Nem félek. Egyedül azt nem tudom elfogadni hogy nem találkozhatunk a szeretteinkkel, számunkra fontos emberekkel többé.
Ezt leszámítva arról sincs semmi biztosíték, hogy egy helyre kerülök azokkal, akiket szeretek.
Vagy hogy kerülünk egyáltalán valahova, vagy ugyanabba az állapotba ragad a lelkünk ahogy meghaltunk és éltünk.
Pl belső fájdalom és egyéb lelki gondok.
Értelmetlen félni tőle. Úgyis elkerülhetetlen, minek töltené az ember rettegésben az egész életét.
Ha nincs utána semmi, akkor nem fogsz rá emlékezni, felesleges félni. Ha van utána élet a túlvilágon, akkor nem halt meg a lelked, megint csak felesleges félni.
Emlékszel, milyen félelmetes volt 1759-ben? Nem. Ennyi.
18 éves koromban volt egy időszak, amikor állandóan eszembe jutott, hogy meg fogok halni, és rettegés fogott el. Aztán megnéztem a Padlás c. musicalt a Vígszínházban, attól teljesen elmúlt a félelmem. Ajánlom mindenkinek, aki fél! (ha még műsoron van)
Ez a link semmire nem bizonyíték, sok miliardan vagyunk a földön sokszor születnek nagyon hasonló emberek. Ez csak genetika.
A képen látható emberek a szüleiktől örökölték a kinézetük azok pedig a nagyszülőktől és igy tovább.
Most gondolj bele a lelked nem hordoz genetikai elemeket ha meg lenne is reinkarnació más szülő gyereként születnél újjá tőlük örökölnéd a külsőd a nevelésed alapozná meg az egód ezen gondolkozz el. Igazából a mostani egódhoz köze nem sok lenne ha bárhol újjá is születetsz.
A kérdésre válaszolva nem félek a haláltól egyszer az élet is véget ér szerintem nincs utána semmi de mindegy is mivel akkor már nem lesz öntudatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!