A feministák szerint mit kellene tenni a zaklatókkal, erőszaktevőkkel, miután az ilyen cselekményt a törvény már bünteti, szabályozva van?
Az családon belüli és egyéb nők (és nem nők) ellen elkövetett erőszakot a törvény súlyosan bünteti. A társadalom sem szorul ezzel kapcsolatban érzékenyítésre, mert mutasson valaki egyetlen embert, aki nyíltan kiáll a nők elleni erőszak mellett. Az erőszaktevőket súlyosan megvetik, még a börtön hierarchiájában is szinte legalul helyezkednek el.
Abban talán egyetértünk, hogy nem lehet minden férfi mellé egy rendőrt állítani, hogy hátha erőszakot követ el a nő ellen. Nem lehet továbbá a feministák szerint bunkó politikusokat - asszonyság, női ügyek stb. - sem szankcionálni tovább anélkül, hogy a szólás szabadságához való alapvető jogot ne sértenénk.
Ha a nő egy férfiban elnyomót lát, akkor a teljes joga adott hozzá, hogy másikat keressen, hogy össze se jöjjön vele, bele se menjen egy bántalmazó kapcsolatba. Össze tud jönni olyannal, aki maximálisan támogatja a céljaiban, egyenlőe arányban neveli vele a gyerekét, stb.
Ez sem nőjogi probléma tehát, hanem a párok közötti vita, vagy megbeszélés kérdése.
Nem lehet jobban elkapni a tömegközelekedésen a farkukat a nők fenekéhez nyomkodó perverzet, sem a kislányokat molesztáló beteg embereket.
Akkor mit kellene még tenni, hogy a feministák elégedettek legyenek?
"a törvény súlyosan bünteti"
Mármint elméletben. Én feministaként akkor lennék elégedett, ha a gyakorlatban is büntetve lenne.
Ugyanis a közvetlen környezetemben sok példát láttam, hogy konkrétan semmi nem történik az elkövetővel, nem marasztalják el.
Volt ilyen eset a rokonságban is, a baráti körömben is. Nemi erőszak, családon belüli erőszak, stb, és semmi következménye az elkövetőre nézve. Sőt, bónuszpontért még egy pedofil bűnöző férfiről is tudok, akivel olyannyira nem történt semmi, hogy zavartalanul gyakorolhatta tovább a hivatását, aminek keretein belül gyerekekkel foglalkozott tovább.....
Szóval szép és jó, hogy papíron elvileg felelősségre vannak vonva, és büntetve vannak az ilyenek, csak jó lenne ha végre a valóságban is megvalósulna ez.
A kasztrálással én egyébkét nőként nem értek egyet, mert nem hiszem hogy megoldja a problémát. Utána maximum nem történik konkrét behatolás, de ettől még ugyanúgy megverhet, megkínozhat bárkit. A nemi erőszaktevők nem a normális ember számára értelmezhető élvezetet keresik az aktusban, nekik az uralom a cél, azt meg kókadt farokkal is élvezhetik. Az áldozatnak ettől nem lenne sokkal jobb.
(De egyébként azt hiszem, nemrég volt az Országgyűlésben szó erről, visszanézheted, gondolom nem csak nő képviselők támogatták volna. Ha már azt nem hiszed el, hogy az itteni válaszokat férfiak írták, talán azt elhiszed hogy a férfi országgyűlési képviselők már csak nem álruhás nők. :D )
33: le lett írva korábban sokszor: az, hogy a hatóság nem kellő erővel lép fel, az nem nőjogi probléma. Hétköznapi lopásnál, rablásnál, fizikai erőszaknál nagyon sokszor ugyanez a helyzet. Kijönnek, legyintenek, beviszik esetleg az embert egy éjszakára, másnapra kiengedik.
Jó tudni, hogy a kasztrálással pusztán azért nem értesz egyet, mert szerinted nem oldja meg a problémát. Maga a középkori szintű csonkítás önmagában ugye teljesen rendben van. Gondolom a csiklókivágással is ugyanez a helyzet.
Egyébként ha az uralom a cél, a nőkre vajon nem jellemző ugyanígy a hatalomvágy? Ti pl. nem nemi erőszakban élitek ki magatokat, hanem nyilvános megszégyenítésben, ahogyan az eddigi kommentek is hűen bizonyítják?
Ezt biztos, hogy nekem szántad? :)
Igen, a rendőrség sokszor általánosságban tesze-tosza, én mégis azt látom a saját környezetemben, hogy a többi bűnténnyel azért valamennyit foglalkoznak, családon belüli erőszakkal és nemi erőszakkal egyáltalán nem, abból tényleg semmi nem lesz. Másért legalább egy "ejnye-bejnyét" kapnak.
