Duci anyukák! Nem féltek attól, hogy majd szégyellni fog a gyereketek?
Ismerősöm mesélte, hogy az ő ismerőse arról panaszkodott, hogy a gyerekei szégyellik.
Én még nem láttam, de az ismerősöm szerint eléggé elhízott. Nem mondaná különösen igénytelennek a megjelenését csak kövér.
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Itt nem arról van szó, hogy az elhízás káros-e, kóros, vagy mifene. Hanem arról, hogy senkinek nincs joga mások felett ítélkezni, először inkább a saját személyiségében tenne rendet. Mert hogy vki sovány, még korántsem jelenti azt, hogy jó ember is - mégha ezt is akarják magukról elhitetni, sok a látszat, megy a képmutatás és azt se felejtsétek el, hogy aki ma megszól mást, azt lehet, holnap megszólják!
Volt osztálytársam szólt be mindig a kövéreknek, aztán nemrég találkoztam vele. Elhízott, most valszeg ő kapja az ívet. Az élet útjai kifürkészhetetlenek. Jöhet egy baleset, betegség stb és máris a másik oldalon vagy. Szóval szerintem csak óvatosan azokkal az ítéletekkel! :)
Pontosan úgy van, ahogy az utolsó válaszoló írja.
Igen, probléma ha valakin 50 kiló felesleg van, én sem találom őket vonzónak, ha izzadtak egyenesen kerülöm őket.
De! Sosem bántanék emiatt senkit, mert van gerincem, meg van bennem valami amit úgy hívnak hogy tartás.
Ez nem az elhízásról szól, hanem az emberségről. A 61-es kommentelőnek valami nagyon félrecsúszhatott a nevelésében...
Még mindig, senki sem gondolja(én legalábbis, és sokan szerintem nem), hogy sajnálni kellene egy kövér embert. Esetleg, ha beteg, akkor kicsit, de ez legyen a legrosszabb betegsége egész életében, hogy könnyebben hízik..
Egyáltalán olyan semlegesen kellene kezelni, ahogy van. Én 55 kilós 170 cmes nő vagyok, de szerintem szexik a 130 kiló körüli elhízott emberek.
Ahogy egy soványt sem kellene szekálni(engem folyton szekáltak, leginkább a nagydarab nők), úgy a kövéreket sem kellene. A nagy meg a testes, nagydarab, húsos vagy mittudomén, miket mondanak pedig nem kedveskedő szavak, csak nem sértőek!
Én nem tudom, te miért nem érzed, nem kellene csak szélsőségekben gondolkozni..
Egészségtelen VALAMENNYIRE, pont annyira, mint a dohányzás, de pl én vékonynként egy csomó egészségtelen ételt eszek, az se túl egészséges, önmagában a testalkat nem árulkodik az egészségről. Van egy 70 kilós nagybátyám, aki cukorbeteg lett, pedig sosem volt kövér. Van egy 140 kilós nagybátyám, aki olyan zsákokat emelget hatvan éves létére, hogy csak lesek, és semmi baja a cukrának.
Mindenki úgy károsítja a saját egészségét, ahogy a törvény engedi. Itt a két whiskykólás csajt nagyon támogatta mindenki, pedig töményet inni sem túl egészséges. Dohányozni sem, keveset mozogni sem, sőt bizonyos fajta kozmetikai termékek meg szinte semmi sem szolgálja az ember egészségét, hisz fűtünk, autózunk, mégsem engedjük a gyerekeinknek, hogy megszólják Danika apukáját, mert az ő autója 2500köbcentis, ami csak úgy ontja a füstöt és zabálja a benzint és mérgez másokat..
Ez nem így működik. MINDEN ezen az egész helyen VALAMENNYIRE rossz. Mindenki maga döntheti el, hogy megveszi e számára és mások számára rossz dolgokat, vagy sem. Erre hivatkozva nem lehet jobban szidni egy kövéret, mint egy mélyszegénységbe szülőt vagy egy autóvezetőt. Utóbbit sem szidhatja gondolom a gyereked, miért tehetné meg a kövérrel? Mert az nyilvánvalóbb? Szerintem az a pár kövér ember a világon(mert nagyon durva kisebbségben vannak a vékonyakhoz képest) nem árt annyit, mint azok, akik mondjuk autót vezetnek, vagy ilyesmi.
TÚLREAGÁLOD, felnagyítod a jelentőségét. Elenyésző más dolgokhoz képest. Nem tudom miért zavar ennyire, de jó lenne leszállni erről és a sok gyűlölködést kivetíteni másra. Egyébként van egy barátnőm, 155 cm, 95 kiló, egyáltalán nem izzad jobban nálam. Sőt, igazából a gyerekem lábánál(aki BMI szerint erősen alultápláltnak számít, de amúgy neki sincs semmi baja) semmi nem izzad jobban:)
Van testépítő haverom, ő is izzadós, a homlokán szokott nagyon, szinte csurog a nyakába sima sétánál is. Nem büdösebb egy kövér ember, mint egy sovány, nem feltétlen izzad jobban, és nem feltétlen egészségtelenebb, mint egy vékony. Most covidnál is a 95 kilós nagypapám leadott 15 kilót kb 10 nap alatt, ha 65 kilós lett volna, ki tudja, hogy marad meg(mondjuk ő nem volt extrém túlsúlyos, de azért nagydarab).
