""Mert nem várok el másoktól semmit, tiszteletben tartom mindenkinek a szabad akaratát."
Éppen erre írtam, hogy lehet így is, de akkor legyen teljesen anarchia, ne ilyen félig-meddig megoldás."
Se te, se én nem döntünk erről. Az hogy mi itt megbeszéljük, nem fog változtatni semmin. Nekem sem tetszik a jelenlegi rendszer, de teljesen más okokból. Mégsem támadok senkit aki másképp gondolkozik. Azt kéne megtanulnia mindenkinek, hogy máshogy gondolkozunk, más a világképünk és ez így rendben van. Nem szabad senkire ráerőltetni a saját igazunkat, mert az nem feltétlenül a másik igaza. És ez nem azt jelenti, hogy téved valamelyikük, csak azt, hogy máshogy gondolkoznak, máshogy látják a világot. Amit te helyesnek vélsz, nem biztos hogy másnak is helyes. És ez igaz rám is, mindenkire. A lényeg az lenne, hogy a kölcsönös tiszteletet megadjuk. Nem támadni a másikat, csak mert nem úgy gondolkozik ahogy mi. Nem azt kéne nézni miben különbözünk, hanem hogy mi az amiben hasonlítunk. Miért jó a széthúzás? Miért jó támadni a másikat?
"Nem szabad senkire ráerőltetni a saját igazunkat, mert az nem feltétlenül a másik igaza"
Még egyet is értenék, de jelenleg is ebben élünk, csomó dolog ránk van erőltetve. Ezt írom már nem tudom mióta, hogy ez a baj. VAGY ne legyenek elvárások és erőltetések, VAGY legyenek de akkor egyenlően. Nekem bármelyik megfelelne a kettő közül.
Ez életszerűtlen. Pedig szépen hangzik.
"Akik beoltották magukat "hasznosak" a nagyobb hatalmak számára, mert könnyen irányíthatok, formálhatóak, nem kell attól tartani, hogy lázadoznának bármi ellen."
Ez mekkora marhaság. Megkaptam az első adag oltásom, ezzel egyidőben pl. szoktam járni tüntetésekre (vagy nem tudom, te mit értesz "lázadozás" ellen), nem tartom magam irányíthatónak.
Van erről valami szociológiai vagy pszichológiai tanulmány, ami erre a következtetésre jutott? Érdekesnek hangzik a téma, szívesen olvasnék róla.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!