Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy aki keveseb...

Miért van az, hogy aki kevesebbet keres, az egészségtelenül étkezik?

Figyelt kérdés
Pl vesz egy fánkot és mellé egy energiaitalt minden délelőtt, annak az árából már ehetne zöldségeket egy szendviccsel, natúr joghurttal és ihatna mellé teát vagy vizet.
2021. máj. 27. 09:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a halak, sajtok, húsok nagyon drágák.

Sokkal olcsóbb venni 10 zsömlét és megpakolni valami olcsó párizsival, mint mondjuk mozzarellát enni surimi rák ízű hallal (nekem ez az egyik kedvenc kombinációm :D).

2021. máj. 27. 10:15
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem lelki okai is vannak a junkfood evésnek.

Az egészséges ételek lehet, hogy drágábbak, de sokkal kevesebb kell belőlük, mint a tápanyagban szegény ételekből, így az anyagi vonzat kiegyenlítődik.

A gond az, hogy a junkfood sokkal nagyobb örömet okoz, sokkal könnyebb hozzájutni, elkészíteni és tárolni. Ezzel levesz egy csomó stresszt az ember válláról, amiben a szegényeknek sokkal több része van.

2021. máj. 27. 10:48
 13/26 anonim ***** válasza:

Szerintem a keresethez nem sok köze van feltétlenül, inkább az életmódjához.

Aki egéz nap melózik/rohanásban van, annak sokkal egyszerűbb megvenni készen egy péksütit, amit kutyafuttában is be tud dobni, minthogy szendvicseket csinálgasson még este/reggel munka előtt.

A másik, hogy a munkahelyén SAJNOS nincs lehetősége mindenkinek joghurtot, meg zöldésget eszegetni, mert nincs ideje leülni arra a 10-15 percre kanalazgatni a joghurtot, ezért bekapja gyorsan a péksütit. Főétkezésekkel ugyanez a helyzet. Sajnos éltem így egy ideig, mert egyszerűen a 12 órás műszak alatt (turizmus) nem volt ám időm békésen eszegetni, így a helyemen bekpatam gyorsan csak valamiket... Este ki tudja mikor hazaesve pedig már 0 kedvem volt főzni.

Jelenleg más munkarendben dolgozom, ami nyugisabb is és mindjárt van időm főzni, napi 5x enni egészségesen, stb.

Egyébként, ha nagyon kötekedni akarok, a natúr joghurt sem egészséges, ahogy a többi tejtermék sem. Az ember az egyetlen teremtmény a földön, ami egy másik élőlény tejét fogyasztja. Az állatok közt nincs ez. Kalcium és fehérje másból is bevihető, abszolút semmi szüksége az emberi szervezetnek az állati eredetű tejre és az abból készült készítményekre.

2021. máj. 27. 11:45
 14/26 anonim ***** válasza:
83%

A főzésnek semmi köze az egészséges életmódhoz, nem kell ahhoz főzögetni, hogy egészségesen éljen az ember. Sajtot, halat lehet készen venni, ha akarja az ember, a húsokat. Én utálok kaját készíteni, főzögetni pláne, soha nem is szoktam, esetleg hétvégén.

2021. máj. 27. 12:09
 15/26 anonim ***** válasza:
36%

"Aki egész nap melózik/rohanásban van"

Tegyük hozzá ez sem pénz kérdése. saját döntésed, hogy péksüteményt tömsz egész nap, vagy választasz valami változatosabbat.

"nincs ideje leülni arra a 10-15 percre kanalazgatni a joghurtot"

Mondjuk pont a joghurt az, amit fél perc alatt bevág az ember...

"Az ember az egyetlen teremtmény a földön, ami egy másik élőlény tejét fogyasztja."

Hagyjuk már ezt a demagóg marhaságot... :D

2021. máj. 27. 12:14
 16/26 anonim ***** válasza:

Saját döntésem VOLT igen. Az én problémám, mit eszek, nem? Annyit mondtam, hogy ez nem pénz kérdése feltétlenül, hanem energia és idő kérdése,ennyi.

Btw, nem vagyok válogatós, de a halféléket nem szeretem.

