A nők biztos, hogy önmaguknak akarnak tetszeni?
Én is nő vagyok, de soha nem fért a fejembe ez a gondolat. Hogyha otthon egyedül jó nekem a melegítő, de hogyha emberek közé megyek, akkor általában igyekszem csinosnak lenni, akkor miért állítanám azt, hogy magam miatt öltözöm csinosan? Szerintem nem sok nő sminkel otthon, amikor senki se látja őket.
Úgy gondolom, hogy ez a nem másnak akarok tetszeni, hanem magamnak, egy felületes gondolat, mert valóban igaz, jobban fogok tetszeni magamnak, hogyha csinosan megyek ki az utcára, de azért mert a környezetem pozitív visszajelzést ad, és hosszútávon hat rám, tudom, mit jelent csinosnak lenni.
Lehet amúgy, hogy túlságosan túlgondolom ezt a kérdést, mert egyébként értem, amit ezek a nők mondanak, csak az az érzésem, ők meg nem gondolják át eléggé. Persze girlpower meg minden, de lehet, hogy nem magam miatt veszem fel a szebbik szoknyámat, hogyha azt amúgy otthon nem veszem fel csak úgy.
Egy félig vicces sztori: volt lakótársnőm találkozni készült az exével, engem meg megkért, hogy segítsek kiválasztani a ruháját. 5x-6x öltözött át, én meg mondtam neki, hogy talán nem annyira fogja izgatni a csávót, ha az övének a színvilága nem annyira harmonizál a táskájáéval, de ő sértődötten kikérte magának, hogy ő nem másnak akar tetszeni, hanem magának. Aham. :D Előtte meg otthon volt, hogy egy hétig ugyanabban a pólóban volt.
Szóval nekem ez a felfogás kicsit átgondolatlannak tűnik, bár az is igaz, hogy nem tudom, milyen lavinát indítana el, hogyha a nők bevallanák, hogy nem önmaguknak akarnak tetszeni feltétlen, hanem másoknak, lehet tényleg túlértékelné ettől magát pár férfi, ami valóban nem éppen a jó irány.
Vélemény?
(Amúgy tudom, hogy vannak nők, akik otthon is szépen fel vannak öltözve stb, most nem róluk szól a kérdés.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!