Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy aki keveseb...

Miért van az, hogy aki kevesebbet keres, az egészségtelenül étkezik?

Figyelt kérdés
Pl vesz egy fánkot és mellé egy energiaitalt minden délelőtt, annak az árából már ehetne zöldségeket egy szendviccsel, natúr joghurttal és ihatna mellé teát vagy vizet.
2021. máj. 27. 09:43
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
73%
Kezdjük ott, hogy ez az állítás nem feltétlenül igaz, szimplán vannak akik keresettől függetlenül egészségtelenül étkeznek. Ez inkább intelligencia és odafigyelés kérdése.
2021. máj. 27. 09:46
 2/26 anonim ***** válasza:
39%
És aki Mcdonaldsba jár? Az is egészségtelen és elég drága.Egy kevesebbet kereső ember nemigen engedheti meg magának.
2021. máj. 27. 09:51
 3/26 anonim ***** válasza:
71%

Én most recepciósként dolgozom 16 órában.

Egyszerűen annyira fárasztó és unalmas a munka, hogy jól esik néha rendelni egy kis kfc-s kaját vagy ilyesmit. Annyi, hogy aznap kevesebbet keresek és kész, de legalább nem vagyok éhes és megvan bennem az a jólleső érzés. A legtöbb kajától már rosszul vagyok. Nem vihetek mindig szendvicset meg ilyenek. Elköltöztem, hogy magamat tartsam el, így anyu főztjére se számíthatok mindig. :/

Persze ha arra gondolsz, hogy egy kisebbségi család ahogy megjön a fizetése rögtön elszórja a mekiben az más kérdés. Ott csupán élvezik az életet mégha 1-2 napig is tart csak.

2021. máj. 27. 09:52
 4/26 anonim ***** válasza:
73%
Én viszonylag keveset keresek, és egészségesen eszek. El is megy a fizetésem jó nagy hányada ételre, de hát a kaja minőségén nem spórolunk!
2021. máj. 27. 09:53
 5/26 anonim ***** válasza:
45%
Kevés pénzből is lehet egészségeset kajálni. Egy zacskó lencse pl. 200 ft. Elég 2 napra főzeléknek.
2021. máj. 27. 09:55
 6/26 Psylocyber ***** válasza:
100%

Alapvetően az egészséges élelmiszerek drágábbak, illetve, aki kevesebbet keres, fonák módon többet is dolgozik. Emiatt nem lesz ideje főzni. A zöldségek pl iszonyatosan drágák, nem beszélve az emberi fogyasztásra alkalmas sajtokról. Ez utóbbit bizonyos boltokban már meg sem találni, mert nincs rá kereslet. Szomorú, de manapság a kövér ember nem a gazdagság jelképe, hanem a szegénységé.

Röviden: a példád nem feltétlenül jó, valamint az olcsóbb termékek kevésbé egészségesek

2021. máj. 27. 09:55
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
6. Vagy vannak a halak.Egészséges,de egy tonhalkonzerv,ami nem nagy, 500 Ft.De az élőhal is drága.
2021. máj. 27. 09:57
 8/26 A kérdező kommentje:
Azzal hadd egészítsem ki, hogy nem minden keveset kereső eszik egészségtelenül, de nagyon sokszor hallom, hogy valaki azért eszik egészségtelenül, mert keveset keres.
2021. máj. 27. 10:12
 9/26 Psylocyber ***** válasza:
64%

7. A tonhal (és az egyéb nagyhalak is) teli vannak higannyal (a gyárak miatt), emiatt heti 1 konzervnél többet nem érdemes fogyasztani belőle, mert felhalmozódik a a szervezetben és ha jól tudom konkrétan idegméreg.

A tenyésztett halak, pedig fertőzésektől megtizedelve, a saját ürülékükben úszkálnak és gyógyszerekkel vannak életben tartva. (amúgy pedig a halászat egy egyik legkegyetlenebb és legpusztítóbb iparág)

Lazán kapcsolódik, hogy ha egészséges életet élő csirke tojását akarod megvenni (bio/szabadtartás) akkor lesz egy 2x-es szorzó az ár előtt. Amikor megláttam a boltban a bio-csiperkegombát, dobtam egy hasast... vajon mi a sz*rt ettem addig?

2021. máj. 27. 10:13
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Zöldségek, gyümölcsök brutális árban vannak.
2021. máj. 27. 10:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!