Ha egy vadidegen csaj megszólít minden előzmény nélkül az utcán, hogy hűű de tök jó hajad van, de nem áll meg megy is tovább, akkor az ismerkedési kísérlet vagy mi volt?
Hát nem tudom én soha a büdös életben nem merném venni az "arcot" hogy egy vadidegen bármijét is dicsérgessem.
És ha az illető rámtapad és le se tudom vakarni magamról?
Én soha nem mernék egy vadidegennek odaszólni hogy de jó az akármid.
Ezért is írtam le a válaszom, mert én is tapasztaltam már, hogy mások ezt a viselkedést furcsának tarthatják. Én mindig is ilyen voltam, de Spanyolországban erősödött meg bennem ez még jobban, ott sok helyen ez teljesen megszokott ismeretlenek között is.
"És ha az illető rámtapad és le se tudom vakarni magamról?"
Miért tapadnék rád? Pontosan ezért pl. én sem állok le egy ilyen komment után, hogy egyértelmű legyen, hogy ezt nem azért mondom, mert bármit is akarnék, csak egyszerűen tényleg nagyon tetszik valami, és ezt ki akartam fejezni. Én személyesen mindig örülök az ilyen kommenteknek, mert ez egy pozitív megerősítés. Szerintem ettől nagyon más az, amit "catcallingnak" hívnak angolul, amikor szexuális tartalmú, bármilyen módon megalázó, vagy erőszakos kommenteket tesznek - ilyet soha nem tennék. De egyébként nem értem, miért ne lehetne barátságosnak lenni az emberekkel. Én pl. buszmegállóban is szeretek beszélgetni más (ismeretlen) utasokkal, ha sokat kell várni. És tökre oké azt mondani, hogy ne haragudj, nincs kedvem beszélgetni, szeretnék zenét hallgatni/olvasni/telefonozni, vagy csak egyszerűen nincs kedvem és kész. Én egy olyan világért dolgozom, ahol oké kulturáltan megszólítani idegeneket, de tiszteletben tartjuk azt, ha a másik valamit bármilyen oknál fogva nem szeretne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!