Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A feministák szerint mit...

A feministák szerint mit kellene tenni a zaklatókkal, erőszaktevőkkel, miután az ilyen cselekményt a törvény már bünteti, szabályozva van?

Figyelt kérdés

Az családon belüli és egyéb nők (és nem nők) ellen elkövetett erőszakot a törvény súlyosan bünteti. A társadalom sem szorul ezzel kapcsolatban érzékenyítésre, mert mutasson valaki egyetlen embert, aki nyíltan kiáll a nők elleni erőszak mellett. Az erőszaktevőket súlyosan megvetik, még a börtön hierarchiájában is szinte legalul helyezkednek el.

Abban talán egyetértünk, hogy nem lehet minden férfi mellé egy rendőrt állítani, hogy hátha erőszakot követ el a nő ellen. Nem lehet továbbá a feministák szerint bunkó politikusokat - asszonyság, női ügyek stb. - sem szankcionálni tovább anélkül, hogy a szólás szabadságához való alapvető jogot ne sértenénk.

Ha a nő egy férfiban elnyomót lát, akkor a teljes joga adott hozzá, hogy másikat keressen, hogy össze se jöjjön vele, bele se menjen egy bántalmazó kapcsolatba. Össze tud jönni olyannal, aki maximálisan támogatja a céljaiban, egyenlőe arányban neveli vele a gyerekét, stb.

Ez sem nőjogi probléma tehát, hanem a párok közötti vita, vagy megbeszélés kérdése.

Nem lehet jobban elkapni a tömegközelekedésen a farkukat a nők fenekéhez nyomkodó perverzet, sem a kislányokat molesztáló beteg embereket.

Akkor mit kellene még tenni, hogy a feministák elégedettek legyenek?

2021. jún. 9. 19:45
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

"tipikusan nem azok lázadnak közületek, akik valóban minimálbért kapnak a munkájukért (óvónők, ápolók" Aki benne van a problémában, annak általában esélye sincs a rendszer ellen lázadni, az örül, ha mégis esélyt kap. Pályakezdő fiatal nőként én is inkább tükör előtt gyakoroltam, hogy spontán könnybe lábadó szemmel tudjam mondani: sajnos nem lehet gyerekem. Ma már van akkora szakmai hírnevem, hogy egy állásinterjú kellős közepén fel merjek állni, ha az interjúztató a családalapítási szándékaimról érdeklődik. Az a durva, hogy már 35 elmúltam, simán találok egy héten belül egy normális állást, és mégis van olyan, hogy interjún ez a kérdés elhangzik, pedig a törvény is tiltja.

"miért nem oda mentek felszabadítani a nőket, ahol ezek a nők semmilyen módon nem tudnak kiállni a maguk jogaiért, mert mondjuk halálra kövezik őket" Mert ehhez kevés vagyok, nem tudok semmit sem tenni ellene. Elítélem teljesen a dolgot, szóval leszarom, hogy másik kultúra, de akkor sincs esélyem változtatni rajta.

"Innentől tehát ez nem nő-férfi probléma, hanem egy egyszerű bűncselekmény, amire törvény van, ami bünteti ezt. Akkor mi a továbbiakban a probléma?" Az a probléma, hogy a törvény elméletben bünteti, a gyakorlatban meg simán meg lehet úszni egy megerőszakolást. Emlékszel a Zsanett-ügyre? Bár nem derült ki, hogy ott pontosan mi történt, de elég valószínű, hogy megerőszakolták szerencsétlent. Hiszen volt orvosi látlelet, ha nem lett volna erőszak, akkor arra hivatkozva három másodperc alatt le lehetett volna zárni a nyomozást, nem lett volna akkora botrány. Mégis Zsanettet állították be kurvának, őt ítélték el, azóta nem is adja senki a lányának a Zsanett nevet.

2021. jún. 30. 08:37
 42/51 A kérdező kommentje:

41: drága, az nem női probléma továbbra sem, ha a nemi erőszakolást nem büntetik megfelelően. Szerintem törvény szerint egyébként igen, de ha a hatóság töketlen, nem mennek ki időben, nem veszik komolyan stb., az nem azért van, mert a rendőrségen nőgyűlölők és soha nem volt barátnőjük, hanem mert sz*r a rendszer.

