Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok azokról az...

Mit gondoltok azokról az emberekről, akik nem tudnak köszönni, illetve elköszönni?

Figyelt kérdés
Legyen szó virtuális világban való kommunikációról, vagy a való életben történő beszélgetésről. Illetlennek, neveletlennek gondoljátok őket, vagy nem zavar ez titeket?
2021. ápr. 10. 11:31
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Virtuális térben azért nem szokás elköszönni, mert ott szoktak élni a neverending beszélgetések.

Tehát ott nem az van, mint élőben, hogy van egy beszélgetés amit ha lezársz, akkor arról megfeletkezel, és nem lessz folytatva, hanem megmaradnak olvashatóan az előző üzenetek, és bármikor folytathatod, akár napokkal később is.

Ilyen esetben egy elköszönés akár le is zárhat egy folytatásra alkalmas beszélgetést.

Nehéz kérdés, de szerintem az etikettnek itt érdemes alkalmazkodnia az ilyen esetekhez.

2021. ápr. 10. 12:00
 12/36 anonim ***** válasza:
91%
Én azért nem, mert nekem soha a g.c.be nem köszönnek vissza. Mindig pont akkor beszél és nem hallja meg, vagy másnak köszön de nekem elfelejt.Hát basztam le. Egyik tanárnak se köszönök, se osztálytársnak, büdös g.cik.
2021. ápr. 10. 12:08
 13/36 anonim ***** válasza:
58%
12 vagyok. Ez a virtuális órákra értem, élőben köszönök annak, aki vissza is köszön.
2021. ápr. 10. 12:10
 14/36 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, alapból külön kell választani a virtuális teret (mert szemmel láthatóan a kérdező ebben él) és a valós teret.

Való életben van az egésznek egy fizikai kezdete, vége. Ami a virtuális térben nem feltétlenül van meg.

NA meg megmutatja, miért a valódi életünket kell élni és nem a virtuálisat.

2021. ápr. 10. 12:14
 15/36 A kérdező kommentje:
Nem pont hogy nem a virtuális életben élek, de tény hogy én ottt mindig köszönök/elköszönök.
2021. ápr. 10. 12:15
 16/36 A kérdező kommentje:
Ott is mindig úgy értem.
2021. ápr. 10. 12:16
 17/36 anonim ***** válasza:
94%

Azzal van ilyen gondom, akiről nem lehet megállapítani, hogy tegezni vagy magázni kellene. Mivel gyerekkorban csak terrorizálják ezzel az embert, de soha nem tanítják meg, nem adnak támpontokat, még 50 éves korában is csak találgat.

Mivel a nem köszönésnek sokkal kisebb a retorziója, mintha ezt elrontjuk, inkább nem köszönünk. Ennyiről van szó, nem többről.

Lehetne ezt pl. iskolában oktatni, de ott is inkább az ellenkezője van, még azért is leb***sznak, ha jó napot kívánok helyett csak jó napottal köszönsz, ahelyett, hogy elmagyaráznák, hogy az egész hogy működik, és milyen szempontok alapján kell eldönteni, hogy kinek milyen köszönés jár.

2021. ápr. 10. 12:18
 18/36 A kérdező kommentje:
Nő vagyok de sosem okozott gondot ha köszönnöm kellett bárkinek is.
2021. ápr. 10. 12:26
 19/36 anonim ***** válasza:

Érdekes ez a téma, és egyébként városonként is váétozhat a megítélése.

Helyzetenként: utca, bolt, étterem, gyakran alkalmazottaknak, például pultosnak könnyebb köszönni, mint más helyzetben az utcán valakinek.

Ez egy nagyon kényes része a szociális térnek.

Én úgy vagyok vele, hogy inkább bátrabb vagyok és köszönök, mint sem visszáb húzódnék, de lehet a másik megoldás a jobb.

Egyszer köszöntem valakinek mert nagyon nézett, aztán verekedésig akart provokálni, hogy mit köszönök neki, meg hogy megver, és le akar csapni... nehéz volt kezelni azt a helyzetet.

2021. ápr. 10. 12:28
 20/36 anonim ***** válasza:
31%
Én alapból nem értem miért kell boldognak-boldogtalannak köszöngetni. Akikkel napi szinten beszéltek vagy munkatárs stb azt még megértem. De pl. akinek 5-10 éve voltál osztálytársa és már nem tartjátok a kapcsolatot meg ehhez hasonlók, ott nincs rá semmi szükség. És szerintem ez nem esik le egyeseknek és az ilyeneken vannak kiakadva, hogy ők ok nélkül a semmire elkezdenek köszöngetni, aztán meglepődnek, hogy nincs reakció.
2021. ápr. 10. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!