Öregedésre hivatkozás igazából lustaság, önfelmentés bizonyos dolgok alól?
Majdnem minden 40 év körüli embertől hallom néha, hogy elejtenek megjegyzéseket hogy ez már így meg úgy az öregség, fiatalon bezzeg máshogy volt stb.
Én 41 vagyok, de nem önteltségből mondom de nem értem mire gondolnak. Lehet hogy én agyban, érzelmi szinten "gyerek" vagy "fiatal" maradtam és testileg sosem terheltem túl magamat (sportban versenyzés vagy egyetemi bulizás: ital, cigi, nem alvás stb.) vagy egyszerűen fiatalon nem próbáltam ki önmagamat sem szellemileg, sem fizikailag így egyszerűen nincsen összehasonlítási alapom?
Ez utóbbi logikus lehet, mert egyik barátom akivel bicajozni mentünk mondta hogy jaj még 20 éve itt és itt miket megcsinált bicajjal, most már nem menne. Én meg soha ilyen fittnek mint most 41 évesen nem éreztem magamat, viszont én sosem mentem bele fizikailag kockázatos helyzetekbe vagy versenyzésbe.
Hát nem tudom, mások mit csinálnak....
Én 62 éves nőként többet sportolok, mint 40évesen... 50 körül kezdtem bicajozni, az elmúlt években Ausztriában több hegyet megjártunk bicajjal (NEM e-bike-kal!!!). Eszembe sincs öregségre gondolni, pedig hát nem áltatom magam, benne járok.... A munkát sem fogom abbahagyni, kell az értelmes tevékenység a szellemi frissesség megőrzéséehz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!