Olyan furcsa, szokatlan fóbiákat mint a halott madaraktól való félelem mi váltja ki?
Nem tudom mi miatt de közel sokkos állapotba kerülök ha meglátok egyet. Kiver a víz, nehéz légzésem lesz és rendesen úgy élek meg minden ilyen látványt mint egy traumát.
Az az érdekes, hogy egy házi tyúk kimúlása esetén nem jelentkezik ez a félelem, azt még meg is fogom de a veréb, a galamb, a varjú... Nem tudom, nagyon félek.
Szerintetek mi váltja ki ezeket a fóbiákat? Nem emlékszem, hogy lett volna rossz élményem ezzel kapcsolatban. Vagy ez ilyen velünk született, esetleg öröklődő dolog? Édesanyámnak van hasonló fóbiája.
Nekem tudod, mi a fura fóbiám? Nem tudok térképen vizet nézni. Ahogy írtad, azonnal elönt a víz, és pánikolok. Lakott terület oké, sivatag kicsit necces, de a víz? Egyszer laptopon google maps-en tévedtem el, bejött az óceán, és nem tudtam odanézni, olyan szapora lett a légzésem, hogy nem igaz.
Kerestem neten, van még pár ember, akinek szintén van ez a fóbiája, ez kicsit megnyugtat. Én sem tudom, miért van ez.
A másik a lyukak. De csak élő dolgokon. Pl. a zuhanyrózsa nem zavar, de az eper igen. Írd be gugliba, hogy trypophobia, én nem tudok közben levegőt venni, totál szédülök.
Ennek viszont azt olvastam, hogy ilyen ősi oka van, mert az ehhez hasonló lyukak fertőző bőrbetegségre emlékeztetnek, és viszolygást vált ki, hogy elkerüld a beteg embert.
Köszönöm szépen a válaszokat!
#2 Ez tényleg nagyon furcsa fóbia. Emellett az enyém elbújhat :D
Feltűnési viszketekség.
Úgy hívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!