De ugye ezért nem a férfi nem a hibás?

Elmondom különben neked, hogy falun élek, nagyon jól tudom milyen az, amikor eltűnik ez-az a kertből és a rendőr legfeljebb hümmög, amikor kijön, semmi más nem történik. Ez nem a nők ellen van, ez a kollektív belesz*romság, ezen szerintem is változtatni kell, de nem női probléma.

Az alacsony bérből élő ugyanúgy megtehetné, hogy lázadozik a magasabb bérekért, ahogyan te, mivelhogy te sem a munkáltatódnál lázadsz, hanem a kommentfalon, vagy itt, névtelenül. Vagy mentél már be a munkáltatód pofájába vágni, hogy adjál többet, mert puncim van? Ugye, nem.

A valóban rászoruló nőtársaid, akik kevésbé olyan kerrieristák és pézhajhászok, mint amilyen te vagy, nem azért nem panaszkodnak, mert nem mernek, hanem mert nincs miért - pontosabban van persze, de ők tudják, hogy ez SEM női probléma. Ebből egyedül te, náluk sokkal jobb anyagi körülmények közt élő luxusnőcske próbálsz női problémát faragni.

A férfiak között is rengeteg van tudod, aki szalagmunkás pl., ugyannyit keres, mint ezek a nők, de valahogy mégis a patriarchátusról szólnak a feminista sirámok, nem a multicégek gátlástalan profitéhségéről, a kisemberek nemtől függetlenül való kizsákmányoló magatartásáról.

Az, hogy állásinterjún rákérdeznek, vagy puhatolóznak a gyerek felől, az talán azért annyiból jogos, hogy elég nagy anyagi kárt tudsz okozni a munkáltatódnak, ha elmész szülni. Te is ugyanúgy rákérdeznél, amennyiben lenne céged. Nem jól van ez így, de ez SEM férfi-nő probléma, hanem tisztán profitérdek.

2021. jún. 30. 10:31
 43/51 anonim ***** válasza:

"Érzelmi zsarolások, manipulációk, szexszel való zsarolás mind a női eszköztár részei, ezekről egy büdös szó nem esik."

Nem, ezek a beteg emberek eszköztára. Vannak férfiak is és nők is, akik használják ezeket.

"amire törvény van, ami bünteti ezt"

Értsd már meg, hogy nem bünteti. Még az Isztambuli egyezmény se kell ennek az országnak, mert még a végén talán a gyakorlatban is büntetve lenne az ilyesmi, de hát aktívan tiltakoznak ellene a kedves vezetőink. Vak komondor, ugye.

"amíg a nőnek nem kellet dolgozni"

Ilyen mikor volt pontosan? Csak mert a feminizmus előtt is dolgoztak a nők kb. látástól Mikulásig, csak nem a gyárban, hanem a ház körül (ami akkoriban nem annyit jelentett hogy elugrok a Lidl-be mirelit kajáért miközben a gép kimos nekem odahaza)...

"A feminizmus jóléti forradalom, tipikusan nem azok lázadnak közületek, akik valóban minimálbért kapnak a munkájukért, hanem az olyan karrierista, teljesen elférfiasodott, pedálozó, sok pénzt kereső (...)"

Valamicskével többet keresek a minimálbérnél, de egyáltalán nem vagyok karrierista és pedálozó, és átlag alatt van a fizetésem. Akkor én "lázadhatok"? :D

"Az, hogy állásinterjún rákérdeznek, vagy puhatolóznak a gyerek felől, az talán azért annyiból jogos..."

NEM jogos. Amúgy férfiakat miért nem kérdeznek erről? Ők nem okozhatnak komoly kárt, ha otthon maradnak gyed-en?

2021. jún. 30. 13:07
 44/51 A kérdező kommentje:

Nem az Isztambuli egyezmény SEM kell, hanem az Isztambuli egyezmény NEM kell.

Nagy különbség. Ez ugyanis összemossa szépen az összes férfit az 1%-nyi nőverő tahóval, erőszaktevővel. Pont úgy, ahogy most a pedofiltörvény a b*zikat.

