Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit lehet kezdeni ezzel a...

Mit lehet kezdeni ezzel a nyelvtudással?

Figyelt kérdés
Az Egyesült Államokban nőttem fel. 19 éves koromig ott éltem, majd 10 éve Magyarországra költöztem a nagyszüleimhez. Anyanyelvi szinten beszélem mindkét nyelvet, de ez alatt a 10 év alatt én nem tudtam mit kezdeni itt az angol nyelvtudásommal. Hol lehetne ennek hasznát venni? Tanítani nem szeretnék, mert nem tudom átadni a tudást megfelelően, nem tudok jól magyarázni. Jelenleg gyárban dolgozom, de nem magas pozícióban. A magasabb pozícióhoz jól jönne az angol, de ahhoz meg végzettségem nincs. És őszintén megvallva, 29 évesen nincs már kedvem tanulni.

2021. júl. 27. 19:18
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
82%
Jó ég..itt vagy USA helyett??:O
2021. júl. 27. 20:35
 12/44 anonim ***** válasza:
75%

A fene érti, mit akar. :D De a pökhendiségből ítélve megvannak a magyar génjei. :D

De manapság már a nyelvtudás magában nem jelent alkalmaztatási bizonyosságot. Az az időszak a 90-esek volt. Ma már nem nagyon alakulnak vegyesvállalatok, a régen alakultaknál berázódott az ügymenet a rutinba. Általános iskolával vagy gimivel nem lesz senki sem kisvezető azért, mert tud angolul. Ahol van ilyen, ott alighanem az illető kifordítva is ismeri a tevékenységet. Az meg pár hely.

2021. júl. 27. 20:48
 13/44 anonim ***** válasza:
88%

Van egy jó hírem. Az Egyesült Államokra pont jellemző, hogy az általános műveltség a béka segge alatt, viszont a gyakorlati szakmai tudásukat 1-2 évente frissítik és folyamatosan tovább képzik magukat, ha nem akarnak lemaradni a konkurrenciától.

Vagyis nem hogy 30 hanem még 50 évesen is tanulnak, ha nem akarnak a futószalag mellett, vagy utcaseprőként végezni.

2021. júl. 27. 20:50
 14/44 A kérdező kommentje:

Nem is kell magasan műveltnek lennie egy amerikainak. Nincs rá általában szüksége. Én sem vagyok magasan művelt, nem is érdekel, nem akarok az lenni. Viszont az életfelfogásom inkább amerikai, mint magyar. Nem veszem túl komolyan az életet, illetve van mögöttem egy világelső ország. Ez a két dolog már bőven elég ahhoz, hogy ne haljak éhen. :D A többit meghagyom nektek a papírokkal együtt.

2021. júl. 27. 20:54
 15/44 A kérdező kommentje:

Itt vagyok, mert a nagyszüleim itt élnek. A szüleimmel megromlott a viszonyom, így olyan messzire akartam menekülni előlük, amilyenre csak tudtam. 10 év után már visszamehetnék, de közben itt alakítottam ki az életemet. 10 évet nem könnyű itt hagyni.

2021. júl. 27. 20:56
 16/44 anonim ***** válasza:
95%
Nekem nyolc. Mégis te dolgozol egy gyárban, ne én. Angolul manapság mindenki beszél már, nem nagy cucc. Szerintem menj vissza Amerikába.
2021. júl. 27. 20:57
 17/44 A kérdező kommentje:

Nem mindegy, hogy milyen szinten beszélik az angolt. Én bárkit lepipálok angolból a nem angol anyanyelvűek közül. Bárkit. Még egy angolt tanító tanárt is. Ez a nem mindegy. Persze lehet makogni is, meg olyan akcentussal beszélni, mintha a Vénuszról jött volna az ember. Ebben igazad van, ez is angol. ;)

2021. júl. 27. 21:01
 18/44 anonim ***** válasza:
94%
Nos, mivel a legtöbb amerikai elég szhar angolt beszél, kétlem, hogy bárkit lepipálsz. Másfelől egy munkahelyen azt is nézik, hogy beillesz-e. Inkább beszélj egy kis akcentussal, de legyél normális és lehessen veled dolgozni. Amúgy nem értem, mire vered magad, egy csomó kétnyelvű ismerősöm van, akinek az egyik szülője ír vagy angol és akár itt élnek, akár kint éltek, de a gyerek haza költözött. Nem vagy egyedi jelenség, vannak ilyenek rajtad kívül bőven. Én az iskolában tanítok ilyeneket, aki évekig élt Angliában nem érti a nyelvtant és nem tud helyesen írni vagy normálisan fogalmazni sem. Persze, folyékonyan beszél, és ez nagyon jó, de azért több év iskola után ez szomorú. De mindegy is, menj csak vissza Amerikába ha nem jó itt a gyárban, mert itt azért értékelik valamire az egyetemet, tanulást, tudást. Ha szerinted erre kint nincs szükség, ott lehet jobban megtalálod a szerencsédet.
2021. júl. 27. 21:12
 19/44 A kérdező kommentje:

Ohohohóó. Bezzeg a magyar. Az biztos a tökéletes angolt beszéli. Ujjujujjujujjj. Mesélj még kérlek, könyörgök! Sőt, mesélj arról, hogy az amerikaiak mind ostobák, buták, stb. Hitesd el az emberekkel. Tudod, mit mondok én neked? A magyarnak 10-szer akkora arca van, mint egy amerikainak. Csak ám az amerikainak van mire büszkének lennie. Tudod, ott nem ciki kitenni a nemzeti zászlót a házra, autóra. Világelső nagyhatalom. Ha ebből indulok ki, akkor joggal van nagy arca egy amerikainak.

2021. júl. 27. 21:27
 20/44 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon szar a hozzáállásod, tipikus pökhendi ki ha én nem...

Én is kétnyelvű vagyok, Kanadában tanultam angolul és volt annyi eszem anno, hogy középsuli után egyből elmentem egy olyan pozícióba egy multihoz, ahol nem volt alapfeltétel a diploma, csak az angol kellett. Ahogy meglett a tapasztalatom már szinte minden olyan poziba felvettek, ahol elvárás volt a diploma is. Persze mehettem volna én is a gyárba 3 műszakba, de vagyok annyira talpraesett (nem nagyképű, mint te), hogy inkább a klímás irodába mentem, mint robotmunkát csinálni a szalag mellett...

2021. júl. 27. 21:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!