Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vannak egyes nők kiakadv...

Miért vannak egyes nők kiakadva, hogy szerintük szülőgépnek nézik őket miközben a magyar népesség fogy?

Figyelt kérdés
Nem annyira egy géphez hasonlítható tempó ha közben fogyunk.

2021. máj. 30. 18:42
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szeretne nemzethez tartozni, csak nem a magyarhoz. :D És honnan veszed, hogy nem érdekli senki? Annyit írt, hogy az egyén fontosabb, mint az állam és hogy senki ne vállaljon gyereket statisztikák miatt - teljesen igaza van.

Nem a nemzetet gyalázta, hanem ezt a mentalitást, amit te is képviselsz és az embereket általában a családja és a barátai támogatják, nem egy nemzet. Ha Magyarország olyan támogató állam lenne, felteszem ő se ment volna el.

Amúgy írta, hogy szeretne gyereket ("leendő gyerekeimnek"), nem megy az értő olvasás, vagy mi? :D

2021. máj. 31. 15:25
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

Huh, kérdező, remélem nem szaladt fel a vérnyomásod. Ezzel az undorító stílussal csak azt bizonyítottad, hogy életem legjobb döntése volt elköltözni Magyarországról.

Ha érdekel, azért költöztem el Magyarországról, mert sose volt erős kötődésem hozzá. Se a kultúrához, se a történelemhez, se az egészhez. Vannak persze csodás dolgok (például a magyar költészet zseniális), de számtalan olyan ország volt, amihez már kamaszként jobban kötődtem, és az ott töltött nyaralások voltak a legszebb élmények. Így értelemszerűen adta magát a dolog, hogy költözzek egy ilyen országba és az életemet tekintve jól döntöttem.

Ha valóban szeretné az állam támogatni az embereket, akkor az alapoknál kezdené. Jobb oktatás, jobb egészségügy, több lehetőség több tanulmányi téren. Jelenleg egyáltalán nem érzem úgy, hogy támogatott volna valaha a magyar állam. A családom támogatott, a tanáraim támogattak, a barátaim támogattak, na de az állam?

Honnan veszed, hogy más nem érdekel? Azt írtam, hogy az egyén fontosabb a gyerekvállalásban, mint az állam és ez így van. Nem az állam vállal életre szóló felelősséget, hanem az egyén és az egyénnek kell tudnia, hogy ezt hajlandó vállalni vagy sem. Tekintve hogy ez az én életem, így igen, az én igényeimet tettem előre, sajnálom, hogy nem maradtam egy számomra nem megfelelő helyen ahol évente kihordtam volna egy gyereket a kedvedért. Nagyon sajnálom.

Az előző válaszomban erősen utaltam arra, hogy a jövőben szeretnék gyereket és a párommal jövőre kezdjük el a babaprojektet. Legalább kettőt (gyereknek gyerek a társa) szeretnénk, de majd meglátjuk, hogy eggyel hogy bírunk.

25/N

2021. máj. 31. 15:36
 33/38 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki eldönti, hogy akar e gyereket vagy sem. Ennyi.. Nem kötelező. Sőt, van akinek nem is lehet.
2021. máj. 31. 17:17
 34/38 A kérdező kommentje:

A támogató nemzet számotokra azt jelenti, hogy mindent a p_csátok alá tol az állam, nem elég a CSOK, nem elég a semmi, legyen kb., ingyen minden, mert te olyan emberfeletti feladatot vállalsz azzal, hogy hajlandó vagy kitolni magadból egy kölyköt. A férfiak ugye elnyomnak, mert nem csinálhatsz karriert és kereshetsz sok pénzt meg lehetsz felsővezető mert az nagyon kell, a gyerek közben meg magasról le van sz_rva, mert neked a luxus élet többet ér. Áldozatot nem kell hozni, normális, becsületes, keményen dolgozó fiakat és nem tróger gazdasági tolvajt vagy semmirekellő golddigger r_bancot nevelni, mert a "légy önmagad" tanításból ami a nevelést nálatok felváltja kb. ennyi következik.

