Másnál is fennáll ez a dolog?
25N N vagyok.
Lehet furán fogok fogalmazni és nehezen érthető lesz.
Van egy legjobb barátnőm,
10 éve, igazából a középiskolás osztálytársam is egyben, fél évente 1x elkezdtünk nosztalgiázni a suliról, tanárokról, többiekről,ki milyen volt ki milyen lett azóta.
És azt vettem észre magamon,hogy szinte semmire nem emlékszem,az utolsó évet leszámít.
Mindig megkérdezem a barátnőm,baszki te olyan részletekbe tudsz mesélni mintha még mindig iskolába járnánk.
A nosztalgiázás döbbentett rá,hogy nem csak az iskolás éveim úgy kb ami 2019 előtt történt már nem emlékszek rá,hogy akkor mit csináltam,hol voltam,se a középiskolára,se egy nyárra,mintha lyukas lenne az agyam,én most valami betegségben szenvedek?,hogy ennyire vakfoltokban tudok visszagondolni a múltra és az se biztos,hogy pontosak azok a vakfoltok.
Őszintén óvodából 5 dolog rémlik.
Általánosból 8 év alatt 15 mondatott tudnék elmondani róla.
Középiskolából 4 év alatt szinte alig tudnék bármit is elmondani, de olyan részletességgel mint a barátnőm,hogy 10-ben tavasszal a xy elment fodrászhoz dauert kért.
xy órán hintázott a székkel hátra eset, eltört a csatt a hajában és még fingott is egy olyat ami büdös áporodott tojás szagú volt.
Ofőnő kiránduláson sört ivott...stb...
Én miért nem emlékszek dolgokra ?
Semmi trauma nem volt az életében.
Nem én voltam a lúzer a suliban,de nem is voltam menő.
Vannak az agyra ható, bizonyos serkentőszerek, de lehet, sok cukrot eszel, cigaretta, kávé, magas vérnyomás, pulzus, amik az emlékezőképességet rontják. Lányoknál, nőknél hormonális változásik is lehetnek okok.
Megvannak azok az emlékek, elő fognak jönni különböző helyzetekben.
Nem cigizek nem kv-k
Nem magas a vérnyomásom
Hormonális változásnál mire gondolsz?
Az agyad szelektál. Miért kéne mindenre emlékezni? Általában azok a dolgok maradnak csak meg, amik hatással voltak rád (nót nevettél rajta stb). Hs nem volt ilyen nem fogsz rá emlékezni.
Gondolom, ha a szüleidről, barátaidről kéne nosztalgiázni aradna belőled a sok emlék. Mert ott mélyebb kötődés van.
Az a baj,hogy én semmire nem tudok vissza emlékezni
Valaki kérdezz valamit és egyszerűen nem tudom,nem rémlik
Én is olyan voltam, hogy kb. mnidenre emlékeztem másokkal ellentétbe. Az elmúlt években teljesen megromlott ez a dolog bennem, és már nekem is kiesik a legtöbb dolog.
De ahogy tapasztaltam a legtöbb embernél igy van, mert amikor sok emberrel nosztalgiáztam el voltak ájulva mennyi mnidenre emlékszem és azon csodálkoztam, hogy más nem.
Most meg már ezt élem, hogy én se emlékszem túl sokra.
Ijesztő, de én is ezt tapasztalom, amit Te is. Korábban nagyon jó volt a memóriám, azonban manapság úgy érzem, hogy szinte megfulladok a rengeteg információtól, ami minden irányból áramlik, és ezek miatt vagy felejtek, vagy egyszerűen mélyre kerülnek a régi emlékeim, amelyeket sohasem idézek fel. Valószínűleg veled is ez történhet, nem? A munkahelyeden például rengeteg felé kell figyelned és előre gondolkodni, ami megterhelő?
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!