10-es skálán mennyire vagy embergyűlölő ? Én sajnos az lettem az évek során, annyi sok bántást kaptam emberektől. Nem szeretnék ilyen lenni és félek nem fogok már ezen tudni változtatni.
Sejtettem, hogy itt a 10-est fogja nyomogatni a többség. Gratulálok!
Rossz és fájó élményei mindenkinek vannak az emberekkel kapcsolatban, ez az élet nevű dolog sajnos ezzel jár. Aki erős és értelmes jellem, az túllendül ezeken a negatív tapasztalatokon, levonja belőlük a tapasztalatot és nem vetíti ki a saját lelki nyomorát egyöntetűen mindenki másra, mintha ő valami kivétel lenne, aki az összes többi ember felett áll.
Mert aki viszont gyenge jellem, az pontosan ezt csinálja. A világ legkényelmesebb (és leggyávább) dolga ez, hogy csak azért mert valaki bántott minket, akkor most már mindenki mást magunkon kívül egyformán utálni kezdünk, és felhúzunk a személyiségünk köré egy védőburkot.
Holott semmivel sem vagytok se jobbak, se értékesebbek a többieknél, hiába ringatjátok magatokat ebbe a hitbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!