A feministák szerint mit kellene tenni a zaklatókkal, erőszaktevőkkel, miután az ilyen cselekményt a törvény már bünteti, szabályozva van?
Az családon belüli és egyéb nők (és nem nők) ellen elkövetett erőszakot a törvény súlyosan bünteti. A társadalom sem szorul ezzel kapcsolatban érzékenyítésre, mert mutasson valaki egyetlen embert, aki nyíltan kiáll a nők elleni erőszak mellett. Az erőszaktevőket súlyosan megvetik, még a börtön hierarchiájában is szinte legalul helyezkednek el.
Abban talán egyetértünk, hogy nem lehet minden férfi mellé egy rendőrt állítani, hogy hátha erőszakot követ el a nő ellen. Nem lehet továbbá a feministák szerint bunkó politikusokat - asszonyság, női ügyek stb. - sem szankcionálni tovább anélkül, hogy a szólás szabadságához való alapvető jogot ne sértenénk.
Ha a nő egy férfiban elnyomót lát, akkor a teljes joga adott hozzá, hogy másikat keressen, hogy össze se jöjjön vele, bele se menjen egy bántalmazó kapcsolatba. Össze tud jönni olyannal, aki maximálisan támogatja a céljaiban, egyenlőe arányban neveli vele a gyerekét, stb.
Ez sem nőjogi probléma tehát, hanem a párok közötti vita, vagy megbeszélés kérdése.
Nem lehet jobban elkapni a tömegközelekedésen a farkukat a nők fenekéhez nyomkodó perverzet, sem a kislányokat molesztáló beteg embereket.
Akkor mit kellene még tenni, hogy a feministák elégedettek legyenek?
Nem azzal van a baj, hogy a törvény mit csinál, azzal van a baj, hogy sokszor el se jutnak ezek az ügyek a bíróságra akármilyen okból kifolyólag. Vagy a bántalmazó nem mer elmenni, vagy a hatóság nem veszi komolyan/nem tud mit csinálni, a bántalmazottnak nincsen senkije, akitl segítséget kérhet, a sokszor a bíróságon sem veszik komolyan stb stb.
Illetve meg amúgy a nagy utópia nyilván nem az lenne, hogy az összes erőszaktevőnek vágják le a farkát és dobják a Fekete tengerbe, mert azzal a probléma nincs megoldva, a bántalmazók tudják nagyon jól, hogy nem jó dolgot csinálnak, mégis megcsinálják, hanem hogy olyan társadalomban éljünk, ahol kapcsolaton vagy családon belüli erőszak nem is fordul elő, ehhez meg nem elég az, hogy akkor szigorítom a törvényeket, ehhez edukáció, szociális háló kell meg egy csomóminden más.
6
Férfiként teljesen egyet értek veled, az ilyeneket herélni kell..
15
Nem a 10-es vagyok, én meg linkelhetek neked iszlám állam által végrehajtott kivégzéseket hogy nézegesd..attól még egyikünk se lesz képes ilyen borzalmakra mert nem ilyen környezetben nőttünk fel..ja, és nem femináci vagyok hanem férfi..
19
Talán így a legjobb, amíg ezek csak a neten tudnak keménykedni..
Te magad is leírtad, hogy tisztában vagy vele, hogy sok esetben semmi sem történik más bűntények elkövetése esetében sem. Átélni egy megerőszakolást pedig merőben más, mint arra gondolni, hogy létezik. Iszonyú. Nagyon nagy kétségbeesést és indulatokat vált ki. Nagyon sok nő retteg és fél a mindennapokban, hiába mondod, hogy az 'erőszaktevőket súlyosan megvetik', sokszor semmi sem történik és néhány családon belül is természetes, nem derül ki. Én a magam példáján tudom, hogy zaklatáskor nem mertem senkihez fordulni, mentálisan nagyon durván megviselt, nem volt erőm és önbizalmam.
Aki itt ilyen szélsőséges nézeteket vall, mint az egyik kommentelő, abban is hatalmas félelem munkálhat. Zavarodott.
A társadalom akkor nem szorul majd érzékenyítésre, ha nem lesz jelen többé erőszak.
Inkább azon kéne dolgozni hogy a férfiak bűnelkövetési statisztikái úgy nézzenek ki mint a nőké, de már abból is sértődés van, ha valaki felhozza, hogy a férfiak erőszakosabbak. Így meg ugye lehetetlen változtatni.
És nem; nincs rendesen büntetve. A nemi erőszakok nagy részét még csak be sem jelentik, ha meg igen, akkor nagyon nehéz bizonyítani hogy történt erőszak. Ha valaki veszélyhelyzetben lefagy, vagy fegyvert fognak rá, vagy csak simán nincs lehetősége harapni/karmolni, akkor csak a nő szava áll a férfiéval szemben, bizonyíték nélkül. Az erőszaktevők túlnyomó többsége szabadlábon van teljesen büntetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!