Mi a különbség a feminista és femináci között?
18: az egyenJOGúságban a jogon van a hangsúly, és a nők jogilag egyenlőek.
Tehát azért, mert vannak tapló, vagy csak szimplán beteg emberek, akik a farkukat a s*ggedhez nyomják, akkor máris be kell tiltani egyenesen az udvarlást - mert gondolom ez lenne szerinted a megoldás. Nem elég a gyilkost elfogni, hanem be kell tiltani a kést, amivel ölt. Így aztán gyilkosság sem lesz több, meg faroknyomkodás és tapi sem a tömegközlekedésen, mert ezek csak azért történnek most meg, mert nem tiltja semmi. Ja de, tiltja...
A nővéred talán kinyihatná a száját, és kérhetne fizetésemelést.
Egy cég profitalapon működik, nem egyenjogúsági szervezet, sajnos. Velem is megtörtént, hogy felvettek mellém egy új embert, aki mint megtudtam, 50 ezerrel kapott többet. Ugyanaz a pozíció. Miután nem rinyáltam meg sajnáltattam magam, hanem vettem a fáradságot és szóltam a főnökömnek, hogy ez így nem oké, az enyém is annyi lett. Igaz, rá két hónapra erre hivatkozva kirúgtak. És férfi vagyok.
A házimunka megosztása teljesen alapvető ma már a legtöbb modern, irodai környezetben dolgozó családban. Legfeljebb vidéken, mezőgazdasági családokban van még az a felosztás, hogy amíg a férfi a földeken van a tűző napon mondjuk arat vagy legeltet, addig a nő ebédet főz és takarít - micsoda szörnyű megterhelés a földön elvégzett munkához képest, ugye?
Az pedig, hogya valamivel nem értek egyet, nem egyenlő azzal, hogy nem értem - persze a vitát megúszni így könnyebb.
nehany dolog, ami bar nem a jogalkotas terulete, hanem inkabb kulturalis/tarsadalmi kerdes, megis fontos a feminizmusban:
ha ratifikalnak az isztambuli egyezmenyt, ami a csaladon beluli eroszak ellen nagyon fontos lenne (aminek igen, ferfiak is lehetnek elszenvedoi, de a nok hatvanyozottan)
vagy ha a parlamentben nem hangozna el olyan hogy “kettes szemelyi szammal rendelkezok” vagy “szulogepek”, esetleg nem asszonysagoznak le a vilag vezeto kutatoinak egyiket
ha a munkahelyi zaklatast, illetve igen, az utcai molesztalast is komolyan vennek, ha egy megeroszakolt/bantalmazott nonek nem azt mondanak a hatosagok hogy minek ment oda/miert maradt ott stb
ja es persze ha a nogyogyaszok nem tagadnak meg a noi sterilizalast, azzal, hogy “a ferjnek is bele kell egyeznie” vagy ha nincs ferj akkor egyaltalan nincs is beavatkozas
es termeszetesen az is jo lenne, ha a ferfiakat is komolyan vennek a szuloszerepben, nem automatikusan az anya kapna a gyereket a birosagon, mivel igenis vannak olyan esetek amikor az apa sokkal ratermettebb es jobb szulo lenne
22:
"ha ratifikalnak az isztambuli egyezmenyt, ami a csaladon beluli eroszak ellen nagyon fontos lenne (aminek igen, ferfiak is lehetnek elszenvedoi, de a nok hatvanyozottan)"
A nők nem hatványozottan elszenvedői, legfeljebb a fizikai formájának. Bántalmazás nem csak fizikai lehet, a nők nagyon értik pl. az érzelmi zsarolást, manipulációk sorát, de az is érdekes, hogy a harapás, karmolás, pofozás egy nő részéről nem számít erőszaknak, holott ez igencsak gyakori.
"vagy ha a parlamentben nem hangozna el olyan hogy “kettes szemelyi szammal rendelkezok” vagy “szulogepek”, esetleg nem asszonysagoznak le a vilag vezeto kutatoinak egyiket"
Az, hogy a bajszos paraszt hogyan fogalmaz talán nem jellemző az egész parlamentre, egyetértünk? A "szülőgép" konkrét hazugság, ilyen a parlamentben nem hangzott el. Hogy az asszonyságban meg mégis mi a sértő, azt már tényleg csak egy femináci tudja.
