Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek egy ember képes...

Szerintetek egy ember képes megváltozni jó iránbya, hosszútávra? Vagy a genetika miatt rossz rulajdonságainkat nem lehet teljesen levetkőzni?

Figyelt kérdés
Mostanában kezdett el zavarni, ahogyan élek, lusta vagyok és hiába próbálok megváltozni, tevékeny, összeszedett lenni, sehogy sem jön össze. Ha igen, akkor nagyjából 1 vagy 2 napig sikerül ezt fenttartanom. Pedig nagyon próbálkozom! Szerintetek sikerülhet megváltozni, és ha igen, hogyan fogjak hozzá?

2021. jún. 20. 23:52
 1/8 anonim ***** válasza:
A lustaság egy nem genetikailag meghatározott tulajdonság.
2021. jún. 21. 00:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Én sokáig azt hittem lusta vagyok, de kiderült hogy csak szarul táplálkozom. Most teljes értékű növényi étrenden vagyok (vegán), soha nem voltam ilyen energikus. A kedvem is jobb. Nem biztos hogy neked is ez a bajod, és nem mondom hogy legyél te is vegán. De ha szimplán elkezdesz bevezetni egy egészséges táplálkozást, és erre koncentrálsz, ez akár segíthet új szokásokat bevezetni. A sikerélmény, az apró sikerélményeknek nagy motováló ereje van, szép lassan tégláról téglára fel lehet építeni egy új falat.
2021. jún. 21. 00:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Képes az ember a változásokra és erre három esetet is tudok például hozni. Elhatároztam, hogy nem iszom többé szeszes italt 26 éve és azóta nem fogyasztok szeszes italt. Elhatároztam 30 éve, hogy nem dohányzom többé, mert anyagilag nem bírtam finanszírozni a saját hülyeségemet és azóta nem gyújtottam rá, illetve nem is kérek, fogadok el senkitől cigarettát. A harmadik eset úgy általánosan igaz szokott lenni az emberekre - és én ezt a leginkább szemmel láthatóan a saját anyámon tudtam szemmel láthatóan megtapasztalni: minden embernek van egy - ilyen-olyan - életvitele, ám amikor megcsapja az embert a halál szele és megijed, hogy el fog rövid időn belül múlni, akár 180 fokot is képes fordítani az addigi élet szemléletén.
2021. jún. 21. 04:20
 4/8 A kérdező kommentje:
Ezek nagy telejesítmények, gratulálok! Köszönöm a választ, megpróbálok példát venni róla!
2021. jún. 21. 06:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Letenni dolgokat is nagyon nehéz, de szerintem könnyebb mint magadra erőltetni valamit. Mert most ha a kérdező el is enged káros szokásokat, nem biztos hogy sikerül bevezetni helyettük újakat. Ez egy olyan dolog amit tanulni kell tapasztalt útján. Ahhoz hogy letegyél valamint, másfajta akaraterő kell, lehet hülyén fogalmazok. Jó példák egyébként! De a lusta embernek más pszichológiája van. Szerintem, legalábbis magamból kiindulva. Meg kell nézni miért lusta az ember? Ebből kell kiindulni. Amúgy tele az internet ilyen önsegítő baromságokkal, hogyan vezessünk be új szokásokat. Keress rá, angol nyelven mégtöbb infó lesz. A közös ebben a tanácsokban, hogy először csak kicsikét változtass, de ezt próbáld meg tartani. Mondjuk minden nap elmosogatok főzés után. Aztán jön hozzá egy hónap múlva, hogy minden nap beágyazol miután felkeltél. Ezek most csak példák, nemtom neked mi a fontos. De fél év után az lesz az eredmény, hogy egy sokkal rendezettebb környezet vesz majd körül. De mondok mást. Minden nap 10 percet tanulsz angolul. Csak ennyit. Nem hangzik soknak, más ki is nevetne. De ez egy hónap alatt már 280 perc, 2 hónap alatt 560. Jobb, mintha elhatároznád, hogy napi egy órát tanulsz, aztán túl soknak érzed, és másnap feladod.
2021. jún. 21. 09:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Gyökeresen megváltotni egyik napról a másikra nagyon nehéz, de kialakitani újabb és újabb szokásokat, amik közelebb visznek a celunkhoz, nem lehetetlen. Egy példa az életemből. Pl utálok takarítani, főleg utálom, ha vízköves a csempe, zuhanykabin és sikálni, vízkőoldózni kell. Egy ismerős elmesélte, hogy ő minden zuhanyzás után egy ablaklehuzóval és egy ronggyal szárazra törli. Az egész 2 perc. Átvettem ezt a szokást. A végén még sanytollal lefújom a tálcát és letörlöm. Így mindig tiszta és kevesebbet kell takarítani. Ha ilyen apró szokásokat beépítesz a napi rutinodba, apránként változik az életed, környezeted is.
2021. jún. 21. 09:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, megpróbálok szép lassan, apránként kialakítani egy jobb és egészségesebb életet! Köszönöm!
2021. jún. 21. 14:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha megérted a múltadat, ami lehúz, visszahúz, akkor valószínűleg eredménnyel fogsz tudni rajta változtatni, hogy másként cselekedj.
2021. jún. 21. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!