Mit tennél ha egy fiatal nő pénzt kunyerálna tőled az utcán?
Nem segítenék, nem szoktam, de utánna napokig lelkiismeretfurdalásom van, hátha mégis igazat mondott. Gyakran gondolom utánna, hogy legközelebb inkább adok pénzt segítek, hogy ne ezen szenvedjek napokig. :)
Amugy ha biztosan tudnám, hogy tényleg segíségre szorúl valaki, akkor mondjuk, fél évente egyszer nem sajnálnék akár több ezer forintot sem.
Nem adnék, nem vagyok két lábon járó bankautomata és nem is keresek úgy, hogy adjak pénzt.
Volt amúgy, hogy a nő odajött, hogy neki nem kell pénz csak étel. Adtam egy müzli szeletet. Amíg vettem elő, mondta, hogy esetleg egy kis pénzem van e. Nem adtam pénzt, megköszönte a müzlit, elment.
Legközelebb odajött, hogy nem kell neki pénz, csak innivaló kell neki, mert szomjas. Nagyon meleg volt, de nálam csak annyi víz volt, hogy hazáig kitartson, szóval nem adtam. Mondta, hogy esetleg egy kis pénzt tudok e adni. Mondom nem. Hát én nőt még nem láttam úgy kiakadni, mint akkor őt. Elég durván kiakadt hogy nem kap pénzt, pedig azt mondta, neki nem kell pénz.
Amúgy meg nem kell nekik semmiképpen bedőlni.
Ha segítenél akkor megmondja, hogy mennyit adj vagy, ha adsz annyit, ami tényleg jól jött volna neked (van akinek 200 ft is nagy összeg, ha egy szarul fizető munkahelye van), akkor kevesli, pofákat vág.
Múltkor egy pasi jött oda hozzám, hogy bevallja őszintén, hogy csak akar venni egy korsó sört, de kiderült, hogy amúgy van pénze. :)
Én egyszer adtam csak egy korombeli srácnak pénzt, mert sírva jött oda hozzám. Azért sírt, mert vonatjegyet akart venni és nem volt elég pénze az emberek meg akihez odament, beszóltak neki és ő még a lötyög a tojáshéj a fenekén egyetemista volt (vagy csak nagyon jó színész :D ).
Mit jelent a 45-szörös véradó?
Nem kötekedés csak tényleg nem hallottam, érdekel, hogy mit jelent.
Valami titulus vagy azt jelenti, hogy 45-ször adott vért az illető?
Előre is köszönöm a választ!
Ezen a véradáson jot röhögtem. Odajön valami szerencsétlen:
- Tudna adni 200 forintot ?
- Pénzem nincs, de vért adhatok.
- áááááááááá segítség ......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!