Mit tudnek tenni az erdekeben?
Figyelt kérdés
Edesanyam (73 eves) korahoz kepest egesz jo formaban van, hala egnek meg sok mindent megtud csinalni segitseg nelkul. Viszont elegge depressziv hajlamu, rengeteget szorong sajnos. Allanodan idegeskedik minden aprosagon, meg az en elintezetlen dolgaimon is. A lenyeg, hogy mar eleg regota nyugdijas, a napjai nagy reszet a hazimunkak teszik ki. Es ott van apam. Nagyon hirtelen, es sokszor odavag anyunak olyat, amit nem kene ha veletlen elront valamit, pedig o a szivet -lelket kiteszi mindannyiunkert. Honapok ota keserves hangon hiv fel mindig anyam, es mindig csak panaszkodik hogy megunta az eletet, nincs jol lelkileg stb stb. Batyammal volt egy kemenyebb csaladi konfliktus, vele nem beszelnek nagyon azota, ez is torest okozott anyun. Na de akkor is. Jo magam se tudom mit mondjak neki, hogyan tudnek rajta segiteni. Menjunk el ide, oda. Aaa nem en mar megoregedtem. Ertem en, hogy csinalja egesz nap a kis dolgait, de sajnos meg mindig akad ideje agyalgatni/emlelkedni dolgokon. Nem tudja mi tevo legyen, mi segitene rajta. Valaki esetleg tudna segiteni, otletet adni?2021. júl. 17. 17:38
1/2 anonim válasza:
Valami elfoglaltság,hobbi életcél kéne neki.Ami leköti,foglalkoztatja,eltereli a problémákról a figyelmét!
2/2 anonim válasza:
Felvenni a helyi családsegítővel a kapcsolatot, vagy a közelében esetleg lévő idősekkel foglalkozó szocintézménnyel, és pl. a nappali idősklubbokba eljárhatna. Közösségben van, étkezést is biztosítanak ott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!