Ha végtelen pénzetek lenne, ti dolgoznátok/tanulnátok tovább?
Ha lenne pénzem akkor dolgoznék és tanulnék csak igazán.
Hiszen nem a mindennapi robotolással, pénzszerzéssel menne el a drága időm.
Igen.
1. Egyszer fent, egyszer lent.
2. Magyarországon olyan bizonytalan a politikai, ill. közbiztonsági helyzet, hogy a másodperc töredéke alatt képesek bárit lenullázni - akár visszamenőlegesen is!
3. Emberek közé - bármilyenek is, - érdemes járni addig, amíg teheti az ember, - mert egy ember addig a pillanatig nem kezd el önpusztító életet élni, öngyilkosságon agyalni, amíg hasznosnak ítéli meg önmagát. Hasznosnak pedig akkor ítéli meg az emberek túlnyomó hányada a létét, ha alkot, tesz, vesz, csinál valamit, amit értelmesnek vél.
4. A jóléthez hamar hozzá lehet szokni, de nem csak abból áll a világ és hiszed vagy sem, vannak emberek, akik a túlzott, monoton jólétbe fásulnak bele, buggyannak meg idővel.
Hihetetlenül hangozhat számodra, de én megtehetném, hogy hátra lévő életemben nem dolgozom többé, - legalábbis ezt hittem egy (szerencsére) rövid ideig. Aztán azzal szembesültem, hogy az általános érvényű, folyamatos, gátlástalan árdrágulások miatt ez még sem igazán fedi a valóságot, ráadásul megfordult már olyan gondolat nem egyszer a fejemben, amely igen negatív egy emberi agyban, - elkezdtem firtatni az emberi élet értelmét.
Tegyük hozzá a dolgozás mást jelentene.
Például érdekeltek a felújítások, autók, vonatok, repülők, bármi. Vagy a természet. Például tök szívesen támogatnék olyat, hogy mondjuk a Túra útvonalakat egységesítve fejleszteni, szállásokat, pihenőhelyeket kialakítani, stb.
Vagy csinálnék egy céget, mondhatni bármilyet. Akár építőiparit. Vagy támogatnék fejlesztéseket, stb.
Nyilván a munka onnantól nem azt jelentené, hogy bemegyek és gályázok egész nap azért, hogy másnak legyen mégtöbb pénze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!