Szerintetek miért szeretik egyes emberek az
igénytelenebb,kevésbé kultúrált közeget,mint egy
színvonalas,kultúrált helyet?Pl.megtehetné
anyagilag,hogy kultúrált,igényes helyen nyaraljon,de ő
inkább egy igénytelen,kevésbé kúltúrált helyre
megy.Miért?
#8 vagyok én kicsit csapongó voltam de #10 talán jobban összefoglalta amit akartam. Igen ez a lényeg
2021. jún. 18. 13:17
Na, a lepusztult koszos kocsma az gáz, viszont egy echte romkocsma sokkal jobb, mint egy 5*-os pub, ahol egyrészt minden irreálisan drága, másrészt csupa nagyképű jár oda.
Tudom, voltam jónéhányban, hála az "igényes" exemnek (meg a haveri társaságának) aki amúgy a hátam mögött lazán félrekefélt volna, ha nem jövök rá előbb.
2021. jún. 18. 13:18
13/22 A kérdező kommentje:
Konkrétan arról van szó, hogy emberünknek fel volt téve a kérdés, hogy X szállodába menjünk e, amelyik kultúrált, tiszta környezetben van vagy pontosan ugyanannyiért Y szállodába ami mellett jobbról egy szeméttelep van, a háta mögött meg egy legelő. És ő azt mondta, hogy Y, mert az "jobb". És amikor kérdeztem, hogy miért "jobb", a válasz az volt, hogy CSAK. Ezért keresek rá számonra is érthető, elfogadható magyarázatot.
Speciel, nem szeretem feleslegesen rázni a rongyot, - semmivel nem lesz jobb nekem, ha feneketlen zsebű pingvinek lihegnek körbe állandóan vakító fényű kristálycsillárok fényében. Arra nem fogom ingem-gatyám kifizetni, hogy mindent a kezembe adnak, mint egy magatehetetlen hülye gyereknek.
2021. jún. 18. 13:27
Talán valójában nem szereti a puccos, a trendibb dolgokat, így ezért választja az igénytelenebbet. Vagy pl.: fukar még önmagához is. Vagy ilyen alapból az igény, kiskora óta.
2021. jún. 18. 13:29
Miért megy a lepukkant kocsmába inni az 5*os bár helyett?
Talán jobb a társaság, jobb a zene. Talán a haverjai pénzéhez az illik. Talán szereti valamiért a lepukkantat. Talán ott önmaga lehet, nem kell megjátszania magát mások és önmaga előtt. Vagy van annyi esze, hogy feleannyi pénzből is ugyanolyan jól mulat. Ez mind igényes szempont ám.
Aki folyton az igényességét, a felfelé törekvését hangsúlyozza, az általában sznob. :)
2021. jún. 18. 13:35
17/22 A kérdező kommentje:
Csak az az érdekes, hogy kapcsolatunk kezdetén pont azért kellettem neki, "mert te olyan más nő vagy mint a többi"... Nem tagadom van közöttünk némi kultúrális és intelligencia (inkább érzelmi) szakadék. Ő valóban a "bemcsi mackós" helyeket preferálja én meg inkább a farmeres... Engem sem kergettek gyerekkoromban téliszalámival az asztal körül, de az biztos, hogy mi színházba jártunk, az ő szülei meg inkább a sarki kocsmába. Csak akkor hogy lehet az, hogy én pont azért tetszettem neki, amit most elutasít?
18/22 A kérdező kommentje:
Vagy megfordítom: most elutasítja azt amiért tetszettem neki.
De le is írtad, hogy ő alacsonyabb színvonallal is beéri, meg hogy a szülei is kocsmáztak. Na, ezért. Ebben nőtt fel, neki ez a természetes.
Másik opció: sóher, de itt az első verziót látom reálisnak.
2021. jún. 18. 15:28
Most jönnek ki azok amik különbözőek bennetek. Ez az ellentétek vonzzák egymást duma jó addig amíg össze nem költöztök és rájöttök mindketten hogy amúgy baromira különböztök és jobb külön külön. Nincs abban semmi gond ha ő jobban szeret kocsmába járni a haverokkal míg te színházba. Keress olyat aki színházba járkál veled. Nyilván ha összejöttél vele tudtad hogy ő nem olyan típus mégis kezdtél vele
2021. jún. 18. 15:39
További kérdések: