Mit lehet kezdeni ezzel a nyelvtudással?
Ez teljesen irreleváns dolog. Emiatt még jól fogok tudni aludni. Sokan nem az MIT-re jártak, mégis megvannak. Attól még az USA mögöttem van, és ez a lényeg. Tagja vagyok az amerikai közösségnek, innentől kezdve nagyon sok jogom van az egész világra is kivetítve. :) Egyébként Nagy-Britannia is ilyen. Ezen két ország (valamit Ausztrália) lakosai szabadon utazhatnak szinte bárhová a világban. Úgy értem, hogy jogilag szinte bárhová mehetnek különösebb papírok nélkül. Európa lakosai főleg az uniós országokon belül tudnak kényelmesen utazni, az azon kívüli országokba már kacifántosabb nekik eljutni ilyen-olyan papírok, engedélyek miatt, főleg letelepedni. De ez csak egy dolog volt a sok közül, ami engem is megillet. Úgy is fogalmazhatok, hogy az első világ országainak van a legtöbb joga a világon. Ebből adódik az, hogy a lakosaiknak is.
Érdekes, de amikor a közel-keleten utazgattam, Izraelbe, Egyiptomba, Jordániába, Tunéziába, pontosan ugyanolyan procedúrákon mentünk át, mint az angol útlevéllel rendelkező barátaink.
Viszont az ide költöző angolnak, amerikainak egy rémálom letelepedési engedélyt, tb kártyát, stb csináltatni. Nem tudom, te kettős állampolgár vagy-e. Én nem látok semmi előnyt az amerikai állampolgárságban, csak ha kint is akarsz élni. Akkor jól jön.
Rémálom? Tudod, hogy mit kell csinálni? Fizetni, ennyi. Meg is van. Úgy tudom, az ukránok is csak fizetnek, aztán már itt is vannak. Olcsón megvehető bürokrácia, semmi rémálom nincs benne, még az intézési menetben sem.
Képzeld, el tudok utazni a Balatonra, voltam is már ott nem egyszer. ;)
Egy amerikainak nincs tortúra, ezt kellene megérteni. Ha pedig valami mégis döcögősen megy, akkor be kell battyogni az amerikai konzulátusra. Még a seggét is kinyalják az embernek. Szebben fogalmazva, nagyon segítőkészek, és mivel amerikai konzulátus, ezért erős rájhatása van a dolgokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!