust és kiállni magamért.
Két dolgot tudok mondani: önismereti tréning, ami hatásos tud lenni, valamint tanulj egy küzdősportot.
Valamint:
Tudom, hogy nehéz, mert ismerős a dolog, de merd kipróbálni magadat, mond ki a dühödet, a haragodat, és lásd, nem történik semmi rossz, túléled.
Én sem mertem sokáig kimondani ezeket, de egy helyzet hozta, és akkor ki mertem mondani, és túléltem, élek, és azóta talán többször ki merem ezt mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!