Tényleg nem értem, miért megy a rinya azon, hogy hulladéknak nevezem a fajtátokat.

Valamelyik leírta, hogy büszke arra, hogy végre megszabadul a magyar állampolgárságától. Innentől miről beszélünk? Miért vagytok még mindig itt? El kell tűnni, nem kell magyar oldalakat nézni, tagadjátok meg a családotokat is, el lehet kezdeni tanulni angolul, svédül, dánul, ahol a tolerancia fellegvárai vannak, és ahol ingyen van minden, meg nyilván jobban megbecsülik a külföldről emigrált várandós nőket, mint a sajátjaikat. Lehet oda szülni a "normális" emberek közé, aztán idővel rájönni, hogy az ember az úgyis csak ember marad kultúrától és nyelvtől függetlenül, és külföldön sem jobb senki, csak legfeljebb a felszínen tűnik úgy. Aztán majd visszakívánkoztok, de akkor már nem fog visszajönni senki, mert a háromszor magasabb fizetés illúziója úgyis ott tartja majd a pénz hajszolásának igényével átmosott agyatokat.

2021. máj. 31. 20:50
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen lenyűgöző, hogy semmit nem tudsz rólam és a többi válaszolókról, mégis ránk vetíted az elméleteidet mindenféle alapozás nélkül. Ajánlom a vitakultúra tanulmányozását, hasznodra válna.

Részben azért hagytam el Magyarországot, mert kint jobb karrierlehetőséget láttam. Ha ennyire érdekel, művészeti pályán dolgozom, aminek az egyik központja Olaszország, így hát idejöttem. Igaz, a gyerekvállalás miatt lehet átköltözünk Skóciába (a barátom skót), még gondolkozunk rajta. Személy szerint sose vártam el az államtól semmit, most se teszem. Magyarországon beköltözhettem volna egy üresen álló, belvárosi lakásba teljesen ingyen (családi hagyaték), mégis inkább kijöttem, ahol nehezebben boldogultam az elején, de jobban megérte.

Amúgy köszönöm aggodalmadat, de egyáltalán nem érzem úgy, hogy a férfiak elnyomnának, sőt, kifejezetten jó csapatjátékosok, legalábbis akikkel eddig összesodort a szél. A "légy önmagadat" közhelyet pedig azzal tartom be, hogy törtetek a művészeti céljaim felé, közben élvezem az életét. Én kérek elnézést, ha ezzel baj van.

Látom nem tudtad értelmezni az előző hozzászólásomat. A támogató nemzet azt jelent, hogy ad egy jó és biztos alapot a polgárainak. Értsd ide a jó oktatást, a jó egészségügyet, a jó közbiztonságot. Személy szerint részben idesorolnám az általános közhangulatot is. Bolond lennék olyan országban nevelni a gyerekeimet, ahol hulladéknak nevezik az embert, csak mert eltérő véleménye van.

A nyelvtudásom miatt ne aggódj, huszonegy éves koromra angolból és olaszból is meglett a felsőfok. Jelenleg dánul (a barátom félig az és amúgy is érdekes kultúra) tanulok, de még csak középszintre készülök. Míg Magyarországon éltem is látogattam angol és olasz fórumokat, miért ne tehetném most meg ugyanezt?

Remélem soha nem lesz gyereked, mert láthatóan nem fogod fel, hogy mekkora felelősség. A terhesség és a szülés egy dolog, a legkönnyebb része (persze férfiként erről is könnyű beszélni), de ott van egy gyerek, akit te a halálod gondozni fogsz. Ez olyan felelősség, amire nem alkalmas mindenkire, és aki igen, az se szeretné feltétlenül. Nem az állam fogja biztosítani az egészséges lelki és testi fejlődését. Nem az állam lesz ott vele minden pillanatban kezdve attól, hogy leesik a bicikliről egészen odáig, hogy házasodik. Nem az államnak kell finanszíroznia az életét. Nem az államnak kell megadnia mindent, amit egy szülő megadhat. Te képes vagy ezt felfogni?