Hol írtam, hogy a középkori csonkítás rendben van? Idéznéd?
A csiklókivágás nyilván barbárság, DE ha feltételezem hogy mondjuk támogatnám a kémiai kasztrációt (mint ahogy NEM támogatom), akkor nemtől függetlenül támogatnék olyan kémiai eljárást, ami csökkenti a nemi vágyat. Te itt egy gyógyszeres kezelést (ami, ismét leírom: általam nem támogatott dolog) mosol össze egy fizikai csonkítással, ami a gyakorlatban egy érzéstelenítés nélküli műtét. Kb. az életlen késsel végzett éber kiheréléssel lehetne összehasonlítani.
"Ti pl. nem nemi erőszakban élitek ki magatokat, hanem nyilvános megszégyenítésben"
Ki az a "ti"? Én meg kicsoda? Én nem szoktam megszégyeníteni senkit, még csak nem is írtam ilyesmikről, szóval gondolom ezt a részt másnak címezted(?).
"Ti pl. nem nemi erőszakban élitek ki magatokat, hanem nyilvános megszégyenítésben, ahogyan az eddigi kommentek is hűen bizonyítják?"
Tényleg érdekelne kérdező, mit gondolsz a zaklatókról és erőszaktevőkről. És ez a nyilvános megszégyenítés mi pontosan, amit pàrhuzamba állítottál vele?
#37 vagyok, utolsóra - azt nagyon sajnálom, ha ilyen példákkal találkoztál, akik ezt hangoztatják, de a többség nem ez. És ez nem is igaz ugyebár. De azt szeretném mondani még, hogy én is feministának vallom magam, meg gondolom, még sokan itt a kommentekben (mivel hogy a kérdés arra irányult, a feministák szerint mit kéne csinálni). Szóval ha elmondjuk valamiről a véleményünket, az nem A Feminista vélemény, mert nem vagyunk hivemind, de egy feminista vélemény, amit sokan osztanak.
Nem tudom, ezt a beszédet már biztos megkaptad, de a feminizmus nem a férfiak ellen irányul, hanem a jelenlegi rendszer (patriarchátus) és a vele járó problémák ellen. Mindkét nemre kiterjednek ezek, ha nyilván más módokon is, és mindkét nemnek jó lenne, ha ez megszűnne. Ha valaki odáig jut, hogy a férfiak gonoszak-rosszak, az nem feminizmus, csak valaki, akinek nagyon sok rossz tapasztalata volt és megkeseredett (ahogy férfiban is van ilyen).
Az érzelmi zsarolások, manipulációk, szexszel való zsarolás nem a női eszköztár részei. Ha valaki ezeket csinálja, azt bántalmazó kapcsolatnak hívják.
Ha itt patriarchátus lenne, akkor Közel-Kelet lenne. Biztosan megkaptad már azt a beszédet és joggal, hogy miért nem oda mentek felszabadítani a nőket, ahol ezek a nők semmilyen módon nem tudnak kiállni a maguk jogaiért, mert mondjuk halálra kövezik őket. Ez sem fontos valahogy a feministáknak - ehelyett azzal a tenyérbemászó, cinikus és velejéig romlott szöveggel hárítják el ezt a problémát, hogy az egy más kultúra.
Az érzelmi zsarolás, manipulációk, szexszel való zsarolás ha nem a női eszköztár részei, akkor a fizikai bántalmazás ugyanúgy nem lehet a férfi eszköztár része. Egyetértünk? Innentől tehát ez nem nő-férfi probléma, hanem egy egyszerű bűncselekmény, amire törvény van, ami bünteti ezt. Akkor mi a továbbiakban a probléma?
Mégegyszer mondom, ne bújj el amögé, hogy "ez csak az én véleményem, nem a feminizmusé", mert ez képmutató és gyáva duma. Vannak a feminizmusnak közös "értékei", meghatározási, ilyen a patriarchátus mítosza is, ami különben egész odáig jó volt, amíg a nőnek nem kellet dolgozni, biztonságban volt, nem őt küldték a frontra, sorolhatnám napestig.
A feminizmus jóléti forradalom, tipikusan nem azok lázadnak közületek, akik valóban minimálbért kapnak a munkájukért (óvónők, ápolók), hanem az olyan karrierista, teljesen elférfiasodott, pedálozó, sok pénzt kereső, anyaságra teljesen alkalmatlan nők, akik pusztán a puncijukra hivatkozva még több pénzt és befolyást akarnak.
Nem hiszem, hogy lehet különben ezzel bármit kezdeni, a jóléti civilizációnk végét járjuk, a feminizmus, BLM, LMBT mai formája is mind mind ennek a végjátéknak a tünetei és részei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!