Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha végtelen pénzetek lenne,...

Ha végtelen pénzetek lenne, ti dolgoznátok/tanulnátok tovább?

Figyelt kérdés

2021. júl. 29. 15:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Igen, akkor tanulnék és nem lenne probléma az, hogy most hány államilag támogatott félévem maradt még, felvesznek-e kollégiumba, ki tudom-e fizetni az albérletet, el fogok-e tudni helyezkedni rögtön stb. Én ennek nagyon örülnék, mert nem lenne rajtam ekkora nyomás ezzel kapcsolatban, sokkal szabadabbnak érezném magam.
2021. júl. 29. 15:56
 12/24 anonim ***** válasza:
Ha végtelen pénz állna rendelkezésemre akkor iskolákat alapítanék és működtetnék hátrányos helyzetű gyerekek számára, minél többet. Ők a jövő.
2021. júl. 29. 16:20
 13/24 anonim ***** válasza:
Nem dolgoznék, vennék állampapírt, ingatlanokat, boltokat, kávézókat nyitnék, hogy azért elfoglaljam magam, de sokat utaznék és ücsörögnék szép tengerparti városkákban. Nem hiszem, hogy elmennék pl egyetemre, inkább fizetnék magántanárt olyan témában, ami érdekel.
2021. júl. 29. 16:35
 14/24 anonim ***** válasza:
tanulni nem tanulnék mert zseniális áttörő dolgot úgysem tudnék semilyen területen elérni . dolgzoni "dolgoznék" ivartalanítanám az összes házi kedvencet így kevesebb lenne a kobor állat . hajélktalnokkal kezdenék valamit . kimenekíteném az öregeket a megnyomorított településekről
2021. júl. 29. 17:05
 15/24 anonim ***** válasza:
Igen, de csak nagyon minimálisan.
2021. júl. 29. 17:30
 16/24 anonim ***** válasza:

Ha lenne pénzem akkor dolgoznék és tanulnék csak igazán.

Hiszen nem a mindennapi robotolással, pénzszerzéssel menne el a drága időm.

2021. júl. 29. 17:34
 17/24 anonim ***** válasza:

Igen.

1. Egyszer fent, egyszer lent.

2. Magyarországon olyan bizonytalan a politikai, ill. közbiztonsági helyzet, hogy a másodperc töredéke alatt képesek bárit lenullázni - akár visszamenőlegesen is!

3. Emberek közé - bármilyenek is, - érdemes járni addig, amíg teheti az ember, - mert egy ember addig a pillanatig nem kezd el önpusztító életet élni, öngyilkosságon agyalni, amíg hasznosnak ítéli meg önmagát. Hasznosnak pedig akkor ítéli meg az emberek túlnyomó hányada a létét, ha alkot, tesz, vesz, csinál valamit, amit értelmesnek vél.

4. A jóléthez hamar hozzá lehet szokni, de nem csak abból áll a világ és hiszed vagy sem, vannak emberek, akik a túlzott, monoton jólétbe fásulnak bele, buggyannak meg idővel.

Hihetetlenül hangozhat számodra, de én megtehetném, hogy hátra lévő életemben nem dolgozom többé, - legalábbis ezt hittem egy (szerencsére) rövid ideig. Aztán azzal szembesültem, hogy az általános érvényű, folyamatos, gátlástalan árdrágulások miatt ez még sem igazán fedi a valóságot, ráadásul megfordult már olyan gondolat nem egyszer a fejemben, amely igen negatív egy emberi agyban, - elkezdtem firtatni az emberi élet értelmét.

2021. júl. 29. 20:47
 18/24 anonim ***** válasza:
67%
Hallottam lottónyertes takarítónőről is, aki visszament dolgozni. Sok ember halálra unja magát otthon.
2021. júl. 29. 21:14
 19/24 anonim ***** válasza:

Tegyük hozzá a dolgozás mást jelentene.

Például érdekeltek a felújítások, autók, vonatok, repülők, bármi. Vagy a természet. Például tök szívesen támogatnék olyat, hogy mondjuk a Túra útvonalakat egységesítve fejleszteni, szállásokat, pihenőhelyeket kialakítani, stb.

Vagy csinálnék egy céget, mondhatni bármilyet. Akár építőiparit. Vagy támogatnék fejlesztéseket, stb.

Nyilván a munka onnantól nem azt jelentené, hogy bemegyek és gályázok egész nap azért, hogy másnak legyen mégtöbb pénze.

2021. júl. 29. 21:22
 20/24 anonim ***** válasza:

18

Miután elverte a pénzét.

2021. júl. 30. 01:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!