Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha egy halálos beteg ember az...

Ha egy halálos beteg ember az irreális jövőbeli terveiről beszél, nem álságos udvariasan mosolyogva ráhagyni?

Figyelt kérdés

Előrehaladott áttétes daganat, 1-2 hónapja lehet hátra.

Olyan tervekről beszél (gyerek, család stb) amelyet soksok év alatt lehetne megvalósítani.

Ilyenkor helyes udvariasan mosolyogva ráhagyni? Mondjuk mi mást is lehetne tenni?

2021. ápr. 8. 17:38
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
86%

Miért, mit csináljon? Sírjon egész nap?

Lehet neki ezek a vágyálmok többet jelentenek, mint gondolnád. Ezek tartják életben és ezekbe kapaszkodik a legsötétebb pillanataiban. Nem hazudik, hanem remél és nyugtatja magát. Neked ez miért fáj?

2021. ápr. 8. 17:54
 12/52 A kérdező kommentje:

"Ezek tartják életben "

Ugyanakkor már most ott tartunk hogy az élete csak szenvedés mert szintetikus morfium nélkül 1 napot se bír ki.

És ez csak rosszabb lesz. Eljön az idő amikor már az se segít és akkor nem lesz mihez nyúlni.

2021. ápr. 8. 17:56
 13/52 anonim ***** válasza:
94%

Áruld el, miért bánt ez téged? Akármennyire ideje maradt hátra, ez az ő élete, hadd élje úgy, ahogy szeretné anélkül, hogy még ilyenkor is csak elítélik.

2021. ápr. 8. 18:01
 14/52 anonim ***** válasza:
88%
De, álságos. Van jobb ötleted, hogy mit lehet tenni? Ha nincs, akkor marad ez.
 15/52 anonim ***** válasza:
91%

Nem álságos, mert nem ártasz neki vele, ő sem árt sem magának se senki másnak vele. Álmodozik vagy hárít vagy jobban esik neki ez, mintha sírva várná a halált. Ha elég jó kapcsolatban vagy vele, akkor azért jobb lenne, ha látogatnád továbbra is, mert hát gondold el, fordított helyzetben neked sem esne jól, ha a barátaid az utolsó hetekben, hónapokban elfordulnának tőled, miközben még csak nem is akar kihasználni téged meg nem is utálatos vagy valami, egyszerűen csak annyi a "bűne", hogy nem akar fiatalon meghalni.

Nekem is volt ilyen ismerősöm, nem közeli, úgyhogy ritkán találkoztunk, de én is ráhagytam.

16/52 anonim ***** válasza:
20%

Már ketten írták, hogy "sírjon egész nap"?

Tényleg úgy gondoljátok, csak ez a két lehetőség van: álmodozni vagy zokogni?

Méltóságteljesen is le lehet zárni egy életet (gondolom), elbúcsúzni, elrendezni amit el akar/kell.

2021. ápr. 8. 18:02
 17/52 anonim ***** válasza:
95%

Emlékszem egy lányra a nőgyógyászati onkológián. Hallgattuk az álmait. tudtuk...nem szóltunk. Talán mégis túléli. Nem élte. Van jogunk elvenni a mások álmait? Ha elveszed, mit adsz cserébe?

Az Ő harca, és ki hogy vivja a harcát, hiszen nagyon nehéz az út a halálig.

2021. ápr. 8. 18:03
 18/52 anonim ***** válasza:
89%
16-os: akkor legyél ilyen összeszedett, érett és bölcs, ha rád kerül a sor. Mondani nyilván könnyű.
2021. ápr. 8. 18:05
 19/52 anonim ***** válasza:
82%
Alap emberi joga a betegnek megőrizni a reményt, és olyan eü. személyzet, valamint egyéb támogatói kapcsolatok, akik szintén őrzik a reményt. Másnem boldogan hal meg, nem depressziósan, hanem tele reménnyel, úgy, hogy nem hagyta el magát, és legalább mentálisan nem gyűrte le a betegség.
2021. ápr. 8. 18:05
 20/52 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem még fordítva is teljesen OK lenne. Ha ő állna hozzá úgy, hogy pár hete van, és te terelnéd a témát, hogy mindjárt meghal. Én pl. amikor a szüleim arról kezdtek volna beszélni, hogy mi mindent kellene a haláluk esetére elintézni, mindig mondtam, ezzel ne törődjenek, emiatt ne aggódjanak, ha tényleg oda jutunk majd én elintézek mindent. Úgy is lett.
2021. ápr. 8. 18:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!