Aki a szíve legmélyéből gyűlöli önmagát, az hogy tudja elviselni a mindennapokat?
Kérdező, miért gyűlölöd Magadat?
Ami segíthet a gyűlölet okainak feltárása, ezeknek az okoknak a megszüntetése, már ha lehetséges. Ha nem, én is azt tudom tanácsolni hogy sportolj, edz, ez segít levezetni a mindennapi feszültséget, a stresszt, frusztrációt, ha elég jól csinálod akkor lefáraszt így nem nagyon marad energiád arra sem hogy gyűlöld önmagadat. Illetve a spiritualitásban való elmélyülést ajánlom még, például a meditáció, önkutatás, önfejlesztő könyvek olvasását, amik segíthetnek a mély depresszióból való kitörésben, azáltal ha jobban megismerd önmagadat, esetleg magasabb tudatállapotot is elérhetsz aminek köszönhetően jobban megértheted a miérteket. Mindez hozzájárulhat a Benned kialakult gyűlölet okának vagy okainak megszüntetéséhez is.
Sportolj valamit kedves kérdező. :) A legnagyobb bánatokban is az az egyik legjobb megoldás. Akár otthon is edzhetsz. Az intenzitás az mindegy. Endorfin szabadul fel sportolás közben, amelytől boldog leszel és növeli az önbizalmat is. Csináld minden nap és meglátod, hogy pár hónap után máris jobb lesz a közérzeted.
Egyébként megha nagyon rosszul érzitek magatokat, akkor irány pszichológus. Nem szégyen az, én is jártam.
#14 És segített a pszichológus?🙂
Mennyibe került nála 1 óra?
Segített. Viszont ezt ne úgy képzeld el, hogy ő majd megoldja helyetted a problémáid. Ő csak tanácsokat(+ terápia) tud adni, hogy hogyan változtass a gondolkodásodon. Tehát végülis csak rajtad múlik, hogy megfogadod, vagy sem. Ez egy lassú folyamat, tehát nem lesz rögtön változás. Én is csak pl félév után kezdtem érezni a változást. Viszont ki kell tartani még akkor is, ha nehéz. Nekem a mozgás sokat segített, mert ahogyan írtam, az boldogsághormont szabadít fel, ami akár 12 órán keresztül is tartani fog.
Sajnos nem olcsó, én 12K forintot fizettem neki. Havonta jártam 1-szer hozzá. Viszont nincs káros szenvedélyem. Nem dohányzom, alkoholizálok, így azért marad pénz saját magamra is. Fontosabbnak tartottam az egészségemet, minthogy függőségekbe kezdjek a bánatom miatt.
#16 Örülök ha segített,esetleg tudsz egy jó szakembert ajánlani?
Nő vagy inkább férfihez jobb menni?
Hogyan zajlik egy ilyen beszélgetés?
Hogyan tudtál megnyílni előtte?
Köszönöm az eddigi válaszaidat,nagyon kedve vagy.🙂
Én is a lejtő alján voltam, úgyhogy tud segíteni. :) Nem kell ennyire pesszimistán állni a dolgokhoz. Ahogyan mondtam, én is félév után kezdtem érezni a dolgokat. Mindjárt más a helyzet, mikor egy szakember megállapítja a problémádat, mert tudni fogod, hogy neki igaza van, ezért tőle jobban megfogadod a tanácsot.
Én Szegeden voltam szakembernél, igazából olyan neműhöz menj, akinél könnyebben megtudsz nyílni. Én is csak a 3. alkalommal nyíltam meg nála, de egyébként meg leszűrik rólad a dolgokat, szóval ne aggódj. Első lépés az a megbeszélés, utána csinál egy diagnózist rólad. Ott kitudja tanulmányozni, hogy vannak-e esetleg mentális betegségeid, mire vagy hajlamosabb. Minél többször vagy nála, annál többet lát majd belőled, így több tanácsot is tud adni. Viszont mindenképpen legyél őszinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!