Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Férfi és nő közt működhet...

Férfi és nő közt működhet hosszú távon olyan kapcsolat, amiben a nő sokkal műveltebb, érettebb a férfinél?

Figyelt kérdés
Hogyan hatna hosszútávon, ha pl. a nő egzisztenciálisan, jobb kilátásokkal rendelkezik?

2021. jún. 25. 20:17
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Sajnos nem. Az én exem nem bírta elviselni, hogy diplomát szereztem, teljesen megveszett. Az a féreg ugye az érettségit sem volt hajlandó letenni. Állandóan próbált engem hülyének beállítani, ő meg mindenkinek okoskodott, azt hitte, mindenhez is jobban ért mindenkinél. Nővérem esküvőjén pl. a katona orvos unokatestvéremnek kezdett el okoskodni valami orvosi témában. Nagyon égő volt. Mondjuk ez a tetű egy nárcisztikus személyiségzavaros pszichopata volt. Ja és mellé persze nagy hímsoviniszta stb. Szélsőséges példa volt, de tapasztalat ismerős és egyéb körökből, hogy az ilyen nagyon alulbútorozott férfiak eleve agresszívek a nőkkel szemben, ha az sikeresebb, vagyis maguknál sikeresebbnek vélik.
2021. jún. 25. 20:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Én még a saját egzisztenciámban sem tudok hosszú távon tartós kapcsolatot alakítani :D (nagy részben az én hibám is)

De abba belegondolni hogy nálam egy okosabb nővel legyek annyira nem zavar..az sem hogyha nálam gazdagabb valahogy csak kijönnék,ha csak rövid ideig akkor is,elég megértő ember vagyok stb...viszont egy idő után lehet kijönnének az ellentétek (még alapesetben is sok van)

Szerintem a nőt jobban zavarná mint engem..

2021. jún. 25. 20:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, ilyesmitől tartok én is. Pár hónapja vagyunk együtt, eddig jól működött minden, de mostanában kezdem úgy érezni, hogy próbál visszatartani, letörni az önbizalmam, sajnos jónéhány területen már sikerrel... Nem agresszív, de nagyon hatékony.
2021. jún. 25. 20:38
 4/8 A kérdező kommentje:

Fuss amerre látsz, saját tapasztalatból mondom én is.

Hasonló okokból mint 1-es válaszadó.

Évek óta tűröm ezt a bánásmódot, de nálam is szakad a cérna. Van amit nem érdemes erőltetni.

2021. jún. 25. 20:44
 5/8 anonim ***** válasza:
55%

Nem igazán. Egy férfi soha nem vállalná magára, főleg egy nővel szemben az alsóbbrendű szerepet. Valamint beivódott ez már a társadalomba, hogy a férfinek okosabbnak, jobbnak kell lennie a nőnél, több pénzt kell keresnie, a nő meg maradjon otthon, mosogasson a konyhában, máshoz úgy sem ért.

Működhetne egyébként több esetben, ha nem lenne média, és nem lennének manipulálva az emberek. Szóval egy steril világban nem lenne ritka. Ebben a világban meg teljesen el kéne szigetelődnie az adott párnak a világtól ahhoz, hogy ez működjön.

2021. jún. 25. 21:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az én esetem szélsőséges, de a környezetemben számolatlan olyan kapcsolatot tudok, amelyik annak ellenére jól működik, hogy az ismerőseimnek klasszisokkal műveltebb, iskolázottabb felesége van. Engem is meghökkent a tény, de ezek a kapcsolatok jól működő kapcsolatok. Ezek a nők a jelek szerint olyanok, hogy amennyiben őszintén szeretnek valakit, akkor sokadik helyen van az értékrendjükben a párjuk műveltsége, - számos olyan tulajdonsága van az éppen aktuális párjuknak, amely háttérbe szorítja a végzettséget.
2021. jún. 26. 01:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, engem sem érdekel, ha egy pasi nem diplomás vagy rosszabbul keres. Sosem érdekelt, még egyszer sem volt diplomás pasim. Sajnos viszont, főleg az utolsónál ez nagyon kijött. Én sosem éreztettem vele, hogy kevesebbnek tartom magamnál, nem is tartottam annak. De amikor agresszív lett és okoskodott érettségi nélkül egészségügyis dolgokban, engem pedig megpróbált hülyének beállítani, úgy beszélni velem, mint egy féleszüvel, na akkor azért egy idő után helyretettem, hogy olyan ne okoskodjon, aki... Hozzáteszem, mikor szakítottunk csak akkor mondtam oda neki szószerint, hogy egyébként mekkora egy lúzer vagy. 32 éves volt és átjáró szobában lakott öcsikéjével egy albiban amit amúgy a nagyfiúnak az anyja fizetett, de engem csesztetett, h egyetemistaként, ha otthon voltam, akkor anyámnál laktam. Másik városban tanultam. Ja és az egyetem mellett dolgoztam. Na mindegy, nem sorolom a sérelmeket, de legtöbbször a férfiakat zavarja ez, nem a nőket. 1-es voltam.
2021. jún. 26. 11:03
 8/8 anonim válasza:
89%
az én feleségem jogi doktor és nagyon sikeres..nekem nincsen diplomàm, sima szakmunkàs vagyok..de nàllunk ez soha nem volt téma..ki mos ki főz ki van többet a gyerekekkel, én szeretek motorozni, ő nem,ő szeret szinhàzba menni én nem. moziba mindketten szeretünk jàrni a gyerekekkel..anyagiak, volt mikor én kerestem többet, de van mikor a pàrom..ha ugy szeretjük egymàst ahogyan vagyunk, és nagyon is büszke vagyok az asszonyra..nemsokàta inokànk lesz, kisfiú.
2021. jún. 26. 13:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!