Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit lehet kezdeni ezzel a...

Mit lehet kezdeni ezzel a nyelvtudással?

Figyelt kérdés
Az Egyesült Államokban nőttem fel. 19 éves koromig ott éltem, majd 10 éve Magyarországra költöztem a nagyszüleimhez. Anyanyelvi szinten beszélem mindkét nyelvet, de ez alatt a 10 év alatt én nem tudtam mit kezdeni itt az angol nyelvtudásommal. Hol lehetne ennek hasznát venni? Tanítani nem szeretnék, mert nem tudom átadni a tudást megfelelően, nem tudok jól magyarázni. Jelenleg gyárban dolgozom, de nem magas pozícióban. A magasabb pozícióhoz jól jönne az angol, de ahhoz meg végzettségem nincs. És őszintén megvallva, 29 évesen nincs már kedvem tanulni.

2021. júl. 27. 19:18
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

Ez teljesen irreleváns dolog. Emiatt még jól fogok tudni aludni. Sokan nem az MIT-re jártak, mégis megvannak. Attól még az USA mögöttem van, és ez a lényeg. Tagja vagyok az amerikai közösségnek, innentől kezdve nagyon sok jogom van az egész világra is kivetítve. :) Egyébként Nagy-Britannia is ilyen. Ezen két ország (valamit Ausztrália) lakosai szabadon utazhatnak szinte bárhová a világban. Úgy értem, hogy jogilag szinte bárhová mehetnek különösebb papírok nélkül. Európa lakosai főleg az uniós országokon belül tudnak kényelmesen utazni, az azon kívüli országokba már kacifántosabb nekik eljutni ilyen-olyan papírok, engedélyek miatt, főleg letelepedni. De ez csak egy dolog volt a sok közül, ami engem is megillet. Úgy is fogalmazhatok, hogy az első világ országainak van a legtöbb joga a világon. Ebből adódik az, hogy a lakosaiknak is.

2021. júl. 28. 16:04
 32/44 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy értelmetlen böfögés volt. :)
2021. júl. 28. 16:11
 33/44 anonim ***** válasza:
Mire mész ezekkel a jogokkal, ha a gyári munkás fizetésből nem hogy Európán kívülre nem tudsz utazni, hanem még a Balatonra sem? 😂
2021. júl. 28. 16:34
 34/44 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, de amikor a közel-keleten utazgattam, Izraelbe, Egyiptomba, Jordániába, Tunéziába, pontosan ugyanolyan procedúrákon mentünk át, mint az angol útlevéllel rendelkező barátaink.

Viszont az ide költöző angolnak, amerikainak egy rémálom letelepedési engedélyt, tb kártyát, stb csináltatni. Nem tudom, te kettős állampolgár vagy-e. Én nem látok semmi előnyt az amerikai állampolgárságban, csak ha kint is akarsz élni. Akkor jól jön.

2021. júl. 28. 16:41
 35/44 A kérdező kommentje:

Rémálom? Tudod, hogy mit kell csinálni? Fizetni, ennyi. Meg is van. Úgy tudom, az ukránok is csak fizetnek, aztán már itt is vannak. Olcsón megvehető bürokrácia, semmi rémálom nincs benne, még az intézési menetben sem.

2021. júl. 28. 17:09
 36/44 A kérdező kommentje:

Képzeld, el tudok utazni a Balatonra, voltam is már ott nem egyszer. ;)

2021. júl. 28. 17:10
 37/44 anonim ***** válasza:
#35 Az uniós állampolgár ír férjemmel elég sok tortúra volt, míg én odakint csak besétáltam és 5 perc után volt adószámom, meg minden. Mondjuk az is hülye aki még fizet azért, hogy itt dolgozhasson....
2021. júl. 28. 19:13
 38/44 A kérdező kommentje:

Egy amerikainak nincs tortúra, ezt kellene megérteni. Ha pedig valami mégis döcögősen megy, akkor be kell battyogni az amerikai konzulátusra. Még a seggét is kinyalják az embernek. Szebben fogalmazva, nagyon segítőkészek, és mivel amerikai konzulátus, ezért erős rájhatása van a dolgokra.

2021. júl. 28. 20:29
 39/44 anonim ***** válasza:
100%
Itt mindenkinek ugyanazon kell keresztülmenni, ha nem kettős állampolgár és dolgozni akar, ha még nem enyhítettek azóta. Minden külföldi ott ült a bevándorlási hivatalban. De mindegy is, örülök ha neked jobb tapasztalatod volt. Mindazonáltal nem értem, amit itt összehordasz. Mi a fontos mindebben? Kinek jó az téged leszámítva, hogy amerikai állampolgár is vagy? Ki alkalmazna téged ezért? Kb senkit sem érdekel. Egy gyárban robotolsz és nem lesz karriered attól, hogy amerikai állampolgár vagy. Kb a sheggedet törölheted ki vele. Ha nem vagy hajlandó tanulni, fejlődni, kint sem lesz jobb sorsod. Nem is értem az egész kérdésedet, minek írtad ki. Az angol nyelvtudás nem extra.
2021. júl. 28. 20:46
 40/44 anonim ***** válasza:
78%
Sajnos már a c-k is angolul karattyolnak, nagyon fel kell zárkózni,ha ki akarsz tűnni.
2021. júl. 28. 23:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!