Ha egy férfi csak akkor szidhatja a feministákat, ha valójában egy incel, akkor egy feminista ugyanilyen alapon szűz illetve férfigyűlölő, igaz?
Sűrűn látom, hogy amikor kétségbe vonja valaki a feministák karrier és pénz hajszolása iránti vágyát és elsődlegesen a gyereknevelést, a család biztonságának megteremtését helyezi előtérbe mint női feladatot, mindig felmerül részükről az incel illetve nőgyűlölő jelző, pedig Kovács Ákosról például ezek nehezen mondhatóak el.
Ha viszont egy férfi incel meg nőgyülölő csak azért, mert vitatkozni mer velük, akkor ugyanilyen alapon a feministáknak is férfigyűlölőnek illetve szűznek kell lenniük, akik csak azért pattognak, mert egy férfinek sem kellettek, ugye?
Kérdésre válasz: nem.
A férfigyűlölés úgy alakul ki, hogy valakinek van egy tapló apja/nevelőapja. Esetleg tapló egyéb férfi családtagjai. Mondjuk még egypár tapló iskolatárs, ismerős, majd egy tényleg tapló barát vagy csak egy nagyon rossz párkapcsolat. Ha valaki nem találkozik igazából pozitív férfimintával, nem kerül közel egy "normális" férfihez sem, csak kb. a Gyűrűk Urában Aragornt látta, és slussz, akkor könnyen beleesik abba, hogy minden férfi ilyen, és onnantól nehezebb meglátnia az esetleges pozitív tulajdonságokat is, már előre rosszat feltételez. Különösen a bántalmazás lehet nagyon nagy hatással az emberre ebből a szempontból - ha nincs egy ellenpéldád KONKRÉTAN akkor, vagy nagyon kevéssel előtte-utána, 99% hogy megkeseredsz.
Feltételezem, a nőgyűlölés is hasonló, hogy a sok negatív tapasztalattól nem tud tisztán, elfogulatlanul gondolkozni az ember. A maradiság egy más dolog...
Kovács Ákost összefoglalva úgy lehet leírni, hogy egy f@sz. Az incel az egy más, komplex jelenség.
A feministák azért nem egy hivemind amúgy :D Köztük is vannak idióta meg normális emberek, mint bárhol másutt. Nem mindenki munkamániás, pénzhajhász, férfigyűlölő, stb. Nem mintha a karrierközpontúsággal baj lenne, akármelyik nemnél...
12 azzal godnolom tisztában vagy azért ugye, hogy amit leírtál az a nőkre ugyanúgy megfeleltehető? Rossz anya, lehúzós párkapcsolat, szex megvonás, érzelmi manipulációk... egy nőnek ugyanúgy megvan az eszköztára, amivel tönkre tud tenni egy férfit.
Ez is sűrűn elhangzik érvként (vagy épp annak hiányában), hogy a feministák közt sem mind ugyanolyan, meg mindegyik másképpen gondolja - ez sajnos pont olyan, mint hogy a nácik sem mind ugyanolyan voltak.
A végeredményt kell megnézni, és ha ott egy erőszakos, kamu egyenlőtlenségre építő, lázító mozgalom képe rajzolódik ki, akkor nyugodtan kijelenthető, hogy minden abban résztvevő személy ugyanúgy veszélyt jelent a társadalomra függetlenül a kisebb eltérő nézetkülönbségektől.
#12, érdekes, több olyan nőt is ismerek, akik meglehetősen nehéz férfiközegből származnak, és eszük ágában sincs ilyet írni: Kovács Ákost összefoglalva úgy lehet leírni, hogy egy f@sz
Nekem a barátnőm apja egy idegbeteg, suttyó paraszt, ehhez képest a fia, meg én jelenti neki a legtöbbet mindenben, a nőkkel kifejezetten hadilábon áll.
Na ilyenkor mi van, kis pszichológuskám?
Én meg egy olyat mondok, hogy 0 libidó, leszbikus, erős biszex hajlam, ezek, amik hajlamosítanak a férfigyűlöletre, feminácizmusra.
Tapasztalataim alapján...
De az, hogy magába nézzen miss nagysasszony, hogy valami nem stimmel igazán, más nő másképp csinálja, na az már nem megy.
5# nem a feminizmus nem arról szól hogy a nők álljanak ki egymás mellett hanem arról hogy a nőknek és a FÉRFIAKNAK egyaránt egyenlő jogaik legyenek. Magyarul ha a férfit háború esetén kötelezően be kell sorozni akkor a nőt is mivel ez a férfi élet semmibe vétele vagy akkor a férfit se kell . Vagy fizetésben ugyan olyannak kell lennie .
Vagy a válásnál ne az legyen úgy 99%-ban a nőhöz kerül a gyerek (merthogy ez így van) hanem q férfinak is legyen pontosan annyi esélye mint a nőnek .
Sokan azt hiszik a feminizmus a női egyenjogúságért küzd de ez nem igaz a nemek közti egyenlőségért szóval a férfiakat érintő diszkrimináció ugyan úgy elitélendő mint a nőket érő
#12 vagyok, kérdezőnek: igen, ezzel tisztában vagyok, és azt gondolom, hogy sokkal többet kéne foglalkoznunk a férfiak mentális egészségével és a férfi bántalmazottakkal. Viszont nem sok belelátásom van a témába, ezért írtam csak azt, hogy olyan is van, és gondolom hasonló okok miatt. Azért a nácizmushoz hasonlítani a dolgot elég erős szerintem, meg hogy veszélyt jelentenek a feministák a társadalomra
#14, nagyon örülök a barátnődnek, és mindenkinek, akit leírtál, hogy nem így reagált, (nem irónia, tényleg, jó, ha minél kevésbé akadályozza a boldogságban) csak azt írtam le, hogy miért LEHET, ha megkeseredik valaki ebben. Tudom, hogy más nő másképp csinálja, de én nem más nő vagyok :D
Nekem sikerült ebből kilépni - vagy igazából be se léptem teljesen, mivel az egyik legjobb barátom férfi, és az apámmal is jó viszonyom van, szóval nem volt az, hogy "minden férfi ilyen gonosz és erőszakos", mert láttam gyerekkorom óta, hogy nem.
Btw nem támadásnak szántam a válaszom, csak magyarázatnak (bocs, ha másképp jött át, én nem látok a fogalmazásban visszás dolgot), szóval nem kell mindjárt ledózerolni (jó, amit Ákosról mondtam, AZ támadó volt, de azt nem tudom ártatlan véleménykülönbségnek elfogadni, hogy azt mondja, a női princípium az, hogy valakinek gyereket szülj. Meg ez nem személyes itt senkinek)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!