25/N

2021. máj. 31. 21:24
 36/38 A kérdező kommentje:

Ha már érveléstechnikából akarsz kioktatni inkább neked javaslom, hogy tanulmányozd, mert másról kezdtél el beszélni, mint amiről az imént írtam - ennek is biztos van valami neve, pl. érvhiány, gyávaság, vagy szellemi fogyatékosság.

"Remélem soha nem lesz gyereked, mert láthatóan nem fogod fel, hogy mekkora felelősség."

Olvasom, hogy művészi karrierben szeretnél előrelépni - a művészethez ez alapján ugye túl sok közöd nincsen, mert az pont nem arról kellene szóljon, hogy sikeresek legyünk benne és minél több pénzt hajtsunk fel, hanem hogy átadjunk valamit. Az igazi művészek bár nem ez kellene, hogy legyen a norma, de ma legtöbb esetben rendesen nyomorognak, mert nem élnek meg a tehetségükből azért, mert a mindenkori politikai elitnek és a társadalomnak éles kritikusai maradtak. Ez a valódi művész dolga, nem az, hogy galériákban kiállítsa vagyonokért aztán az ebédlőasztalok fölé elhelyezett semmitmondó képeit. Te azért majd szép sikereket fogsz elérni, de művész soha nem leszel, csak egy annak hazudott egyszerű dizájner.

Lényeg, hogy te a karriert választottad gyerek helyett a nagyfarkú skót barátoddal, akivel bizonyára nagyon mutattok együtt instán. Ez persze nem hangzik nagyon jól, ugye ezt te is érzed: ezért jön képbe az önámítás, amivel egyrészt magad, másrészt a környezetedet próbálod teljesen hülyének nézni: te olyan szinten felelős, komoly értelmiségi nő vagy, hogy egyenesen nem is szülsz. Jobb annak a gyereknek, ha meg sem születik ebbe a sz_r országba, ahol CSOK, GYES meg mindenféle l_f_sz támogatás gondoskodik a jelek szerint nem elég hatékonyan arról, hogy ha már itt nőttél fel, szíveskedjél ennek a nemzetnek felnevelni a gyereked.

Persze hiába is mondom egy női magazinok által önérzetesre nevelt üresfejű nullának a "nemzet" és "kötelesség" szavakat, mert ilyet ő nem ismer, csakis elvárásokat.

Nem válaszoltál amúgy még mindig, hogy miért beszélgetsz még mindig egy ilyen rosszindulatú magyarral egy magyar oldalon, és miért nem intézed már azt az állampolgárság megszüntetést amire oly' büszkr vagy, és tünteted el minden nyomodat örökre ebből az országból?

2021. jún. 1. 03:54
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

"mindent a p_csátok alá tol az állam"

Mi mindent?

A CSOK annyit ér, hogy 10-20 millióval magasabbak lettek az árak. Ez miért lenne segítség? Komolyan kérdezem, mert az utóbbi pár évben csak elérhetetlen távolságba került az ingatlanvásárlás, pedig pár éve még tervezgettük hogy idehaza vennénk házat, de már esélytelen.

Nem, én nem akarok "kitolni magamból egy kölyköt". Nem szeretem a gyerekeket. Ettől függetlenül a luxus se vonz, számomra az abszolút álom-élet egy melegebb országban gazdálkodással, növénytermesztéssel, kerti kétkezi munkával telne, nyugalomban, gyerek nélkül.

Ebben mi a golddigger? Miért lenne hulladék a "fajtám"? Komolyan kérdezem.

Ugyan nem hozzám szólt a kérdés, de én pl. azért vagyok még itt, mert a tandíjamat dolgozom le (amit ugye "ingyé" tolt alám a rendkívül támogató állam :D ), és nyelvet tanulok. Amint a nyelvtudásom elég erős, már költözök is. :)

2021. jún. 1. 12:11
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a 25/N többször leírta, hogy tervez gyereket. Te ennyire nem tudsz olvasni? :D
2021. jún. 1. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!