Ha egy halálos beteg ember az irreális jövőbeli terveiről beszél, nem álságos udvariasan mosolyogva ráhagyni?
Előrehaladott áttétes daganat, 1-2 hónapja lehet hátra.
Olyan tervekről beszél (gyerek, család stb) amelyet soksok év alatt lehetne megvalósítani.
Ilyenkor helyes udvariasan mosolyogva ráhagyni? Mondjuk mi mást is lehetne tenni?
40 Te tisztában vagy a sunyi fogalmával?
Nem az a sunyi, aki biztatja, hitegeti, közben már széthordja a dolgait???
" Milyen lehet a való életben."
megmondom. NÉMA mint a hal!
Az ide csak a kérdezőt szidni járók közül, nem tudom, hogy hàny embernek tűnt fel, hogy a kérdező pont ugyanazt csinálja, mint a haldokló, vagyis a saját lelki békéje érdekében egy párhuzamos világot alakít ki, hogy fel tudja dolgozni a barátja elvesztését.
Ha szerintetek normális amit a haldokló csinál és támogatni kéne benne, akkor az is normális, amit a kérdező csinál.
Ha szerintetek nem érdemes összetörni lelkileg a másik ember képzeletvilágát, mert ez gonosz dolog, akkor ti miért töritek össze a kérdező megküzdési stratégiáját?
Ez ugyanaz, mint a másiknak a szemébe mondani, hogy meg fog halni. Nyilván nem a kaliber, hanem a koncepció, hogy egy mentálisan instabil emberbe nem rúgunk bele még egyet, akkor sem, ha szerintünk nincs igaza.
Szerintem nem ártasz vele, ha ilyeneket válaszolsz:
- Igen, az jó lenne. (Pl házat venni stb.)
- Jól hangzik.
- Nem lenne rossz.
És ezekhez hasonló válasz. Ha ő szeretne reménykedni,álmodozni szerintem ne vedd el tőle ezt. Ezekkel a válaszokkal nem hazudsz.
Több családtagot vesztettem el rákban, daganatban és tudom, hogy nehéz betegen látni őket és tudni, hogy nem sok van hátra nekik, látni, hogy már csak szenvednek.
Próbálj kissé elrugaszkodni a realitás világából és engedd el. Ki tudja, lehet következő életében minden mostani álma/vágya teljesülni fog (senki nem mondta még ki, hogy nincs reinkarnáció...). Most ennyit tudsz tenni, hogy mellette vagy és hallgatod.
" Most ennyit tudsz tenni, hogy mellette vagy és hallgatod."
Kórházi pszichomókus azt mondja hagyjam rá. MIndegy mit mond.
eléggé lenézésszagú ez : mindegy mit mond.
noha voltaképp tényleg mindegy.
28 -kérdező
Akkor egy kövér, ronda embernek is odamondod, hogy milyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!