Szokatlannak tartjátok, ha egy nő ért az autójához, és a könnyebben szerelhető (cserélhető) dolgokat maga is meg tudja csinálni?
Régi autónál kifejezetten praktikus is.
A #8 hozzászólásban leírt dolgokat relatíve egyszerű ezeket javítani. Az én 21 éves Astrámban pl. az egész tükröt 3 kereszthornyos csavar tartja belülről a burkolat alatt, aztán helló.
A sérült légszűrőházat 3 percbe telt cserélni.
Stb...
5-10 évesnél fiatalabb autót én sem szerelgetnék már, eléggé bonyolultak.
Egyébként meg a mai világban szerintem ez annyira nem kirívó, nagyon sok tutorial elérhető az interneten, ha az ember hajlandó fizetni/ingyen kap pdf-et a neten, akkor az adott autónak a szerelési útmutatója is elérhető elektronikusan. Ezekben az útmutatókban meg általában csavarról csavarra, ábrákkal, elmagyarázva magyarázzák a szerelési folyamatokat.
De interneten is vannak ilyen-olyan csoportok, ahol a márkatársak -laikus, nem laikus- általában próbálnak segíteni, ha felteszel egy jól megfogalmazott kérdést.
Egyszerűbb hibák kiolvasásához meg vannak olcsón vásárolható, kínai obd-s hibaolvasók, amit a szerelők, autódiagnosztikával foglalkozók rühellnek, de a súlyosabb hibákat (pl lambdaszonda hiba) ezek is kiolvassák, egy 15-20 éves autónál meg úgyis kit érdekel, ha burkolatok mélyén az egyik CAN buszon van egy kommunikációs hiba... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!