10 éves osztálytalálkozón hogy meséljek magamról hogy ne legyen túlságosan fölvágós?
Sziasztok!
Most lesz az érettségi találkozónk. Elöljáróban, tényleg nem vagyok kérkedős, kivagyi ember, de úgy érzem, szerencsének, szülői támogatásnak, és kemény tanulásnak hála tényleg előrébb vagyok jelenleg az életben mint sok osztálytársam.
Külföldi egyetemen diplomáztam, itthon is lett egy diplomám közben, 3 külföldi országban is éltem, volt nagyon menő állásom, a mostani sem olyan rossz, összeházasodtam a szintén külföldi barátnőmmel, igazából minden jó, sínen vagyok.Kocsi, lakás mondani sem kell...
Ráadásul még a megjelenésem is rontja a helyzetet, középsuliban elég satnya meg dagi voltam, ilyen tipikus skinnyfat, most meg ki vagyok sportolva.
Most ezt hogy tudom előadni úgy, hogy nem én leszek a kérkedős majom? Én csak egy jóhangulatú berúgást szeretnék a régi cimborákkal, nem akarom megutáltani magam.
“Velem minden oké, van feleségem, páran már ismeritek, ekkor és ekkor vettem el, most ittésitt élünk, én ebben és ebben a szakmában dolgozom/dolgoztam.”
Ha kérdeznek még akkor válaszolsz általánosságokat, ha nem akkor megy tovább a figyelem a következô beszámolókra, amik közt azért biztosan lesz kérkedő is, de az már magát égeti.
Gyakorlatilag már ezzel a kérdéssel azt suggallod, hogy kérkedős vagy.
Ha kérdeznek válaszolsz, nem kell ferdíteni. Ha mesélni kell magadról akkor meg elmeséled mit csináltál, merre járták, csak tényeket. Ezen mit kell bonyolítani?
Most ezt hogy tudom előadni úgy, hogy nem én leszek a kérkedős majom? „
Úgy, hogy ne szinezd ki a történetet. Az emberek nagyon irigyek, még tudat alatt is. Ne használjál jelzöket, „külfödi“ egyetem/baratnö/feleség. Csak annyit mondjál, hogy szereztel 2 diplomat, összehazasodtal, jelenleg itt meg ott élsz es dolgozol.
Szülöi segitseg, sajat lakas, auto - ilyenekröl ne beszeljél.
Ha rakerdeznek, hogy hol szerezted a diplomad, akkor elmondod, de probald azt az erzest kelteni bennük, hogy ebben semmi különös nincs.
Ök majd azt fejben kiszinezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!