És amúgy erre mi a megoldásod akkor? Börtön a neked nem tetsző megfogalmazásért? A nagy egyenlőségben korlátoznád a szólászabadságot még úgy is, hogy hozzáteszem, szerintem is bunkó apraszt, aki ilyet mond?
"ha a munkahelyi zaklatast, illetve igen, az utcai molesztalast is komolyan vennek, ha egy megeroszakolt/bantalmazott nonek nem azt mondanak a hatosagok hogy minek ment oda/miert maradt ott stb"
Senki nem hárítja 100%-ban a felelősséget az áldozartra, aki mégis, az egy idióta. De azért hadd lehessen már megemlíteni légyszi azt, hogy soha nem fekete-fehér a történet, az áladozatnak is igenis van felelőssége egy incidensben.
Ha a gyereked átmegy a zöld lámpán, majd elüti egy szabálytalankodó, akkor nem hívod fel a figyelmét utána, hogy minden esetben nézzen szét?
"ja es persze ha a nogyogyaszok nem tagadnak meg a noi sterilizalast, azzal, hogy “a ferjnek is bele kell egyeznie” vagy ha nincs ferj akkor egyaltalan nincs is beavatkozas"
És talán az apukától sem tagadnák meg a beleszólás jogát a saját vérének, gyerekének életét illetően az abortusz kapcsán.
"es termeszetesen az is jo lenne, ha a ferfiakat is komolyan vennek a szuloszerepben, nem automatikusan az anya kapna a gyereket a birosagon, mivel igenis vannak olyan esetek amikor az apa sokkal ratermettebb es jobb szulo lenne"
Na ebben az egyben teljesen egyetérünk. De akkor hol is van itt elnyomás, ha minden esetben mégis az anya kapja, plusz emellé a fee királyságot, aminek köszönhetően férfiak teszik ki a hajléktalanok legnagyobb részét?
Nem lehet itt mit írni igazából, nem is tudom minek teszed fel a kérdést akkor. És biztos vagyok benne, hogy nem az első eseted. Minden héten felbukkan itt egy kérdés ugyanis, hogy minek feminizmus, ha már egyenlőség van. Menj el oda is, olvasd el. Ha nem tetszik, nem értesz egyet vele, akkor sajnos ezzel a tudattal kell leélned az életed. Váljék egészségedre a véleményed. A nőket komolyan nem érdekli, hogy ti mit gondoltok erről. Rád pl. konkrétan felesleges pazarolni a szót, mert semmit nem lehet mondani, amitől megváltozna a véleményed. Ez egy egyszerű uszítós kérdés megint. Ugyanazok a kommentek vannak itt, mint a többi kérdésnél is, felesleges ujra meg ujra kiírni.
Ha írt is valaki valamit csak annyi volt rá a válasz, hogy ja, hát az nem is oda tartozik (de), meg az csak pár férfi (az egész társadalom), meg amugy sem tehetsz semmit (de), az áldozatnak is van szerepe (lol), vagy hogy epp az a szituacio nem is letezik (de).
Nem is tudom leírni, mennyire gusztustalan vagy te is, meg azok a férfiak akik egyetértenek veled. Es tudom, hogy te otthon arra vered a facod, hogy jujj ma hány nőt bosszantottam vajon fel gyakorin a kérdésemmel, meg hogy mindent megmagyarázok nekik mintha akkora koponya lennék a női jogokban.
Megnyugtatlak, nem csak annyiból áll az egész, hogy ki mennyi fizetést kap (pedig backi az első google találatok között ott vannak feketén fehéren a táblázatok, hogy még nyugat-eu-ban is nagy eltérések vannak), hanem ide tartozik minden. A szexualitás, az oktatás, a bánásmód és még sok más. Mindenben is szenvedhet hátrányt egy nő.
Persze a férfiak is, de nem annyi területen. :)
Egyrészt még a civilizált országokban is vannak necces helyzetek. Másrészt globális értelemben továbbra is el vannak nyomva a nők, a fejlődő országokban máig borzalmas a helyzetük.
24:
"A nőket komolyan nem érdekli, hogy ti mit gondoltok erről."
Talán össze is foglaltad az egész mozgalom valós lényegét ennyiben.
29:
azt kifelejtetted, hogy a frusztráltságom azért van, mert incel vagyok és nőgyűlölő. A véleményem csakis azért térhet el a te megfellebzhetetlen állápontodtól, mert velem elbánt az élet, hozzád pedig kegyes volt - de akkor miért te lázadozol, miért nem én?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!