A feministák szerint mit kellene tenni a zaklatókkal, erőszaktevőkkel, miután az ilyen cselekményt a törvény már bünteti, szabályozva van?
Az családon belüli és egyéb nők (és nem nők) ellen elkövetett erőszakot a törvény súlyosan bünteti. A társadalom sem szorul ezzel kapcsolatban érzékenyítésre, mert mutasson valaki egyetlen embert, aki nyíltan kiáll a nők elleni erőszak mellett. Az erőszaktevőket súlyosan megvetik, még a börtön hierarchiájában is szinte legalul helyezkednek el.
Abban talán egyetértünk, hogy nem lehet minden férfi mellé egy rendőrt állítani, hogy hátha erőszakot követ el a nő ellen. Nem lehet továbbá a feministák szerint bunkó politikusokat - asszonyság, női ügyek stb. - sem szankcionálni tovább anélkül, hogy a szólás szabadságához való alapvető jogot ne sértenénk.
Ha a nő egy férfiban elnyomót lát, akkor a teljes joga adott hozzá, hogy másikat keressen, hogy össze se jöjjön vele, bele se menjen egy bántalmazó kapcsolatba. Össze tud jönni olyannal, aki maximálisan támogatja a céljaiban, egyenlőe arányban neveli vele a gyerekét, stb.
Ez sem nőjogi probléma tehát, hanem a párok közötti vita, vagy megbeszélés kérdése.
Nem lehet jobban elkapni a tömegközelekedésen a farkukat a nők fenekéhez nyomkodó perverzet, sem a kislányokat molesztáló beteg embereket.
Akkor mit kellene még tenni, hogy a feministák elégedettek legyenek?
15: nyugi, ilyenkor mindegyik férfivá avanzsál, mert azt hiszi, ettől jobban igaza lesz bármiben.
Érdekes megfigyelni, hogy milyen hamar felszínre tört ennek a mozgalomnak a cseppet sem békés természete: egyből kasztrálni, ketrecben agyonverni, megszégyeníteni, megölni akarnak. Persze mindig férfi legyen az elszenvedő, női erőszaktevőkról szó nem esik - pedig az igazi indulatok ezen az oldalon vannak, amint a mellékelt ábra mutatja is.
Csak azt nem értem, ezek után miért kell azt hazudni, hogy a feminizmus a férfiaknak ugyanúgy érdeke, ahogy a nőké (=femináciké). Persze nagyon is értem: egyáltalán nem érdeke, sőt leginkább tűzzel-vassal érdemes irtani ezt a kártékony, férfigyűlölő ideológiát. Remélem, hogy idővel ráébred erre a társadalom.
+1 az erőszaktevők kasztrálása mellett.
Szintén férfi.
Persze a legjobb az lenne, ha nem lenne erre szükség, de ehhez túl sokan vagyunk a Földön..
Az a baj kérdező, hogy te nem érted az erőszakot elszenvedettek és kiszolgáltatottak helyzetét. Vagy igen és azért csinálod, nem tudom. Sokan nem fognak reálisan gondolkodni, főleg egy provokatív, anonim közegben. Lekicsinyled a problémát, nem a semmiből támadnak ilyen erős indulatok. Előhúzol egy ilyen súlyos témát, amit sok férfi se tud kezelni csak dühvel és kardinális gondolkodással, aztán meg 'rhadt feminizmus'.
Amikor ez nem is erről szól a kommentekben. Ha azt húznád elő, hogy szerinted a törvény kellőképp bünteti a gyilkosokat, hasonló feszültséget generálnál. Csak más rétegekben is. Nem is a vélemények érdekelnek, hanem ' na itt is egy krva'. Nekem ez jön le. Ha megvernék a gyerekedet az utcán, és egy ilyen kérdéssel jönnék neked, mint amit kiírtál, csak ilyen bűntényekre vonatkoztatva, rámborítanád az asztalt. Minimum.
#25, a gond az, hogy a feministák pár apró szót kifelejtenek az igen intenzíven látható férfigyűlöletükből, és a mondatkörnyezetük értelmezhető a létező összes férfijára.
Bár ők evvel nem törődnek, jellemzően a legapróbb sérelemre is intenzíven reagálnak mint általában a nők, aztán csodálkoznak, ha valaki kiakad....
Még mindig azt mondom, nem a pofázással fogják elérni, amit akarnak.
Sőt, még intenzívebb gyűlölet veszi majd körül, akiket védeni akarnak.
arra is kiváncsi vagyok, aki itt férfinak vallja magát, mennyire az. :D
Kis bénák, jaj....
nagyon kis szerencsétlenek vagytok még.
28
Olyannak, akinek hímvesszője van..
Miért te kinek vallod magad, egy szűz incelnek aki egy roma csajt se tud felszedni mert még annak se kell.. :D Ajjaj.. Xd Vagy te ki vagy, hogy osztod az észt?
Dehát a férfigyűlölő meg a feminista nem ugyanaz. Az egy dolog, hogy van olyan aki azt mondja magáról, hogy ő feminista, miközben indulatosan támad másokra. Am szerintem a nőkre is, ha nem értenek egyet.
De attól az még nem női egyenjogúságért áll ki, hanem a férfi nem ellen. Az egész más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!