Ha végtelen pénzetek lenne, ti dolgoznátok/tanulnátok tovább?
Hát ha valaki nem tud hasznos időtöltést magának kitalálni a munkán kívül, úgy, hogy van pénze, az nagyon gáz szerintem, ez mutatja azt, hogy mennyire a rendszer foglya. Nem tud kitalálni vállalkozást, vagy tanulást magának, vagy önkénteskedni. Pl. nagyon szereti a cicákat-kutyákat, csinálhatna menhelyet, olyat, ami tényleg igényes, nyugati színvonalú, naponta bejárna oda, ellátná őket (nyilván venne fel segítőket, pénzért). És mivel nem vagy rászorulva a pénzre, mivel végtelen mennyiség van, tényleg jó fizetést adnék mindenkinek, jól érezze magát, plusz szabadnapok pl. születésnapra, ha 5 évet eltölt nálam akkor plusz 15 nap szabi abban az évben, ha irodai munka, ott hibrid munkavégzés, ha valaki beválik akkor home office, ha igényli. Mivel tudom milyen dolgozni, tudnám mivel lehet az embereket megfogni (és ez nem a csocsóasztal). Normális bónuszt fizetnék, lenne 13. havi fizetés, plusz nyáron is egy plusz fizu, mint Ausztriában (nyilván normálisan kell dolgozni hozzá, azért léhűtőknek nem fizetnék). Sok embert foglalkoztatnék, munkát adnék az embereknek. Pluszban adakoznék, utazgatnék.
Ha nem a vállalkozást választanám, akkor önkéntesként segíteném az embereket, pluszban adakoznék itt is és utazgatnék, több helyen önkénteskednék.
Ami eszembe se jutna, hogy elvegyem mástól a lehetőséget a munkavégzésre, a pénzkeresetre, amikor nekem bőven van elég pénzem.
Aki pedig elveri a pénzt és sokat keresett, az nem tud vele bánni, sajnos a rendszer foglya, menjen is vissza gályázni életfogytig.
Igen, tanulnék is és dolgoznék is.
Csak teljesen más területen, más ütemben, nem kényszerből, nem időre, nem mindenáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!