Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek ez betegség és ha...

Szerintetek ez betegség és ha igen milyen?

Figyelt kérdés

Az mentális betegségnek minősül e ha egy ember úgy viselkedik mint néhány vígjáték szereplő egy filmben?

Szerintem tudjátok mire gondolok,nehéz körülírni.

2021. máj. 17. 23:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem igazán tudhatjuk, mert elég sok fajta vígjáték van. Tehát például a Nagyfiúkban elég sok oylan rész van, ami amúgy tényleg egy átlag 40-es családos kertes házas ember életét parodizálja. De mondjuk egy Tök alsóban, ahol ló hangokat kiadva keféli valaki a postaládát, az elég erős.
2021. máj. 17. 23:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Mint a magas szőke, felemás cipőben?

Igen, elég súlyos eset lehet :D

2021. máj. 17. 23:13
 3/11 anonim ***** válasza:
Bár én örülnék ilyen kollégának.
2021. máj. 17. 23:14
 4/11 anonim ***** válasza:
Kicsit úgy hangzik mintha torzulna az ember énképe. Nem tudja ki is ő valójában és egy valótlan szereppel, szereplővel azonosul vagy ezzel akarja azonosítani önmagát.
2021. máj. 17. 23:52
 5/11 A kérdező kommentje:

Nem kifejezetten akar olyan lenni hanem egyszerűen így viselkedik.

Mint pl a nő a személyiségtolvaj című filmben hasonló beszólásai vannak vagy az üvegtigrisben a büfés jelenet.De nem tudatosan csinálja,hogy "most olyan leszek mint xy"

2021. máj. 18. 00:04
 6/11 A kérdező kommentje:
Vagy pl a South Park-ból Cartmen,hasonló beszólásai vannak 😃
2021. máj. 18. 00:10
 7/11 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, ezek közül csak az Üvegtigris című filmet láttam de azt is nagyon régen, így nem emlékszem pontosan a jelenetre. Szerintem ha már úgy viselkedik valaki akkor már valamilyen szinten azonosul is vele, különben nem tudna úgy viselkedni, nem tudna azzá válni. Esetleg olyan lehet hogy megjátssza magát, de kérdés az is hogy ebbe mennyire éli bele magát és mennyire azonosul ezzel a személyiséggel, szereppel amit megjátszik. Ráadásul minél többször csinálja ezt és ismétli meg valószínűleg annál jobban, erősebben azonosul ezzel és annál inkább magáénak érzi, sőt talán egyre jobban átalakul a saját személyisége is azzá akit megjátszik. Érdekes témák ezek.
2021. máj. 18. 00:11
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem látta azt a filmet igazából, csak a személyiséget próbáltam hasonlítani valamelyik filmhez
2021. máj. 18. 01:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem adja önmagát, megjátssza magát, szereptévesztés.
2021. máj. 18. 05:30
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez kortól is függ. Gyerekként pl. én is sokszor képzeltem magam Adam Sandlernek, vagy Ace Venturának. Ha valaki felnőttként csinál hasonlót, az nem hiszem, hogy mentális betegség, inkább csak az életének egy olyan szakaszában lehet, amiben nagyon magányosnak és kilátástalannak érzi az életét, és úgy próbál kiszakadni a szomorú valóságból, hogy magát olyan szerepekben képzeli el, amiben jól érzi (érezné) magát. Nyilván ha folyamatosan ezt csinálja, az már utalhat valamiféle mentális betegségre, személyiség torzulásra.
2021. máj. 18. 08:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!