Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a különbség a feminista és...

Mi a különbség a feminista és femináci között?

Figyelt kérdés
Mert ha van különbség, tényleg érdekelne, hogy mi az, de konkrétan megjelölve a pontokat. Mert sokat hallom feministáktól, hogy őket ne keverjük össze a feminácikkal, de soha nem hangzik el, hogy mi különbözteti meg őket. Én az összes feministát agresszívnak látom, mindegyik csak addig marad nyugodt, amíg a szentséges elveikkel el nem kezd az ember érdemben vitatkozni (ilyenkor jönnek érvek hiányában a nőgyülölő, incel jelzők). Illetve ha tényleg létezik a "szélsőséges" femináci és a nyugodt, mezei feminista, akkor miért az előbbiek a hangadóak Réz Annástul, Mérő Verástul, Fábián Anitástul, Antoni Ritástul?

2021. máj. 18. 21:38
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
90%

Feminista = a nők egyenjogúsága a cél

Femináci = a nők többletjogai a cél

2021. máj. 19. 13:13
 12/37 anonim ***** válasza:
16%
11-es, eskü nem provokáló kérdés, de akkor miért vannak még feministák? Már rég egyenjogúság van.
2021. máj. 19. 18:16
 13/37 anonim ***** válasza:
75%
12. Nem, nincs.
2021. máj. 19. 18:18
 14/37 anonim ***** válasza:
54%
Hol nincs?
2021. máj. 19. 18:44
 15/37 A kérdező kommentje:
14: az ő fejükben.
2021. máj. 19. 19:08
 16/37 anonim ***** válasza:
30%
Kérdező, engem őszintén érdekelne, hogy hol élnek, ahol azt látják, hogy egy nő kevesebb, mint egy férfi. Dehát nem kapok választ, szomorú. Pedig eskü nem akarok provokálni senkit, csak bizonyítékot kérek az állításukra.
2021. máj. 19. 19:29
 17/37 A kérdező kommentje:
16: nem tudom, de én nem is ott élek, hanem a nyugati világban, ahol a nők egyenlőek, csak vannak köztük, akik még ennél is egyenlőbbnek szeretnék érezni magukat.
2021. máj. 19. 20:16
 18/37 anonim ***** válasza:
87%

17.

Értem. Tehát Magyarországon például egy nővel sem fordult még elő, hogy az utcán menve idegen férfiak utána fütyülnek, vagy megérintik az akaratuk ellenére. :)

Megnyugtatlak, velem mindkettő előfordult már Pesten, nem is egyszer. :)

Egy egyenjogú világban nem fordulhatna elő ilyen.

XY munkahely, xy munkakör. Minden ugyanaz. Ugyanaz a munkaidő, ugyanaz a pozíció, ugyanannyi tapasztalat. A férfinak 210 ezret fizetnek, a nőnek 190-et. És ehhez nem kellett messzire mennem, csak a nővéremig.

A családi körben elárulom a tágabb rokoni körben, hogy az én férjem ha haza jön, még fűnyírózik, segít a mosogatásban, és pelenkát cserél. Ebben a körben a segítő férfi kirühügve van, és "papucsnak" van titulálva. Ugyanis minden házimunka a nő dolga, a "gyereknevelés nem munka".

És tényleg lexarom, hogy te ezt nem érted. Nyilvánvaló. Neked a nem egyenjogú társadalom a normális. :) Ehhez vagy hozzászokva, neked ez így jó.

De szerencsére vannak még olyan nők (és férfiak) is a mai világban, akik ez ellen még küzdeni akarnak.

És nem feltétlenül küzdenek "csak" ezért. Az európai feminista nő azért IS küzd, hogy egyes arab és afrikai országokban ne 14 évesen menjenek férjhez a lányok. De ha neked ez is normális, hát egészségedre. :)

2021. máj. 19. 20:51
 19/37 anonim ***** válasza:
10%

"Tehát Magyarországon például egy nővel sem fordult még elő, hogy az utcán menve idegen férfiak utána fütyülnek, vagy megérintik az akaratuk ellenére. :)

Megnyugtatlak, velem mindkettő előfordult már Pesten, nem is egyszer. :)

Egy egyenjogú világban nem fordulhatna elő ilyen."

Ennek a világon semmi köze nincs az egyenjogúsághoz. Meleg férfiak is tapiznak férfiakat. Vannak bunkó tajparasztok, de ennek semmi köze az egyenjogúság kérdéshez.

"XY munkahely, xy munkakör. Minden ugyanaz. Ugyanaz a munkaidő, ugyanaz a pozíció, ugyanannyi tapasztalat. A férfinak 210 ezret fizetnek, a nőnek 190-et."

Akkor mégse volt minden ugyanaz. Ugyanis, ha tényleg MINDEN ugyanaz, akkor nincs különbség a bérekben. Pont. Period. És ez minden barátomnál, ismerősömnél így van, illetve persze nálam is, az én munkatársnőim is ugyanannyit keresnek, mint én.

"A családi körben elárulom a tágabb rokoni körben, hogy az én férjem ha haza jön, még fűnyírózik, segít a mosogatásban, és pelenkát cserél. Ebben a körben a segítő férfi kirühügve van, és "papucsnak" van titulálva. Ugyanis minden házimunka a nő dolga, a "gyereknevelés nem munka"."

Ismét semmi köze nincs ennek az egyenjogúsághoz, mert ez egy teljesen alap dolog, amit 10000-ből 9999 férfi csinál. Egyértelmű, hogy a házimunkát is megosztják egymás között a párok és 2021-ben senki nem mond ilyeneket, hogy "minden házimunka a nő dolga, a "gyereknevelés nem munka". Az pedig, hogy az az 1 férfi a 10000-ből kiröhögi a 9999-et és papucsnak nevezi őket, hát istenem, ezekkel nem foglalkozunk. Azt az embert is prolinak nevezi valaki, akinek hobbija az autószerelés otthon a garázsban és ezért 30 éves, bütykölnivaló BMW-t vesz.

Úgyhogy még mindig nem látom, hogy hol nincs egyenjogúság a fejlett országokban.

2021. máj. 19. 21:35
 20/37 anonim ***** válasza:
23%

"És nem feltétlenül küzdenek "csak" ezért. Az európai feminista nő azért IS küzd, hogy egyes arab és afrikai országokban ne 14 évesen menjenek férjhez a lányok."

Ez az egy valamilyen szinten jogos pontod volt, mert ami ott zajlik, az tényleg nem helyes, ettől függetlenül vicc az, hogy azt mondod küzd érte azzal, hogy egy 14 éves fehérbőrű kislány kirakja a TikTokra, hogy "equality". Pont leszarják az arabok, hogy neked mi tetszik és mi nem. Semmit nem érsz el ezekkel, sem semmivel. Szomorú, ami ott megy? Igen. Tudunk ellene tenni bármit is? Nem.

2021. máj. 19. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!