Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért a kínaiakat ítélik el...

Miért a kínaiakat ítélik el legtöbben azért mert megeszik a kutyahúst, vagy mondjuk a denevért?

Figyelt kérdés

Kína hatalmas méretéből adódik, hogy vannak ott kifejezetten szegény térségek, ahol nem meglepő hogy bármit megesznek...

Hát körülbelül százszor akkora mint Magyarország.

A kutyát, denevért nem csak a szegény helyeken fogyasztják, de igénytelen módon igen...

Az, hogy megeszik ezeket az állatokat a kultúrájukhoz tartozik és nem kényszer.

Ezt sokan elítélik...

De a Dél-Koreaiakat meg mindenki szereti és ott is nemzeti étel a kutya leves...

Akkor miért pörögnek így a BTS klippek, miért akar mindenki rájuk hasonlítani, miközben meg a kínaiakat megvetik?

Ráadásul Dél-Korea akkora mint Magyarország, mégis ötször annyian élnek ott mint Magyarországon, a legtöbben nagyvárosi körülmények között és még a magyarnál is jobb életszínvonalon...

Mégis megeszik a kutyát.

A denevér meg sokkal inkább az indonézekhez köthető mintsem a kínaiakhoz.

Ott nemzeti étel...

Mégis arról is mindenkinek Kína jut eszébe és valamiért a kínaiakat szidják és ítélik el miatta.

Magyarországon meg nemzeti étel volt nagyon sokáig a mocsári teknős, csakúgy mint Szingapúrban.

Vajon a Szingapúrban élő kínaiakat vagy a magyarokat ítélik el jobban teknős evészetért?

2021. jún. 1. 10:09
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
60%
MIért írod ki újra ezt a hülyeséget...????
2021. jún. 1. 10:12
 2/35 A kérdező kommentje:

Én most írtam ki először!

Linkeld már azt, amire azt hiszed én írtam ki...

2021. jún. 1. 10:13
 3/35 anonim ***** válasza:
79%

Megkaptad a választ a gasztro-rovatban!

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__nemzetek-etele..

".....inkább Koreában jellemző, de ott sem a kiskedvenceket eszik, hanem húskutyákat tenyésztenek - ahogyan mi nyulat, vagy disznót...."

2021. jún. 1. 10:13
 4/35 anonim ***** válasza:
75%

Az emberek, főleg a magyar emberek előítéletesek és buták.

Ennyi.

Lehet lepontozni, de ez az igazság.

(Nem, nem ennék kutyát, denevért, de nem ítélem el azokat a népeket, ahol ez mindennapos.)

2021. jún. 1. 10:14
 5/35 anonim ***** válasza:
61%

Igaza van a #4-nek!

Ezzel az erővel az Indiaiaknak mindenkit el kéne ítélni, aki szerte a világon marhahúst eszik...???

2021. jún. 1. 10:16
 6/35 A kérdező kommentje:

#3!

Hol hasonlítható ez a kérdés az enyémhez?!

Pont, hogy az ellentéte inkább...

De egyébként nem is láttam.

#4. Egyetértek, de szerintem nem csak a magyarok ilyenek.

Most én ezt egy globális jelenségnek látom, hogy utálják a kínaiakat az étkezési szokásaik miatt, mindenhonnan csak jön feléjük az utálat, legalábbis a jóléti társadalmakból.

Pedig Európában is lehetne mit csiszolni az iparihúsfgeldolgozáson, hát még Amerikában.

Szerintem az itteni állapotok sem méltóak a civilizált emberhez...

De én emiatt maximum kollektíven “ítélkezem”, nem tudom hogy miért kell egy népet kipécézni olyan dolog miatt ami nem csak rá igaz.

2021. jún. 1. 10:19
 7/35 A kérdező kommentje:

És ugye most a koreaiakat nagyon sztárolják...

A BTS hazájában megeszik a kutyát.

Nem azt mondom, hogy emiatt most ítéljék el Őket is, de így hogy Őket globálisan a vállukon hordozzák meg fájóbb, igazságtalanabb a kínaiak elleni gyűlölet cunami.

És a BTS pl. most egy elég komoly McDonaldsos marketing kampányban vesz részt...

Nem hiszem, hogy a meki az a humánus húsfeldolgozásról híres.

2021. jún. 1. 10:24
 8/35 anonim ***** válasza:
52%

Nem az a baj, hogy eszik, hanem az ahogy. Nem fogom részletezni, mert felqúr, úgyhogy nézz utána magad.

A kínaiak gasztronómiai kultúrája amúgy hatalmas csapás a természetnek. A kínai hagyományos "orvoslás" szerint egy csomó ritka, kihalófélben lévő állat elfogyasztása jó az impotenciától a rákig mindenre is. Ezeknek a ritka állatoknak a testrészei vagyonokért mennek. Az orvvadászok pedig szépen írtják őket emiatt. A kínai hagyományos orvoslás az egyik legkártékonyabb dolog.

Az meg nem érv, hogy ez a kultúrájuk, a kannibáloknak meg az volt, hogy embert esznek. Bizonyos afrikai országokban az albínók testrészeit adják el. Emberekét, albínó emberekét.

2021. jún. 1. 10:26
 9/35 anonim ***** válasza:
75%

Mi meg ledaráljuk a disznót, lovat és saját belébe töltjük majd megesszük.

Disznósajtot ne is említsük.

2021. jún. 1. 10:37
 10/35 A kérdező kommentje:

#8. Többek között a kínai orvoslás nyújtott megoldást a tacskóbénulásra, és ez nem valami pogány/ezoterikus handabanda, nézz utána hogy mennyi diplomás, európai állatorvos alkalmazza.

Ki lehet ragadni a rosszabb részét is a dolognak és emiatt gyűlölködni, de nem tudsz mondani olyan népet, aminek a kultúrája nem tartalmazna hasonlóan káros dolgokat...

Minél nagyobb és elterjedtebb népekről beszélünk, ez annál inkább igaz.

Az állatfelfogazás, élelemmé pedig biztos nagyon kegyetlen, elhiszem...

De az iparihúsfeldolgozás is az. Itt Magyarországon is.

Amikor élve rohadnak el a sertések.

Teletömik Őket antibiotikummal, hogy az egymásnak okozott sérülések ne okozzanak nagyon nagy kárt a húsban...

Hogy legyen még friss része az állatnak mire eljut a vágásig.

Nincs egy négyzetcentiméter szabad hely.

Ajánlom végignézésre

[link]

2021. jún. 1. 10:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!