Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Buta vagyok az élethez, mit...

Buta vagyok az élethez, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tanult és művelt vagyok, mégis azt látom, hogy a nálam "egyszerűbb" emberek, mégis jobban boldogulnak.

Nem értek sok gyakorlati dologhoz, nem vagyok elég agyafúrt, naiv vagyok és hiszékeny.

Nem tudom, mi mennyit ér, simán át tudnak verni szerelők, mesterek, más emberek.

Szüleim már nem élnek. Van vőlegényem, ő segít ilyen dolgokban. Félek, ha teljesen egyedül maradok, mindenben át fognak verni. Nincs üzleti érzékem, házakat örököltem. El kellene adnom az egyiket(amiben részem van), másikat felújítani, mert így többet érhet, és abból vehetnék kisebbet magamnak.

Már a közüzemi szolgáltatások átiratása meg a sok teendő ami a nyakamba szakadt is stresszel.

Nőként építési, javítási dolgokhoz nem nagyon értek, de az élethez is béna vagyok, nem tudok kiállni magamért, vagy kiharcolni fizetésemelést vagy pl. az alkudozás se megy. Arra jutottam, hogy buta vagyok.

Mit kellene tennem? Hogy boldoguljak így az életben? Talán nincsen józan paraszti eszem. Lehet, hogy hülye kérdés...

2021. ápr. 10. 16:26
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Az életben folyamatosan tanulsz, nem feltétlen iskolapadban. A nevelés, életre való felkészítés a szülők dolga, de ha valami okból nem kaptad meg ezeket, ott a vőlegényed, aki azt mondtad segít.

Tőle tanulj el dolgokat, és ne aggodalmaskodj. És látogass meg egy pszichológust, mert ez a "béna vagyok buta vagyok" önértékelés nem túl szerencsés.

2021. ápr. 10. 16:32
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

Ez fixen önértékelési-önbizalomhiányból fakadó dolog, a többi mind tanulható.

Én férfiként se értek a javítási dolgokhoz, ezért megkérdeztem olyat aki ért, tud ajánlani szakit, kb tudja mennyi lehet a reális ár stb.

Keress egy pszichológust ha nagyon zavar a dolog, ha nem annyira sürgős akkor próbálj meg magadon segíteni, esetleg önsítő könyvekkel stb.

Egyáltalán nem "hülye" kérdés.

2021. ápr. 10. 16:37
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Nem buta vagy, hanem félénk, önbizalomhiányos. Az internet korában csak az tudatlan, aki az akar lenni. Bármit meg lehet nézni, kérdezni. A lelki dolgokkal pszichológussal beszélj, a többinek utána tudsz olvasni. Mindig annak ami épp szükséges.
2021. ápr. 10. 16:56
 4/9 anonim ***** válasza:
26%
INTP?
2021. ápr. 10. 17:02
 5/9 anonim ***** válasza:
53%
Kedves kérdező, szerintem nem vagy buta. Már önmagában is az, hogy eléggé jól ismered az életnek azon szféráit, amelyekhez nem igazán értel - azt tanúsítja, hogy képes vagy önkritikát gyakorolni. Azonban az önkritikát ne vidd túlzásba, mert buta az biztosan nem vagy. Egyszerűen nem tartozol azok közé, akik nagyon ügyesek a vagyonaik gyarapításában. De ne gondold, hogy ők aztán mindenben olyan eredményesek. Van, aki nagyon ért ahhoz, hogyan vegyen minél több ingatlant, hogy egyre több pénze legyen, de nem jut eszébe, hogy adjon pénzt azoknak a gyerekeknek, akiknek a szüleik nem tudják kifizetni a drága de életmentő orvosi kezeléseket, műtéteket. Rengeteg ügyes üzletember egy egyetlen állat-menhelyet sem támogat, szóval, valamiben ügyes meg okos, de az élet bizonyos területein zéró a tudása és a cselekedetei. A tanulásra tehát mindannyiunknak szükségünk van. Ez a kiváló kötet: [link] segít eligazodni abban, melyek a legfontosabb ismeretek, javaslom, hogy olvasd el ezt a könyvet, kedves kérdező.
2021. ápr. 10. 17:34
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

"Van, aki nagyon ért ahhoz, hogyan vegyen minél több ingatlant, hogy egyre több pénze legyen, de nem jut eszébe, hogy adjon pénzt azoknak a gyerekeknek, akiknek a szüleik nem tudják kifizetni a drága de életmentő orvosi kezeléseket, műtéteket"

"Rengeteg ügyes üzletember egy egyetlen állat-menhelyet sem támogat, szóval, valamiben ügyes meg okos, de az élet bizonyos területein zéró a tudása és a cselekedetei."

Ennek kb semmi köze a kérdéshez, és elég nagy általánosítás is!

2021. ápr. 10. 18:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha adna pénzt azoknak, akiknek nincs 2 dolog történne:

1) neki nem lenne mit befektetni.

2) aki a semmire kap pénzt, nem lenne motivált, hogy saját lábra álljon. (lásd kozmunkás, lopakodós, borsodi cigány sereg)

2021. ápr. 10. 18:22
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tényleg jó 5let interneten utána nézni az áraknak, dolvoknak, vagy hozzáértőt megkérdezni.
2021. ápr. 10. 18:30
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Hasonlóan érzek, egyszerűen csak az köt le ami érdekel néha, és minden témában tudok állást foglalni, de egyszerűen amikor le kellett ülni egy töri tanuláshoz elkalandozott a gondolatom, és képtelen voltam figyelni. Ezért világéletemben 2-3-mas tanuló voltam, de közbe bármit amit megkérdezett valaki tudtam válaszolni/segíteni, szót tudtam érteni bárkivel, és tényleg bármilyen problémáján tudtam valahogy segíteni. De egyszerűen úgy neveltek, és azt kaptam mindig hogy hülye vagyok, nekem nem fog semmi sikerülni, és beleszocializálják 1-2 emberbe hogy nem ér semmit (mai napig ezt érzem) nehéz ezt elengedni. Hidd el hogy te is fontos tagja vagy a társadalomnak, és te is jó vagy valamibe, és nem vagy buta. Képes vagy bármire, és hiába már nincs akkora támogatottság melletted, sikerülni fog amit igazán szeretnél. Csak tegyél érte, és hidd el hogy képes vagy rá. HIDD EL! Mindenkinek nehéz az elején a nagy életbe belecsöppennie, hogy mit hogy kell csinálni, de idő kérdése, és már röhögve kirázod a kisujjadból a mindennapi dolgkat.
2021. ápr. 12. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!