Haragtartó embernek tartod magad?
Természetesen nem.
Máté evangéliuma:
Hallottátok, hogy a régiek ezt a parancsot kapták: Ne ölj! Aki öl, állítsák a törvényszék elé. 22Én pedig azt mondom nektek: Már azt is állítsák a törvényszék elé, aki haragot tart embertársával.
Kizárólag attól függ, hogy kim nekem ez az ember.
Egy szomszédot, kollégát, ismerőst simán kizárok az életemből. De szülőmnél, gyerekemnél, közeli barátaimnál bejátszik a megbocsájtás, ha bocsánatot kérnek, vagy megbánást tanúsítanak. Ám sajnos a memóriám nagyon jó, felejteni nekik sem tudok, a tapasztalás óvatossá tesz.
Nem.
Viszonylag hamar túl lépek a sérelmeken és később mikor lehiggadt mind a két fél, akkor már normálisan mindent meg lehet beszélni.
Igen, alapból bizalmatlanul kezdek a legtöbb emberrel,általában mondjuk jók a megérzéseim azzal kapcsolatban hogy ki sunyi és ki nem. De ha mégis megbízok és átvágnak akkor természetesen örökre kuka.
Rokonokkal főleg idegesítő a dolog, 90%-ukat nagyon nem bírom, mégis elvárt dolog a jópofizás.
Feltétlen bizalmat eddig csak a férjem érdemelt ki, de azt gondolom egynél több ember nem is kell az életben, akivel ilyen szinten szimbiózisba kerülhetek.
Úúúgy bírom ezeket a válaszokat. Átvágnak így, átvágnak úgy, kizárom az életemből, micsoda szemetek stb stb stb.
Gondolom ti ilyen óriási szentlélek emberek vagytok. Akkor hol vannak a szemetek? :D
Egyikse. Én olyan fejletségi szinten vagyok, ahol megértem a másikat, nem pedig haragszom rá.
Nem vagyok képes haragudni. Ha megölnéd a gyerekem, akkor végtelenül sajnálnálak, meg a föld népét is. De ha öt év múlva már más ember vagy, akkor lehetbénk legjobb barátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!