Szép, ha az emberek különbözőek. Én nem vagyok fitt, hiába vagyok vékony, nem tudok felsétálni a budai várba lazán.
Egyébként a HMben akkora méretek vannak, hogy ott mindenki talál olcsón normális ruhát, aki rongyokba van öltözve, az 50 kilósan is rongyokba lenne öltözve, mert igénytelen ilyen téren.
Szerintem nem kellene túl nagy jelentőséget tulajdonítani ennek, apró rossz dolgokat meg nem jegyzünk meg, de ettől még beszélhetünk róla tisztelettel, de ne keressük már a kákán is a csomót. Mondhatod, hogy de szép ez a ruha, meg mondhatod, hogy szegény indiai gyerekek élete ment miatta tönkre, te választod meg, melyikre koncentráljon a gyereket, mert a te látásmódod fogja átvenni.
Szerintem képmutatás bizonyos egészségtelen és rossz dolgokat kiemelni, mások felett meg szemet hunyni, mert odáig fog jutni a gyerek, hogy kiszúrja a modell arcán a miteszert, és ahelyett, hogy megjegyezné milyen szép a bőre, csak arra a miteszerre fog tudni koncentrálni. Nem tudom ismered e jégkirálynős mesét.. Pont olyan belekötni a kövérekbe. Szépek a maguk módján, pont ahogy a vékonyak szépek a maguk módján. Minden szép a maga módján és minden egészségtelen és egészséges a maga módján.
A kövérek kevésbé fáznak, betegség esetén van tartalékuk miből leadni, nagyobb a mellük, illetve sokan szépnek találják őket IS, ahogy másokat is. Ők úgy tetszenek maguknak. Nem kell, hogy mindenkinek tetszenek, de szidni más emberek életmódját, kinézetét úgy, hogy senki sem kérdezte, mit gondolsz róla.. na mindegy, többet nem tudok hozzátenni. Gyerekkel beszélgetni kell, kimondhatja amit gondol, de hogy mondjuk a dagadt helyett nagyot mond, az egyáltalán nem negatív, sőt, semleges jelentésű szót kerestetsz vele a negatív helyette. Mondhatja, hogy szerintem a kövérek csúnyák, de meg lehet neki mondani, hogy semmi gond, nem mindenkinek tetszenek, de nem vágod oda senkihez a negatív véleményed, ha nem kérdezik. Én nem hagyom, hogy a gyerekem szekáljon másokat, ha ez korlátozás, akkor korlátozom. A nevelés akkor korlátozás. De ne aggódj, majd ha a te gyereked jön a közelünkbe, és a gyerekem közli vele, hogy az anyja orra egy malacé, és jó hangosan kiabálja majd, hogy malacorrú, akkor nem fogok szólni, mert tudom, hogy te nem szereted, ha más korlátozza a gyerekét:)
Utolsó annyi butaságot írtál. Mintha egy naiv tini lennél.
"Szerintem az a pár kövér ember a világon(mert nagyon durva kisebbségben vannak a vékonyakhoz képest) nem árt annyit, mint azok, akik mondjuk autót vezetnek, vagy ilyesmi."
Pár kövér? Ez már társadalmi probléma, nem 1-2 emberről van szó.
A 70 éves nagybátyád cukorbeteg lett, mert meg volt rá a hajlama. De ha kövér lett volna, akkor sokkal előbb beteg lesz.
A másik rokonodnak valószínűleg nincs meg rá a hajlama.
A 95 kg-s nagypapád azért tudott annyit leadni, mert volt miből. Ha 75 kg lett volna, nem 15 kg-t hogy, hanem 5-öt.
A kövérek nem fáznak? Ez kb. olyan, mint hogy ki mennyire izzadós.
Betegség esetén mindegy hány kiló vagy, a fittség a lényeg. De elárulom aki kövér, hamarabb lesz szövődménye, ami a kövérsége miatt alakul ki.
Nagyobb a mellük? De milyen az a mell? Kösz, de inkább legyen kisebb.
Biztos van, aki szépnek látja. De nem, nem az a jellemző. Nem véletlenül van kevés kövér híresség, hiszen a többség nem azt preferálja.
Ha valaki szégyelli még nem egyenlő azzal, hogy ne szerethetné.
Én a cigiszagú rokonom miatt is szégyenkeztem már, mert olyan büdös volt, hogy alig bírtam mellette megmaradni. Szeretem, de nem szívesen hívom meg pl. a gyerek ünnepségére.
Attól még, hogy valaki őszintén beszél a nyilvánvalóról, még nem jelenti azt, hogy bunkó és beszól.
Amúgy a volt főnököm volt súlymániás, kinézetfüggő, nekem mondta is, hogy fogynom kell, amikor volt egy kishasam meg, hogy más cipőt vegyek fel, sminkeljek.
De arról, hogy mi hol van, milyen árban adjuk meg hasonlókról fingja se volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!