Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Másnál is fennáll ez a dolog?

Másnál is fennáll ez a dolog?

Figyelt kérdés

25N N vagyok.

Lehet furán fogok fogalmazni és nehezen érthető lesz.

Van egy legjobb barátnőm,

10 éve, igazából a középiskolás osztálytársam is egyben, fél évente 1x elkezdtünk nosztalgiázni a suliról, tanárokról, többiekről,ki milyen volt ki milyen lett azóta.

És azt vettem észre magamon,hogy szinte semmire nem emlékszem,az utolsó évet leszámít.

Mindig megkérdezem a barátnőm,baszki te olyan részletekbe tudsz mesélni mintha még mindig iskolába járnánk.

A nosztalgiázás döbbentett rá,hogy nem csak az iskolás éveim úgy kb ami 2019 előtt történt már nem emlékszek rá,hogy akkor mit csináltam,hol voltam,se a középiskolára,se egy nyárra,mintha lyukas lenne az agyam,én most valami betegségben szenvedek?,hogy ennyire vakfoltokban tudok visszagondolni a múltra és az se biztos,hogy pontosak azok a vakfoltok.

Őszintén óvodából 5 dolog rémlik.

Általánosból 8 év alatt 15 mondatott tudnék elmondani róla.

Középiskolából 4 év alatt szinte alig tudnék bármit is elmondani, de olyan részletességgel mint a barátnőm,hogy 10-ben tavasszal a xy elment fodrászhoz dauert kért.

xy órán hintázott a székkel hátra eset, eltört a csatt a hajában és még fingott is egy olyat ami büdös áporodott tojás szagú volt.

Ofőnő kiránduláson sört ivott...stb...

Én miért nem emlékszek dolgokra ?

Semmi trauma nem volt az életében.

Nem én voltam a lúzer a suliban,de nem is voltam menő.

2021. ápr. 11. 05:14
A kérdező szavazást indított:
Normális,hogy alig emlékszel
Nem normális,vezess naplót
Ha téged nem zavar, akkor mindegy
14 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

Vannak az agyra ható, bizonyos serkentőszerek, de lehet, sok cukrot eszel, cigaretta, kávé, magas vérnyomás, pulzus, amik az emlékezőképességet rontják. Lányoknál, nőknél hormonális változásik is lehetnek okok.

Megvannak azok az emlékek, elő fognak jönni különböző helyzetekben.

2021. ápr. 11. 05:58
 2/12 A kérdező kommentje:

Nem cigizek nem kv-k

Nem magas a vérnyomásom

Hormonális változásnál mire gondolsz?

2021. ápr. 11. 06:11
 3/12 A kérdező kommentje:
Serkentő szereket sem fogyasztók
2021. ápr. 11. 06:17
 4/12 anonim ***** válasza:
83%

Az agyad szelektál. Miért kéne mindenre emlékezni? Általában azok a dolgok maradnak csak meg, amik hatással voltak rád (nót nevettél rajta stb). Hs nem volt ilyen nem fogsz rá emlékezni.

Gondolom, ha a szüleidről, barátaidről kéne nosztalgiázni aradna belőled a sok emlék. Mert ott mélyebb kötődés van.

2021. ápr. 11. 06:21
 5/12 A kérdező kommentje:
Pár éve nincsenek barátaim, szüleim nincsenek
2021. ápr. 11. 07:00
 6/12 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy én semmire nem tudok vissza emlékezni

Valaki kérdezz valamit és egyszerűen nem tudom,nem rémlik

2021. ápr. 11. 07:02
 7/12 anonim ***** válasza:
81%
Nem vagy egyedül szerintem! Túl sok az információ már minden oldalról ami gátolja az emlékeket is! De van ilyen ember is, és van akinek meg jobban fog az agy emlékező része!
2021. ápr. 11. 07:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Kb egy korúak vagyunk, de én azért jó pár dologra emlékszem. Egy lány a begins szót bidzsinsz-nek ejtette, csúnya beszéd után tesin a fiúknak 10 fekvőtámasz,foci alatt egy fiút kiküldtek fekvőtámaszozni már másodszor, egy másik srác megszólalt: ne káromkodj Máté ... majd ő is káromkodott és ő is mehetett. Azért nem hiszem, hogy ingerszegény volt a suli, nem biztos, hogy jó, ha a közép és hosszútávú memória nem jó fiatal korban, még akkor is, ha az embert sok új info éri nap mint nap. Kell figyelni.
2021. ápr. 11. 09:55
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is olyan voltam, hogy kb. mnidenre emlékeztem másokkal ellentétbe. Az elmúlt években teljesen megromlott ez a dolog bennem, és már nekem is kiesik a legtöbb dolog.

De ahogy tapasztaltam a legtöbb embernél igy van, mert amikor sok emberrel nosztalgiáztam el voltak ájulva mennyi mnidenre emlékszem és azon csodálkoztam, hogy más nem.

Most meg már ezt élem, hogy én se emlékszem túl sokra.

2021. ápr. 11. 10:48
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ijesztő, de én is ezt tapasztalom, amit Te is. Korábban nagyon jó volt a memóriám, azonban manapság úgy érzem, hogy szinte megfulladok a rengeteg információtól, ami minden irányból áramlik, és ezek miatt vagy felejtek, vagy egyszerűen mélyre kerülnek a régi emlékeim, amelyeket sohasem idézek fel. Valószínűleg veled is ez történhet, nem? A munkahelyeden például rengeteg felé kell figyelned és előre gondolkodni, ami megterhelő?

25/F

2021. ápr. 11. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!