Miért vannak ilyen emberek, és mi a céljuk, mit várnak az élettől?
Elgondolkodtam mostanában komolyan, hogy miért vannak olyan emberek, akiknek soha semmi sem jó, se az iskola, se a munka, se semmi, mindent csak kötelező nyűgként élnek meg. Az iskolát is az osztályom fele csak "végigszenvedte", feszt lógtak, nem készültek soha semmire, szinte tényleg csak melegedni jártak be, mindenkit egy k.csognek tartottak, ők sosem voltak hibásak semmiben. Amikor kérdezték tőlük, mik akarnak lenni, soha nem adtak érdemleges választ, elröhögcsikélték, "majd hozza az élet". Diákmunkázni jártam nyaranta önkormányzat által, bölcsibe tettek ki minket, múzeumba, ide-oda, nem sok dolgunk volt, konkrétan ajándék penz volt a meló, amire fel kellett iratkozni. De igy sem.. senki nem akart soha semmit csinálni, mindenki nyafogott, hogy haza akar menni, elpacsmagolták még azt a keveset is, amit csinálni kellett volna, mindig ment a sumákolás, a bújkálás, "menjünk már haza". "miért otthon mit fogsz otthon csinálni, dolgod van?" "hát semmit, de itt sem akarok lenni."
Munkahelyen ugyanez, senki sem akar bent lenni, késik, egész nap a nyafogás, hogy mennyire nem akar bent lenni, és ezt a sz.rt csinálni, húzza az időt, amit csak lehet eltökint, elsumákol, direkt lassan csinálja, hogy húzza az időt, fél óra cigi szünet, fél óra kaki szünet, kávé szünet, úgy kell a főnöknek hálóval beszedni őket.. 1 órával a munka vége előtt, már alig bír magával, hogy végre vége, fél órával előtte meg már van aki szószerint a küszöbön toporzékol. Egyszer megkérdeztem egy velem egy idős lányt, hogyha nem szeretett tanulni, nem érdekelte amit tanultunk, nem akar dolgozni, pláne nem itt, akkor mit akar? Elgondolkodott, és annyit mondott, hogy semmit nem akar. Ennek mi értelme, mi az ilyen embereknek a baja, akiknek soha semmi nem jó? Nekik még nem született meg az a munkahely, vagy iskola ahova járnának, mert még csinálni kéne valamit. Annyira demotiválóak tudnak lenni, ilyenkor azt érzi az ember, hogy az ő kedve is zuhan lefelé. Mit akarnak az ilyenek az élettől, miért akarják az egész életüket otthon végigfeküdni? Nem lenne nekik unalmas a semmittevés egy egész életen át? Titeket nem hoznak le az ilyen emberek az életről teljesen?
Saját magadat kérdezd meg, mért maradsz ilyen közegben! :)
Ha nem itt, akkor hol szeretnél lenni?
Nagyon sarkosan írtad le. Nekem sem tanulni, sem pedig dolgozni nincs kedvem. Hogy mit csinálok otthon?
Programozok, filmeket nézek, olvasok, videókat nézek az interneten és fejlesztem magam. Lekötöm magam 0-24 órában. Évek óta ez megy és az unatkozás számomra ismeretlen fogalom. Nem tudom miről beszélsz, de hülyeség, hogy otthon unatkoznál hosszútávon.
Azt várom az élettől, hogy életem végéig a magam ura legyek és ne kelljen napi néhány óránál többet dolgozni. Ezt várom.
Inkább te vagy a furcsa, hogyha nem kellene az embereknek dolgozni, te otthon unatkoznál, amikor milliárd dolgot csinálhatnál.
Az hülyeség, hogy nem érdekli a magunkfajtákat semmi, mi csak dolgozni és tanulni nem szeretnünk. Nem szeretünk időre, belünket kihajtva teljesíteni és olyan dologgal foglalkozni, ami nem érdekel bennünket.
Az emberek 80%-a nem szeretni a munkahelyét és ha tehetné, akkor otthagyná.
Nyugodtan kérdezz, ha van kedved.
#3 vagyok. Egy kicsit rosszul fogalmaztam, mert azért képezem magam, de nem úgy, hogy kihajtom a belem és izgulok a vizsgák előtt és egy rakás tételt meg kell tanulnom rövid idő alatt úgy, hogy tudom előre, hogy az életben nem fogom használni a megszerzett tudást és tudom azt is, hogy rohadtul alacsony a tanulásnak így a hatásfoka.
A mennyiségre mennek a minőség helyett.
Na én ezért utáltam mindig iskolában járni.
Nem a tanulással van problémám, hanem ahogy elvárják azt.
A munkahely ugyan ez a kategória.
Mennyiség és hajtsd ki a beled.
Ezzel a szemléletmóddal nem tudok azonosulni.
Megint a hármas válaszoló vagyok.
Mert amit valóban szívesen csinálnának, arra vagy nincs kereslet, vagy alulfizetett.
Éhen halni, hajléktalanná válni / mama hotelezni senki sem akar élete végéig, így olyan tevékenység végzésére kényszerülnek sokan, amit megfizetnek, de nem szeretik csinálni.
A többség sajnos emiatt kényszerből dolgozik. :(
és ha kényszerből dolgozik? attól még lehetne jó a hozzáállása.
csak magával tol ki ha szándékosan utálja amit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!