Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek a túlzott...

Mi a véleményetek a túlzott őszinteségről?

Figyelt kérdés

Ha egy emberrel olyan viszonyba kerülök, hogy úgy érzem, nyíltan beszélhetek vele bármiről, akkor gyakran szoktam nekik teljesen őszinte visszajelzéseket adni a negatív tulajdonságaikról is. Ezt soha sem rossz szándékból teszem, mégis többször előfordult, hogy ezek az emberek feltehetőleg emiatt megsértődtek rám, vagy akár el is fordultak tőlem. Tipikusan nőkről van szó.

Nem úgy kell elképzelni, hogy bunkó módon az orra alá dörgölöm, hogy kisanyám, büdös a szád, vagy hasonló. Igyekszem normálisan megfogalmazni és előadni a gondolataimat, valamint inkább a belső tulajdonságokat szoktam szerintem konstruktív módon kritizálni.

Rossz tulajdonság ez? Ti sem szeretitek a kéretlen kritikát? Szokjak le erről?

És mi van, ha idegesítő az illető bizonyos tulajdonsága? Akkor inkább próbáljam meg távol tartani tőle magam?

2021. ápr. 4. 23:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Nincs nálad a bölcsek köve, kérdező, hogy jogosult legyél kinyilatkoztatásokat tenni más jó vagy rossz tulajdonságairól. Az a te véleményed, nem az objektív igazság. És senki nem kérdezte, tehát tartsd meg magadnak. Nem hatalmazott fel senki képesítés nélküli világmegváltásra.
2021. ápr. 5. 19:10
 22/29 anonim ***** válasza:
5%
Teljesen igazad van, kérdező. A legtöbb embernél ez kettős probléma. Nem képesek értelmes módon, sértődés nélkül befogadni a kritikákat, és ők maguk sem képesek értelmes keretek között, kulturált hangnemben, észérveket használva megfogalmazni egy kritikát. Ezért inkább azt hangoztatják, hogy a negatív dolgokat nyeljük le, ne mondjuk meg a másiknak. Pedig ez sokkal károsabb hosszú távon. Volt olyan barátom, akiről tényleg azt hittem, szoros kapcsolatban vagyunk, és hogy mindig őszinte velem. Hát nem volt az. Mikor egyszer összekaptunk, egyszerre a fejemhez vágott minden egyes dolgot, ami az évek során valaha is zavarta őt bennem. Mikor rákérdeztem, miért nem akkor mondta el ezeket, amikor az adott dolog történt, akkor nem tudott mit felelni. Pedig ha elmondta volna hamarabb, egy csomó mindenen lehetett volna változtatni és nem gyűlt volna benne a feszültség folyamatosan éveken keresztül. Néma gyereknek anyja se érti a szavát ugyebár. Szóval amennyiben kulturált módon van megfogalmazva és tálalva, akkor az égvilágon semmi probléma nincs a kéretlen kritikával, sőt, kifejezetten szükség van rá, mert nagyon könnyen rámehetnek a kapcsolataid arra, ha minden zavaró dolgot lenyelsz.
2021. ápr. 5. 19:23
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

De miért hiszitek azt, hogy a másiknak változnia kell?

Van egy barátnőm, imádom, mosolygós, mindenkihez van egy kedves szava. Szerintem szuper a személyisége. De volt már ember, aki azt mondta róla, neki kicsit túl sok. És mindkettőnknek igaza van, mert az én személyiségemnek ő megfelel, a másiknak meg nem. De most akkor ez a lányzó mindenkivel viselkedjen máshogyan, és önmagát meg veszítse el a katyvaszban?

Az, hogy "ENGEM valakiben zavar valami" nem azt jelenti, hogy neki abban változnia kell.

2021. ápr. 5. 20:11
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
A poén az, amikor az "én csak őszintén kimondom, amit gondolok" ember halálra sértődik, ha ugyanabban a kéretlen megmondó stílusban válaszolnak neki, amiben ő okoskodik. Az "őszinteséget" csak adni szeretik, kapni nem.
2021. ápr. 5. 20:41
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
24-es teljes mértékben igazad van , de azt még hozzáteszem , hogy ezek az emberek az őszintességben csak a rosszat , meg a negatíviumot osztják meg a másikkal . A jót a pozitívumot meg észre se veszik figyelmen kívül hadják.
2021. ápr. 8. 18:42
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
20-as Mi az , hogy kritizálnak itt téged ? Itt mindenki csak őszinte .
2021. ápr. 9. 10:17
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Altalaban a "tulzott oszinte" emberek vannak masszivan verig sertodve, ha valaki egyszer veluk "tulzottan oszinte".
2021. ápr. 11. 17:57
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
A túlzott jelző minden esetben rossz. Ja és az ilyen emberek csak a negatívumokkal őszinték a többit valahogy nem látják . Az ilyen emberek többsége bunkó arrogáns stílsban őszinte( persze semmi baj azokkal az őszinte emberekkel akik normálisan közlik nem táj paraszt módra)
2021. ápr. 21. 17:02
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Alapban nem az őszinteséggel, mint tulajdonsággal van a baj.

Hanem azzal, hogy az ilyen "önkényesen mindig őszinte" vagy "túlzott őszinte" emberek a véleményüket, meglátásaikat szinte kivétel nélkül lekezelő, bunkó, arrogáns stílusban adják elő, lehetőleg úgy, hogy azt más is hallja. Pozitívumot sosem említenek meg "őszinteségből", csak negatívumot.

Volt ilyenben részem egy munkatársnőtől. Simán meg tudta volna velem beszélni a kritikapontjait, vagy meglátásait, normális emberi hangnemben, de nem, neki kb az arcomba kellett hánynia az egészet, arrogáns bunkó módon, mintha én valami taknyos kisgyerek lennék. És ő is közölte, hogy ő csak "túlzottan őszinte".

Én az ilyet nem "túlzottan őszintének" nevezem hanem közönséges, arrogáns bunkónak.

2021. ápr. 22. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!