2021. máj. 27. 12:47
 17/26 anonim ***** válasza:

Azért, mert az olcsó kaja általában baromi egészségtelen. Telenyomják szeméttel.

Ma már a szegény ember kövér, és a gazdagabbnak van egészséges testalkata. Sajnos.

2021. máj. 27. 14:55
 18/26 anonim ***** válasza:
47%

Egyébként én igenis úgy látom, hogy arányaiban a jobban kereső, szakmával, mégpedig jobban fizető, rugalmasságot adó, "kellemesebb" szakmával rendelkező emberek figyelnek jobban magukra, egészségesebben étkeznek. Összességében egészségesebben. 28 vagyok, a baráti, ismerősi körömben már az emberek arcán látszik, hogy takarítónő, kasszás vagy mérnök.

Persze ez nem 100%-ban általánosítható mindenkire.

Amúgy nem tudom, de szerintem nem olyan drágák a zöldségek, gyümölcsök, csirkehús, ilyenek. Én egyedül lakom. Azt veszem észre, akkor költök sokat kajára, amikor sok kaját veszek készen és ha főzök, akkor kifejezetten keveset költök. Pedig édesburgonya, lilahagyma, hús csak csirke, zöldségek...

Egyébként van, amikor az egészség az olcsóbb.

Én irodába indulás előtt szeretek leülni, megenni egy szelet rozskenyeret vajkrémmel, felvágottal, elég sok mellékarikázott, lehetőleg idénynek megfelelő zöldséggel. Ez leosztva kerül 100 forintba talán.

Míg ha két rohanás között megvenném a túróstáskát vagy a kakaóscsigát, az kerülne 350-be.

Inkább a rohanó életmód a drága. Mindig lehurrognak engem, ha azt merem írni, hogy időhiányosak vagyunk, holott egy ideális világban az embernek van ideje 7-9 órát aludni, a 3 főétkezést leülve, nem munka közben elkölteni és ha igényli, főzni.

2021. máj. 27. 16:56
 19/26 anonim ***** válasza:
Nem biztos, de nem ismeri ezen lehetőségeket, hiába ott a net neki is. Nem érdekli a téma. Nem akar változni. Ettől érzi magát menőnek.
2021. máj. 27. 17:11
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

A pénz nem minden, az emberek hozzáállása, kitartása is közrejátszik.

Nekem van egy dietetikus ismerősöm, aki nem egymillió forintos étrendet állít össze, hanem úgy oldja meg, hogy a rendes fizetésből kihozza az ember, viszont ez azzal jár, hogy minden nap ötféle kaját készíts úgy, hogy azok ne egyezzenek meg és ne is egyél két napon át ugyanazt, ha lehet.

Van egy mag a követői között akik már évek óta ott vannak (miután lefogytak, azután is követik a dietetikust, hogy ne hízzanak vissza és, hogy egészségesen egyenek), a többiek meg a tipikus "hú én most aztán egészséges életmódot fogok követni" és utána valamikor eltűnnek a kommentelők közül és később jönnek vissza hogy újrakezdik.

Elképzelheted, hogy hazaérsz a munkából és Készíted a zabkását, a hajdinakását, a rántottát, a rozskását, a pohárkrémet, a tápióka pudingot, a kétféle ebédet amibe legyen szénhidrát, fehérje, olaj és vitaminok, etc és akkor mellette még a háztartást is vezesd, a gyereket neveld, a kutyát vidd orvoshoz, sétálni, iskolába etc... Hosszútávon ezt tényleg nehéz folytatni, hacsak valaki nem ennyire szerelmese a főzésnek vagy nem áldotta meg erős akaraterővel a sors.

A gond csak ott van, hogy, néhány ember hajlamos aló két oldalára potyogni.

Vagy betegesen akarja az egészséges életmódot követni vagy minden szart összeeszik.

Én nem vagyok megszállotja az extra-egészséges étrendnek, de nem is eszek fánkot meg gyorskajákat. Minden nap eszek két kocka csokoládét, de ez legyen a legnagyobb bűnöm :) Amúgy reggelit, ebédet, vacsit eszek, Home office óta nem is kívánom a tízórait, és az ebéd mindig főtt étel (kivéve ha túrázok).

2021. máj. 27. 18:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!