A tanultabb emberek(sajnos a fiatalok nagy része is) miért válnak sznobbá?
Azt is tegyük hozzá, az emberek nagyon önérzetesek és mindent ami minimálisan is az ő gyengeségükre, vagy anyagi helyzetükre utal azt azonnali sértésnek veszi.
Ha csak annyit mondasz, hogy nem utálod a munkád, jól keresel, vannak tervedis, céljaid, akkor már ellenszenves "sznob" leszel a másik szemében, hiszen ő dolgozik, el se tudja képzelni, hogy lehet szeretni a munkát ami csak kötelező rossz, és amúgy is minden luxus és pénzkidobás amire neki nem telik.
Egy tanultabb embernek hihetetlen frusztráló tud lenni egy egyszerűbb valaki.
Az emberi fejlődés elengedhetetlen része a tanulás, akár a környezettől is.
Bármi ami ezt a nagatív irányba tolja, inkább a halállal összeegyeztethető.
Nem válnak sznobbá csak más körökben mozognak többnyire. Pl egy szakmunkás kb 17-18 évesen el tud menni dolgozni. Aki egyetemet akar végezni annak meg még van 3-6 éve ha nem több egy tök más közegben, akár másik városban is és még a tanulás a cél nem az önmegvalósítás, ház, férj, gyerek stb
Persze egyik sem baj csak tök más értékrend alakul ki.
Amit még én észre vettem hogy a családban sok a szakmunkás pl szüleim is. Teljesen máshogy gondolkoznak a világról és valószínűleg én is úgy gondolkoznék mint ők ha nem találkoznék egyetemen 100 fajta emberrel. Röviden minél több emberrel találkozol, beszélgetsz annál jobban formálódsz te is.
Ettől nem kevesebbek a "tanulatlan" emberek vagy nem többek a "tanultak". Egyszerűen az egyik zöld másik piros. Mindkettő szép szín csak általában a hasonló árnyalatú színekkel "jönnek ki jól"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!