Miért van az, hogy aki kevesebbet keres, az egészségtelenül étkezik?
Én most recepciósként dolgozom 16 órában.
Egyszerűen annyira fárasztó és unalmas a munka, hogy jól esik néha rendelni egy kis kfc-s kaját vagy ilyesmit. Annyi, hogy aznap kevesebbet keresek és kész, de legalább nem vagyok éhes és megvan bennem az a jólleső érzés. A legtöbb kajától már rosszul vagyok. Nem vihetek mindig szendvicset meg ilyenek. Elköltöztem, hogy magamat tartsam el, így anyu főztjére se számíthatok mindig. :/
Persze ha arra gondolsz, hogy egy kisebbségi család ahogy megjön a fizetése rögtön elszórja a mekiben az más kérdés. Ott csupán élvezik az életet mégha 1-2 napig is tart csak.
Alapvetően az egészséges élelmiszerek drágábbak, illetve, aki kevesebbet keres, fonák módon többet is dolgozik. Emiatt nem lesz ideje főzni. A zöldségek pl iszonyatosan drágák, nem beszélve az emberi fogyasztásra alkalmas sajtokról. Ez utóbbit bizonyos boltokban már meg sem találni, mert nincs rá kereslet. Szomorú, de manapság a kövér ember nem a gazdagság jelképe, hanem a szegénységé.
Röviden: a példád nem feltétlenül jó, valamint az olcsóbb termékek kevésbé egészségesek
7. A tonhal (és az egyéb nagyhalak is) teli vannak higannyal (a gyárak miatt), emiatt heti 1 konzervnél többet nem érdemes fogyasztani belőle, mert felhalmozódik a a szervezetben és ha jól tudom konkrétan idegméreg.
A tenyésztett halak, pedig fertőzésektől megtizedelve, a saját ürülékükben úszkálnak és gyógyszerekkel vannak életben tartva. (amúgy pedig a halászat egy egyik legkegyetlenebb és legpusztítóbb iparág)
Lazán kapcsolódik, hogy ha egészséges életet élő csirke tojását akarod megvenni (bio/szabadtartás) akkor lesz egy 2x-es szorzó az ár előtt. Amikor megláttam a boltban a bio-csiperkegombát, dobtam egy hasast... vajon mi a sz*rt ettem addig?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!