A gyakorlatban pedig hiába írod le fogyatékos módján újra, hogy nincs büntetve, mert büntetve van: újra elmondom, büntetőjogi kategória a nőverés, meg bármilyen verés. Tehát NEM női probléma, még ha szeretnéd is a patriarchátus áldozatának beállíteni magad, aki ellened hoz törvényt, mert nőgyűlölő és incel.

A nőnek egész a 20-ik század végéig nem kellett dolgoznia (munkahelyen, katonaságon stb.), házimunkát végzett, vigyázott a gyerekekre. Biztonságban volt. Mi férfiak, vigyáztunk rátok. Mentünk értetek, meg a gyerekekért megdögleni a fronta.

Ez az, amit ti ma nagyon hálásan úgy fordítotok le, hogy olyan elnyomás alatt éltetek, amiről nem is tudtatok, mert olyan elnyomás altt éltetek.

Te is lázadhatsz, igen, meg lehetsz hülye és a semmire mártíromkodhatsz. Ehhez is jogod van ebben a borzalmas nagy elnyomásban.

Nem, a férfiak nem okoznak kárt, mert nem maradnak otthon gyeden. Elhiszem, hogy a kifordult feminista agyadban a normális az, ha a világ a feje tetejére áll, de egy normális férfi nem fog helyetted otthon maradni a gyerekkel. Legfeljebb munka után besegít, ahogyan az ma már elvárható.

A többi felvetésemre is lehet reagálni, mert azok mellett elmentél szépen.

2021. jún. 30. 15:26
 45/51 anonim ***** válasza:
100%

"büntetőjogi kategória a nőverés"

És? Ha nem jár valós büntetéssel, akkor mit számít, hogy milyen jogi kategória?

"házimunkát végzett, vigyázott a gyerekekre. Biztonságban volt"

Ugye tudod, hogy régen a házimunka és a gyereknevelés nem olyan volt, mint manapság..? :D

"egy normális férfi nem fog helyetted otthon maradni a gyerekkel"

Miért ne? Ismerek olyan férfit aki otthon maradt két kisgyerekével is, teljesen normális ember, és a gyerekek is azok lettek. :) Szerintem pont az a normális, ha a KÖZÖS gyermek nevelése KÖZÖS feladat, nem csak "besegít" (lol) valaki. A "besegítés" esetleg akkor, ha nem közös a gyerek, akkor korrekt csak segíteni.

"A többi felvetésemre is lehet reagálni"

Hirtelen nem akartam minden egyes mondatodra írni valamit, úgy gondoltam hogy nem kötelező. Mire lennél kíváncsi pontosan?

2021. jún. 30. 15:32
 46/51 anonim ***** válasza:
100%

"A nőnek egész a 20-ik század végéig nem kellett dolgoznia (munkahelyen, katonaságon stb.), házimunkát végzett, vigyázott a gyerekekre." Muhahaha, ez eddig a nap poénja. Pláne, hogy azt írod, biztonságban volt.

Olvastad az Édes Annát?

2021. jún. 30. 15:34
 47/51 anonim ***** válasza:

A háború alatti biztonsághoz meg annyit tennék hozzá, felmenőim között a házaspár női tagja az otthonukban halt meg egy bomba miatt, a férje hazatért a hadifogságból. Szóval sokat ért a nagy biztonság.

A háborúk alatt nem a férfiakat erőszakolták végig a megszállók a városban. :D

A magam részéről előbb mennék a frontra ha a végszükség úgy hozná, mint hogy otthon várjam a bombát meg a nemi erőszakot. És bár NEM támogatom a sorkatonaságot, ha már mindenképp van, akkor én egyetértek azzal hogy mindkét nemnek legyen. Mégis ki akarna védtelenül ülni otthon és várni hogy mi lesz?

2021. jún. 30. 15:35
 48/51 anonim ***** válasza:

Szerinted?? :DD

József Attila költészete is kimaradt neki, ha ilyeneket leír. :D

2021. jún. 30. 15:37
 49/51 A kérdező kommentje:
Ne válaszolgass már saját magadnak, mert ez a legszánalmasabb amit itt csináltok. Inkább kerítsd egy vibrátort, vagy egy macskát.
2021. jún. 30. 15:39
 50/51 anonim ***** válasza:
Neked válaszoltam.
2021. jún. 30. 15:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!