Miért törődnek bele az emberek az átlagos, és középszerű életbe?
Nem tudom mi miatt, de valamiért én nem tudok beletörődni, hogy az élet az, hogy "tanulás-munka-család-halál", és teszek is érte, és pont ez miatt sosincs kiegyensúlyozott, és nyugodt életem, de pont ez a lényeg valahol... És azt látom, hogy 99%-a az embereknek nem efelé hajlik, inkább a biztonságra törekednek, legyen egy viszonylag jó és biztos munkahely, családot alapítanak, és kb ennyi, nekik pont az a különleges ha nem ez a mókuskerék van, akárcsak beülni haverokkal egy kávéra is...
De miért? Mi értelme élni az életet, ha nem élvezzük? Vagy nem tudom hogyan tegyem fel a kérdést, de itt egy példa: idősebb nőkkel ismerkedtem a neten, mondjuk 2x idősebbekkel, de mindig csak netes forma maradt belőle, a lényeg, hogy beszélgettünk, elmeséltük egymásnak mit csinálunk, hogyan élünk stb... és mindenki irigykedett rám, és iszonyatosan éreztem, hogy ők is ezt csinálnák legszívesebben, de nekik már késő, mert ott vannak a gyerekek, a család, a kötöttségek. És valószínűleg ebben a helyzetben is maradnak örökre, vagy a helyzeti korlátok miatt, vagy a saját korlátjaik miatt... Ez nekem egyet jelentene az élet végével.
Ha szeretsz egyedül lenni, csináld. De előbb-utóbb mindenki megbetegszik, megoregszik, olyankor jó ha van otthonod, családod, nyugodt, anyagi gondoktol mentes életed. Fiatalon nem ezek a prioritások. De ahogy érik az ember, és telik az idő, ez megvaltozik. Az ember alapvetően társas lény. És amikor már nem tombolnak a hormonok, és nehéz a lépcsőzés, akkor már élvezed a családi ünnepeket vagy kint ülni a kertedben a pároddal és sztorizgatni az unokáknak mi mindent csináltatok, merre jártatok.
A másik ( amit sokan látunk , vagy ismerünk is ilyeneket) egyedül vagy öregen, és esetleg a szomszédjaidon, vagy egy szociális gondozón múlik mikor van kitakaritva a lakás, mit eszel, tiszta vagy-e..
Egyébként minden ember más. Ettől olyan jó. Másnak meg lehet, hogy a te életviteled visszatetsző..
Az idősebb nők gyerekkel? Persze, hogy vágynak másra is még. De ha oda allnal elé, nem téged valasztana. Pont ezért nem is jut tovább a dolog. Vannak akik elszórják a pénzüket utazásra, szórakozásra. Persze akik megtehetik. De a legtöbb ember a biztonságot keresi, ezt nagyon jól mondtad. Mégpedig azért, mert nem áll meg az idő. Senkinek.
Minden embernek más a fontos. Elég gáz lenne a világ, ha mindenki úgy élne, ahogy te szeretnél. Szerintem ki sem alakult volna társadalom, fejlett civilizáció ha mindenki az egojat követné.
Szerintem ez kicsit olyan, mint a kiskutya élete. Megszületik, ismerkedik a világgal, sokáig bohóckodik, majd egyszercsak az addig megszokott játék, csontrágás, stb. eltűnik. A társadalomban az emberek élete is hasonló. Miután kipróbál az ember új dolgokat, csak a többi ember ellenérzéssel vetődik rá, már nem fog egy idő után újításokba bele, és megelégszik a középszerűséggel.
A társadalom nagyon lehúzó erőt tud képviselni, főleg a magyar.
25
Nagyon nagy butaság, amit írtál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!