Miért van az, hogy csapatsportokban a sokkal jobb ellenfelek ellen jobban megy a játék, ha a rosszabbik csapat tagja vagyok?
Pl. fociban is mindig úgy van, hogy nem szeretek jó csapattársakkal lenni, mert olyan mintha gátolná valami az önbizalmam és a kreativitásom, hiába sokkal gyengébbek ellen játszunk.
Viszont, ha a gyengébb csapat tagja vagyok, és sokkal jobbak az ellenfél játékosai, akkor sokkal felszabadultabban és kreatívabban tudok játszani, azaz jobban megy a játék mérföldekkel.
Szerintem meg akarsz felelni a jobb játékosoknak és ez blokkol. A másik helyzetben nincsen rajtad nyomás, mert ha rosszul játszol, nem lógsz ki, de tudsz bizonyítani. Akkor lehetsz jobb játékos, ha át tudod ültetni a tudásodat és a kisebbségi érzéseket legyűröd.
Ha versenyszerűen játszol, javaslatom, hogy vedd magad videóra a szüleid, párod vagy barátaid által, így rálátsz arra, hogy van-e különbség közted és a jobb játékosok közt és miben tudsz fejlődni, hogy ne nyomasszon a tudatuk. HA amatőr szinten nyomod, gondold végig a játék előtt, mik az erősségeid és ezeket mantrázd közben, növeld az önbizalmad.
"Vakok közt a félszemű..."
Félelem a teljesítménykénszertől.
Ha gyengébb csapatban te vagy a legjobb, akármilyen gyenge is voltál, elmondhatod, hogy te voltál a csapat legjobbja és nem rajtad múlt, hogy veszítettetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!