Vélemény a káromkodásról?
Attól függ... A többség azért használja, mert nem tudja magát kifejezni. Ebben az esetben rendkívül közönségesen és visszataszítóan hat.
De hallottam már káromkodást kultúrembertől is, "tudatosan" használva. A megfelelő formában és mennyiségben használt káromkodás nyomatékosítani rud. A "kib@szottul" kifejezés például - érezhetően is - sokkal nagyobb mértéket, fokozati szintet jelöl, mint a "nagyon", vagy a "sokkal jobban".
Úgyhogy megválaszolva a kérdést: "Alja" körökben szó szerinti értelemben vett "helypótló" szó, "kultúrkörökben" pedig mennyiség -és minőségjelző, fok-mérték határozó szó.
Én kifejezetten szeretem, főleg a kreatív káromkodásokat. Kifejez, nyomatékosít.
Viszont ha minden mondatban ott figyel egy "bmeg" vagy "geczi" akkor az elég proli hatást kelt és zavar.
ha minden masodik szava karomkodas az embernek, azt nem szeretem, de egyebkent nincs vele gond
nyilvan fugg a hallgatosagtol is, anyamnak nem fogok karomkodni
Stresszoldó. Ha mérges vagyok, szoktam káromkodni, kiengedem vele a gőzt egy kicsit. Ha bent kéne tartanom ,és azon gondolkoznom, hogy jajj mit ne mondjak a hallgatóság előtt, attól csak feszültebb lennék.
Én bárkinek elnézem a káromkodást, ha ideges. Ha eleve feszült, nem fogok rászólni, hogy válogassa meg a szavait, engem is irritálna, ha valami nyámnyila lelkű ott állna felettem káromkodás zsaruként. Akinek nincs ennyi érzelmi intelligenciája, hogy ezt felfogja, azt sajnálom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!