Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy tud másoknak egy nap...

Hogy tud másoknak egy nap alatt megnőni annyira az arcszőrzetük, hogy reggelente borotválkozzanak?

Figyelt kérdés

Amikor kicsi voltam mindig néztem, hogy minden egyes reggel apám a fürdőben borotválkozik. Rendesen habbal, az egész arcán, majd veszi az öltönyt.

Én most leszek 19 lassan, de így is hetekbe telik, mire látható nagyságú lesz az arcszőrzetem. Kb 2 hét mire kitapintható, hogy érdes. a bajszom gyorsabban, 1-1.5 hét alatt nő 0.5 1mm-t. Tehát nagyon lassan.

nagyapa is mesélte, hogy anno úgy volt, hogy 5:45-kor ébresztő volt, akkor körletenként kivonultatták őket a gyakorlótérre, de előtte mosakodás, borotválkozás. (honvédség, 60-as évek)

A lényeg, hogy nem értem nálam miért nő ilyen lassan, másoknál meg miért nő olyan gyorsan, hogy naponta kelljen borotválkozni. osztálytársaimnál is ez van. Mindenki reggel borotválkozik, naponta. osztálytárs, beszélek szöldségeket. elsős egyetemista vagyok :D

2021. ápr. 8. 23:34
 1/8 A kérdező kommentje:
egyébként már sűrű, erős. tehát látszik, hogy borotválkozás után ilyen szürkés a bőröm, mert ugye a bőr felszín magasságában még ott van a szőr fekete pontja. De nagyon nagyon lassan nő
2021. ápr. 8. 23:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
De ez gond? Nekem is elég hetente 2x borotválkozom, de én örülök neki.
2021. ápr. 9. 00:06
 3/8 A kérdező kommentje:

Ja neem, nem gond, csak érdekel :)

de ezek szerint van más is akinek nem kell naponta :D

2021. ápr. 9. 00:11
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

Legszivesebben en is naponta borotvalkoznek de egyszeruen lusta vagyok ra es draga a borotvazsele.

Viszont mar 2 napos, 2 mm-es borostaval annyira igenytelennek erzem magam hogy rendesen rossz a kisugarzasom az onbizalomhiany miatt.

Ha viszont frissen vagyok borotvalva kb. 10x-ese az onbizalmam. 5 evvel fiatalabbnak erzem magam es az arcvonalaim is sokkal jobban kijonnek.

2021. ápr. 9. 00:46
 5/8 A kérdező kommentje:
de jó neked. nekem a 2 nap az 2 hét :/
2021. ápr. 9. 00:56
 6/8 anonim ***** válasza:
65%
Van, aki sotethaju, es egy nap ketszer is illene borotvalkoznia. Szerintem inkabb borzalmas, ha nem akar szakallat plane.
2021. ápr. 9. 02:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Simán, nekem, ha reggel borotválkozok, már este borostás vagyok. Az a baj hogy utálok borotválkozni, de ha borostás vagyok azt is nehezen viselem.
2021. ápr. 9. 08:09
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem annyi idősen simán volt, hogy max 2 nap alatt annyira megnőtt, hogy borotválkozhattam megint, ha akartam.

Ez szimpla genetika.

2021. ápr. 9. 20:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!