Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek ha belefáradtam az...

Mit tegyek ha belefáradtam az életbe és kiégtem?

Figyelt kérdés

Nem tud már olyasmi történni amire azt tudnám mondani, hogy teljes és elégedett vagyok tőle.

Tanácstalan vagyok.

Nem kedvelem már az embereket, nem akarok kapcsolatot, nem akarok gyereket, se családot, se vagyont, se tudást, még csak jobb képességeket sem, sikert meg pláne nem.

Naponta milliók szenvednek és mindenki csak a saját baromságával foglalkozik mert a fajunk ennél többre képtelen.

Ha maradandót tudnék alkotni sem számítana az idő végtelenségében, és úgy néz ki, hogy ezt mindenki elfogadja, csak nekem jelent problémát.

Mindenki úgy beszél hozzám a magáneletemben mintha tökéletesek lennének és mindenre tudnának valami rafkós megoldást, aztán beszámolnak róla, hogy a saját életük mekkora szar valami inszignifikáns f*szság miatt.

Ha pedig meghalok, akkor is megy tovább ez az irracionális üresség az idők végezetéig, de akkor is hogyha mostantól a múlandó örömöknek szentelem az életem egy minimális adag szerotoninért.

Nem értek semmit és elegem van.

2021. jún. 16. 07:24
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen logikusan gondolkodsz. Ha kicsit belegondolsz abba, hogy a halál úgyis elvesz tőled mindent, akkor a "legyél sikeres" és az ehhez hasonló szlogenek teljesen érvényüket vesztik. De a történelem során ez nem csak neked jutott eszedbe. A földön élő (állítólag) legbölcsebb ember, Salamon király is így ír erről:

"Bizony a bölcs emberre sem emlékeznek örökké, meg a bolondra sem. Mert mindaz, ami megtörtént, feledésbe megy az eljövendő időben, és a bölcs is meghal, meg a bolond is. Meggyűlöltem az életet, mert rossznak tartottam azokat a dolgokat, amiket véghez visznek a nap alatt: hiszen minden hiábavalóság és hasztalan erőlködés." (Prédikátor könyve)

2021. jún. 16. 19:53
 22/29 anonim ***** válasza:
0%
21 Te sem veszel levegőt, mert úgyis kifújod?
2021. jún. 16. 20:26
 23/29 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk ez a Salamon saját magának mondott ellent
2021. jún. 16. 20:26
 24/29 anonim ***** válasza:

# 8-as vagyok

Arra akartam kilyukadni hogy gyakorolhatnál pl valamilyen meditációt - kedves kérdező. Vagy más belső utat kéne kipróbálnod, amit jónak érzel. Csak hogy valahogy elengedd ezt a gondolathalmazt, és találj valami biztos pontot is. De persze ez csak tipp.

2021. jún. 17. 11:19
 25/29 anonim ***** válasza:
Lehet akár pajzsmirigy-alulműködésed is, az is depressziós hangulattal jár. Bármi miatt van is ez, ha kimész a természetbe, csak elfog téged is valami csodálat, hogy ez a csoda itt van körülötted, és ennek a részese lehetsz, hogy ezt megismerhetted. Ne gondolkozz, csak add át magad a természet szépségének - talán segít.
2021. jún. 17. 17:52
 26/29 anonim ***** válasza:
Én értem miről beszélsz mert ugyan ezt éltem át! Többek között. Voltam pszichiátrián és két évig kezeltek. Kb a harmadik pszichológus mondta nekem, amit én is tudtam sejtettem: megvilágosodtam/tunk. Illetve azok akik ezt átélték. Szerintem Jézus és Zoroaszter is hasonlót élhetett át. Szó szerint ugyan ez volt az élményem: egy meteoron száguldunk körbe, a Tejút peremén ami egyébként egy halott galaxis és a továbbiakban ütközni fog az Aldrovandával. De Kosztolányinak is van erről egy verse Éjfél és hajnal közt azt hiszem ez a címe... Én értelek de sokan nem fognak. Bár nekem ez fokozatosan jött. Gyerekként mindig is kicsit kívülállónak éreztem magam,- talán azért mert érzékeny lélekkel születem,és egy kicsit eltérő külsővel mint egy europid-magyar. A sok érzelmi csalódás megtúrt, megcsiszolt. Pedig érdeklődve álltam a világhoz, sokat olvastam, műsorokat hallgattam aztán magam kezdtem össze illeszteni a puzzl-t. A hosszú munka nélküliség, a széttört álmok és a sikertelen társkeresés miatt elveszttettem minden illúzióm az életről
2021. jún. 19. 22:05
 27/29 anonim ***** válasza:
Andromédával *
2021. jún. 19. 22:07
 28/29 anonim válasza:
0%
2021. jún. 28. 14:34
 29/29 anonim ***** válasza:

Üdv a klubban

Én sem tudom mit mondhatnék, nekem ez ott kezdődött amikor másoknak oka volt rá, hogy szekáljanak kb 13-14 éves korban, mondjuk úgy kicsit megváltozott a külsőm negatívan, és habár most már javult rengeteget, nem nézek ki tökéletesen most sem

És szerintem a legtöbb ilyen reménytelen állapot ez miatt van, hogy a külsejével az embernek történik valami, emiatt bezárkózik, "felébred", "most már látja a valóságot" és nem tud ebből kilépni, amíg a külseje nem kerül vissza olyan állapotba ami engedné, hogy normális életet éljen (looksmaxing)

26-os szavaiból pont ezt véltem le, ha tökéletesen néznél ki, szerintem minden szociális problémád megoldódna, fogadjunk, hogy megbocsájtanál az embereknek, és visszamennél az "illúzióba" örömmel és élveznél beszélgetni totál random dolgokról (amit abban a boldog állapotban nem éreznél értéktelennek).

Valamelyest minden illúzió, a boldogság is meg a depresszió is.

Kérdező, egy kérdés, varázsgombáztál már-e azóta? Én azt mondanám, hogy a Gombázás, VÍZBÖJT, SZÁRAZBÖJT (angolul érdemes rákeresni) az ami gyakorlatilag reményt ad újra, ha tényleg érdekel és semmi sem működik, akkor szerintem ez kizárt, hogy ez ne működne

A gond, az, hogy csak ez egy betekintést ad, fenntartható megoldást nem tudom,hogy tényleg ad e, ha az ember állandóan extrém egészségesen tud élni, akkor szerintem működik, de fenntartani nehéz a mai világban

Nekem ugyan ilyen gondolataim vannak már vagy 13-14 éves korom óta, amikor is elkezdtek a problémák jönni amik megváltoztatták a külsőmet (pattanások, fogszabályzó), amin azóta is dolgozok, már azóta elég szép eredményeket értem el, de még van javítani való

29F

2023. febr. 1. 10:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!